پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ آمریکا در فلسطین اشغالی با اظهارنظر درباره ادعای اخیر رئیسجمهور کشورش مبنی بر «آمادگی بدون پیششرط برای دیدار با سران ایران» به توصیههایی که عربستان و رژیم صهیونیستی به ترامپ درباره ایران میدهند، پرداخت.
به گزارش فارس، در حالی که مقامهای مختلف دولت آمریکا در حال نقض ادعای «دونالد ترامپ» درباره آمادگی او جهت «دیدار بدون پیش شرط با ایران» هستند، یک مقام سابق واشنگتن در اظهارنظرهایی از «توصیههای» عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی به دولت کنونی درباره ایران و حمایت آنها از «کارزار فشارهای حداکثری اقتصادی» علیه مردم ایران خبر داد.
«دن شاپیرو» سفیر سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ آمریکا در فلسطین اشغالی در صفحه خود در توئیتر تصریح کرد: «حالا در موضوع معروف به غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ، نوبت به سیاست او در قبال ایران رسیده است. او میگوید که خواهان دیدار با روحانی بدون پیش شرط است. پامپئو سپس با عجله لیستی از یک سری پیش شرطهای جدی ارائه میدهد. مشکل در اینجاست که اگر شما متحد ایالات متحده آمریکا هستید از خود خواهید پرسید: باید حرف چه کسی را باور کنم؟»
وی سپس به دیدار ۲۲ خرداد سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور اشاره و از این دیدار و از موضع رئیسجمهور آمریکا انتقاد کرد.
این مقام دولت «باراک اوباما» گفت: «سابقه ترامپ در چنین دیدارهایی نگرانیهایی را بر میانگیزد؛ دیدارهایی که او ترجیح میدهد فی البداهه و بدون آمادگی آنها را برگزار کند. او در سنگاپور کیم (جونگ اون) را تحسین کرد و بی مقدمه و فی البداهه، مانورهای نظامی (آمریکا) با کره جنوبی را لغو کرد. او سپس ادعا کرد که دیگر تهدید اتمی کره شمالی وجود ندارد اما جامعه اطلاعاتی آمریکا میگوید چنین چیزی صحت ندارد».
سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی به دیدار ۲۵ تیرماه ترامپ با همتای روسی خود در فنلاند هم اشاره و از این دیدار هم به شدت انتقاد کرد.
وی همچنین به ادعاهای مقامها و رسانههای آمریکایی و رژیم صهیونیستی درباره رایزنی ترامپ با رئیسجمهور روسیه با موضوع «خروج ایران از سوریه» اشاره کرد.
شاپیرو تصریح کرد: «او (ترامپ) در هلسینکی در مخالفت با خواستهای مشاورانش، به تنهایی با پوتین دیدار و سپس اعلام کرد که به اظهارات پوتین درباره عدم مداخله روسیه در انتخابات آمریکا، بیشتر از اتفاق نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا (درباره مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا) باور دارد. اگر او به پوتین برای اخراج ایران از سوریه فشار آورده باشد، مشخص است که به هیچ پیشرفتی دست نیافته است».
سفیر دولت اوباما در فلسطین اشغالی که همواره حامی برجام و مخالف برهم زدن آن بوده، در اظهارنظر جدید خود به دولت ترامپ توصیه کرده که فشارهای حداکثری اقتصادی علیه مردم ایران اعمال کند.
او در این باره مینویسد: «سخت است که بدانیم چه چیزی از دل دیدار ترامپ- روحانی بیرون میآید. اگر سیاست آن است که از راه تحریمها فشار حداکثری ایجاد شود، بهتر است که اجازه دهیم زمان بیشتری به بحران اقتصادی در ایران بدهیم تا این بحران عمیقتر شود. این تنها شانش و احتمال (هر چند بعیدی) است که در آن صورت، ایران با یک توافق هستهای سفت و سختتر (از برجام) موافقت کند».
شاپیرو سپس میگوید که از نظر او دادن فرصت بیشتر به بحران اقتصادی در ایران به منظور عمیقتر شدن آن، توصیه عربستان سعودی، امارات و رژیم صهیونیستی هم هست.
او میگوید: «فرض من این است که پیشنهاد و توصیه اسرائیل و البته (عربستان) سعودی و امارات متحده عربی هم همین خواهد بود و به نظر من دلیل تعجیل پامپئو برای تصحیح اظهارات ترامپ هم همین است. احتمالاتی وجود دارد مبنی بر اینکه نمایش و طراحی زیرکانه ایران شاید این باشد که ترامپ را به مذاکرات و گفتوگوها بکشاند».
این مقام سابق آمریکایی اظهارنظرهای خود را اینگونه به اتمام میرساند: «اگر ترامپ وارد یک اتاق با ایرانیها شود، تنها خدا میداند که چه اتفاقی میتواند بیفتد. قطعا مشاوران او و متحدان آمریکا نمیدانند که چه اتفاقی میافتد».