صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۲۲۰۳۰
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۶ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
سفارت عراق در کویت ناچار شد پیشنهاد جایگزین کردن عبارت 'حمله وحشیانه صدام' به جای 'حمله وحشیانه عراق' به کویت (در سال 1990) را پس بگیرد، پیشنهادی که در سالروز اشغال کویت، با واکنش تنش آلود فعالان وکاربران کویتی مواجه شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

سفارت عراق در کویت ناچار شد پیشنهاد جایگزین کردن عبارت 'حمله وحشیانه صدام' به جای 'حمله وحشیانه عراق' به کویت (در سال 1990) را پس بگیرد، پیشنهادی که در سالروز اشغال کویت، با واکنش تنش آلود فعالان وکاربران کویتی مواجه شد.

به گزارش ایرنا، 'علاء الهاشمی' سفیر عراق در کویت چند روز پیش در آستانه سالروز اشغال کویت از سوی عراق درمصاحبه ای پیشنهاد کرده بود این اصطلاح در رسانه ها و کتاب های درسی کویت اصلاح شود تا نشانگر آن باشد که دو ملت با هم دشمنی و خصومتی ندارند.

این پیشنهاد اما با واکنش های بسیار گسترده و تندی از سوی کویتی ها درمحافل سیاسی، نمایندگان پارلمان کویت و فضای مجازی مواجه شد.

ترجیع بند واکنش کویتی ها این بود که حمله وحشیانه به کویت از سوی دولت و ملت عراق و نه فقط صدام به تنهایی انجام شد و تاکید بر صدامی بودن آن تنها برای تبرئه دولت و ملت عراق در مشارکت در این جنایت است.

در این میان هشتگ 'الغزو_العراقی_ الغاشم' در چند روز گذشته بارها ترند شد و کاربران بسیاری با انتشار ویدئو حمله، عکس قربانیان و طرح خاطرات از زمان حمله عراق به کویت، به بیان جنایات انجام شده در حق مردم کویت می پردازند.

هشتگ 'نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم' نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

بررسی خبرنگار ایرنا از فضای مجازی کاربران کویتی ذیل این هشتگ ها حاکی است کمتر کاربر کویتی با پیشنهاد سفیر عراق همراهی کرده و آن را در راستای تلاش برای نزدیک تر کردن دو ملت دانسته است. اغلب کاربران این پیشنهاد را برای تبرئه و یا دست کم فرار از مسوولیت اخلاقی از سوی دولت عراق دانسته اند.

اکنون با گذشت چند روز از این ماجرا، بیانیه ای منتسب به سفارت عراق در کویت در برخی رسانه های منطقه ای منتشر شده است که در آن آمده است که هدف از این پیشنهاد نه دخالت در امور داخلی کویت یا نادیده گرفتن واقعیت های تاریخی بلکه تلاشی برای رسیدن به آینده درخشان برای نسل های آینده و منطقه و منافع دو کشور بوده است.

سفارت عراق در کویت با تاکید بر عمق روابط و اهمیت آن و احترام متقابل میان دو کشور یادآور شده است که ملت مظلوم عراق با تجاوز به کشور برادر و همسایه خود، مخالف بود و همان موقع با موضعگیری های محکم این مخالفت را نشان داد.

به نظر می رسد پیشنهاد سفیر عراق و واکنش تند کویتی ها و گم شدن صدای موافقان نشان داد، دو کشور همسایه برغم ریشه های فرهنگی بسیار عمیق، تا پشت سر گذاشتن کدورت های تاریخی هنوز راه درازی در پیش دارند.

گزارش ایرنا همچنین حاکی است تا لحظه انتشار این گزارش، این موضوع بازتاب و واکنش عمده ای در میان کاربران عراقی نداشته است و این می تواند نشانه ای بر تمایل عراقی ها برای پشت سر گذاشتن تلخی های گذشته با کویتی ها باشد، امری که کویتی ها تا این لحظه عکس آن را نشان داده اند.