صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۲۱۰۲۶
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۶ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۷
وزارت خارجه امارات ایران را به دست داشتن در حملات انصارالله یمن به دو نفتکش عربستان در تنگه باب المندب متهم کرد. وزارت خارجه امارات در بیانیه ای ضمن محکوم کردن حملات انصارالله یمن به نفتکش های عربستان در دریای سرخ اعلام کرد که این اقدام یک اقدام تروریستی به شمار می رود و کشتیرانی بین المللی را به خطر می اندازد و بر تداوم خطرات شبه نظامیان حوثی (انصارالله یمن) بر کشتیرانی آزاد و تجارت جهانی از طریق دریای سرخ تاکید دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزارت خارجه امارات ایران را به دست داشتن در حملات انصارالله یمن به دو نفتکش عربستان در تنگه باب المندب متهم کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه سعودی عکاظ، وزارت خارجه امارات در بیانیه ای ضمن محکوم کردن حملات انصارالله یمن به نفتکش های عربستان در دریای سرخ اعلام کرد که این اقدام یک اقدام تروریستی به شمار می رود و کشتیرانی بین المللی را به خطر می اندازد و بر تداوم خطرات شبه نظامیان حوثی (انصارالله یمن) بر کشتیرانی آزاد و تجارت جهانی از طریق دریای سرخ تاکید دارد.

وزارت خارجه امارات مدعی شد که این تجاوز بار دیگر بر نقش منفی و خطرناک ایران در حمایت از حوثی ها(انصارالله یمن) و دادن سلاح موشک بالستیک به آنها که صلح و امنیت منطقه را تهدید می کند، تاکید دارد.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارات در مقابل تمام کسانی که می خواهند در عربستان ناامنی ایجاد کنند می ایستد.

به گزارش ایسنا، انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه در کنفرانسی در لندن نیز مدعی شد که حمله شبه نظامیان حوثی- ایرانی (انصارالله یمن) به دو نفتکش عربستانی در دریای سرخ یک اقدام بی سابقه است که نتایج و تاثیرات آن فرامنطقه ای خواهد بود ، این اقدام کاملا غیرمسئولانه است و به نظر من نشان دهنده ضرورت پایان دادن به سیطره انصارالله به حکومت صنعا است.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی پیش از این در بیانیه ای اعلام کرد که حوثی ها صبح روز چهارشنبه به دو نفتکش بسیار بزرگ عربستان در دریای سرخ حمله کردند که یکی از آنها متحمل خسارات جزئی شد.

در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی تمامی صادرات نفت از تنگه باب المندب را بلافاصله و تا زمانی که وضعیت مشخص شده و ترانزیت دریایی از این آبراه ایمن شود، متوقف خواهد کرد. دو نفت‌کشی که هدف حمله قرار گرفتند، متعلق به شرکت بحری (Bahri) بودند و یکی از این نفت‌کش‌ها متحمل خسارت جزئی شد. دو میلیون بشکه ظرفیت هر یک از این نفت‌کش‌ها در زمان حمله پر بود و این نفت‌کش‌ها برای صادرات نفت عازم بودند. این حملات هیچ مصدومی یا لکه نفتی منجر به خسارات زیست محیطی فاجعه آمیز نداشت. در حال حاضر تلاشها برای منتقل کردن نفت‌کش آسیب دیده به نزدیک‌ترین بندر سعودی در جریان است.

ادعای حمایت تسلیحاتی ایران از انصارالله درحالی مطرح می شود که بهرام قاسمی ، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان پیش از این اعلام کرده است: ما هیچ‌گونه ارتباط تسلیحاتی با یمن نداریم، یمن در محاصره است و چنین امکانی در کل وجود ندارد در غیر این‌صورت ایران به قدری شهامت دارد که چنین اقدام و سیاستی را اگر داشته باشد اعلام کند؛ آنچه امروز در دستان مردم یمن است سلاح‌هایی است که از دولت‌های قبل در پادگان‌ها وجود داشته، امروز مشاهده می‌کنیم یمن برای آنکه در مقابل تجاوز و حملات بی‌امان از خود محافظت کند به سراغ تکنیک‌های درونی رفته و این طبیعی است.

علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل پیش از این تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران هیچ موشکی به یمن نداده است، یمنی‌ها در زمان علی عبدالله صالح و منصور هادی و حتی قبل‌تر توسط اردوگاه‌های شرق عمدتاً تسلیح می‌شدند، ما از این نگران نیستیم که مردم دنیا بدانند جمهوری اسلامی ایران سلاح به عراق، سوریه و یا لبنان داده است به آنها سلاح داده‌ایم تا در مقابل داعش و تروریست ایستادگی کنند، به یمن کمک‌های انسانی و حمایت‌های سیاسی می‌کنیم ولی موشک را ایران به آنها نداده است و یمنی ها نیازی به آن ندارند چرا که با امکاناتی که در اختیار دارند توانسته اند در مقابل سعودی‌ها ایستادگی کنند و با همین امکانات پیروز خواهند شد.