پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروه هوش مصنوعی گوگل موفق شده اند نوعی سیستم ارزیابی حرکات چشپم طراحی کنند که می تواند بیش از از 50 حالت چشم که به لحاظ سلامتی خطرناک به نظر می رسند شناسایی کند.
به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از سی نت، گوگل قصد دارد از طریق تمرکز بر هوش مصنوعی، تمامی مواردی را که می توانند منجر به بروز بیماری های خطرناک بینایی شوند تشخیص داده و موجب کاهش تعداد افرادی شود که چشم خود را از دست می دهند.
این روزها افراد فعال در حوزهد فناوری تمامی راه ها را به سمت هوش مصنوعی منتهی می کنند و معتقدند از این طریق می توان تخولاتی بزرگ در حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرد.
شرکت سرشناس «دیپ مایند» مستقر در لندن، متعلق به شرکت آلفابت، به شدت بر ویژگی استفاده از هوش مصنوعی در مراقبت های بهداشتی تمرکز دارد و بر همین اساس نیز اعلام کرده که مطالعاتی گسترده را برای بررسی پیشرفت های هوش مصنوعی در تشخیص بیماری های چشم ترتیب داده است.
بر اساس مقاله ای که در مجله علمی Natureمنتشر شده است،سازمان دیپ مایند با همکاری بیمارستان چشم پزشکی مرفیلد،الگوریتم هایی ویژه برای تشخیص بیش از 50 شرایط خطرناک در حالت چشم کاربران طراحی کرده اند که قادر است به درستی توصیه هایی ویژه برای انتخاب مناسب ترین مسیر منتهی به درمان را به بیماران ارائه دهد.
در این پروژه که از دو سال پیش شروع شده، دیپ مایند اقدام به آموزش الگوریتم های یادگیری ماشینی با استفاده از هزاران اسکن کرده است. بر طبق این مطالعه، سیستم مذکور اکنون می تواند با دقت 94 درصدی برترین نتایج را ثبت کند.
تشخیص بیماری های چشم از طریق اسکن چشم بسیار پیچیده و وقت گیر است این در حالی است که جمعیت جهان به سمت پیری می روند و این به این معنی است که بیماری های چشم در حال افزایش است و بار روی سیستم های مراقبت های بهداشتی افزایش می یابد. این فرصتی را برای هوش مصنوعی ایجا می کند تا قوی تر از همیشه ظاهر شود.
افزون بر تکنولوژی تشخیصی، هوش مصنوعی می تواند برای پزشکان توضیح دهد که چگونه در خصوص درمان ها تصمیم بگیرند و یا به نتیجه ای مشخص برسند. این موضوع پیش از آغاز درمان اهمیتی چند برابری دارد.
البته شایان ذکر است، پیش از این که هوش مصنوعی بتواند در بیمارستان ها برای تشخیص بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد، باید از طریق آزمایش های بالینی گواهینامه قانونی کسب کند.