پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کف بیمارستان، اتاق های تمیز (CLEAN ROOM)، درمانگاه ها و آزمایشگاه ها، تا چندی پیش به وسیله کفپوش سرامیک یا موزاییک پوشانده می شد که بدلیل اینکه دارای درزهای بسیاری بود، محل مناسبی برای تجمع آلودگی و میکروب به حساب می آمد. همچنین در محیط بیمارستان به منظور استفاده از علائم هشدار دهنده و یا راهنما، امکان رنگ آمیزی مناسب و علامت گذاری وجود نداشته و دچار مشکل بودند. امروزه با توجه به رشد صنعت کفپوش های اپوکسی می تواند راهروها، اتاق های عمل، اتاق های بستری و به طور کلی تمامی سطوح بیمارستان ها، درمانگاه ها و اتاق های تمیز را با استفاده از کفپوش بهداشتی بدون درز اپوکسی پوشش داده و همچنین علامت گذاری و خط کشی نمود.
کفپوش بیمارستانی بدون درز اپوکسی باعث شده است که هیچ گونه درزی در کف باقی نمانده و سطح کاملا یکپارچه شود. علاوه بر این، کفپوش اپوکسی قادر خواهد بود که به صورت کرو و منحنی در کناره ها اجرا شده و حتی درزهای کناری را نیز از بین برده و هیچ گونه محلی برای تجمع آلودگی و میکروب باقی نگذارد. این یکپارچگی در تمیز کردن و شستشوی سطح نیز بسیار تاثیرگذار بوده و به راحتی آلودگی های سطح زدوده می شود. از نکات مثبت این کفپوش مقاومت در برابر مواد شوینده بوده و دوام بسیار بالایی در برابر آنها دارد.
استفاده از کفپوش اپوکسی بدون درز و یکپارچه در حال حاضر جزء الزامات اجرایی در ساخت بیمارستان ها و درمانگاه ها به شمار می آید که بدین منظور راهنمای دستورالعمل تاسیس، بهره برداری و بازرسی ازکارخانه های ملزومات دارویی تدوین شده است و جهت کفسازی کفپوش های اپوکسی جزء الزامات اجرایی آن می باشد.
در طراحی و مقاوم سازی ساختمان نیز می توان این موضوع را مدنظر قرار داد که کفپوش اپوکسی تنها 3 میلیمتر ضخامت داشته و وزن آن نیز در هر مترمربع حدود 4 تا 5 کیلوگرم می باشد و نسبت به سایر کفپوش ها بسیار سبک تر و ضخامت پایین تری دارد.
یکی دیگر از خصوصیات کفپوش اپوکسی ایجاد خاصیت conductive در آن است که یعنی می تواند بار الکتریکی ساکن را از خود عبور داده و در نتیجه تاثیری بر روی دستگاه های الکتریکی حساس ایجاد ننمایید. اتاق عمل، clean room ، اتاق هایی که دستگاههای MRI و ... در آنجا نصب می گردد نیاز دارند که بار الکتریکی سطح تخلیه گردیده و در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد نگردد. لذا می توان با تغییر در فرمولاسیون و نحوه اجرای کفپوش اپوکسی آن را conductive کرده و متناسب با سایر قسمت ها از همان کفپوش اپوکسی برای کفسازی این قسمت ها نیز استفاده نمود. به این نوع کفپوش، کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک و یا کفپوش اپوکسی آنتی الکترواستاتیک گفته می شود.
به طور کلی ویژگی کفپوش اپوکسی بیمارستانی به شرح ذیل می باشد:
بدون درز و کاملا یکپارچه و یکنواخت
سهولت در پاکیزگی و شستشو
قابلیت رنگ بندی متنوع و همچنین جانمایی و خط کشی
مقاوم در برابر انواع شوینده های بهداشتی
مقاومت فیزیکی و مکانیکی مناسب
آنتی داست (بدون گرد و غبار) و آنتی باکتریال
قابلیت ایجاد خاصیت آنتی استاتیک در آن بخصوص در اتاق های عمل ...
ماناپلیمر با بیش از یک دهه تجربه در واردات، اجرا و تولید کفپوش های اپوکسی آمادگی خود را جهت پذیرش انواع پروژه های بیمارستانی اعلام می نماید.