پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه کیهان نوشت: ما یک کشور آسیایی هستیم و امروز قاره آسیا در سر جمع اقتصادی دنیا حرف اول را میزند. قاره آسیا در تولید ناخالص ملی و سطح اقتصادی، تجاری و صنعتی حرف اول را در دنیا میزند و از نظر بازار تجاری پررونقترین بازار میباشد.
برخلاف تجربه ایران از اروپا و آمریکا در ۱۰۰ سال اخیر، هیچیک از کشورهای قدرتمند آسیایی با ایران دشمنی نکردهاند و کشورهایی نظیر عراق دوره صدام هم که با ایران به دشمنی برخاستهاند این دشمنی بطور آشکار به نمایندگی از آمریکا و انگلیس صورت گرفته و مورد حمایت قدرتهای آسیایی نبوده است؛ بنابراین میتوانیم بگوئیم، ایران در آسیا دشمن واقعی ندارد و علاوه بر آن، در مواقع حساس بخش زیادی از دشمنی غرب با ایران از طریق قدرتهای آسیایی خنثی شده است.
از منظر روابط تجاری نگاهی به سطح و اندازه اقتصادی خود داشته باشیم. نیاز اقتصاد ما به ارز در بالاترین عددی که طی دهههای اخیر تجربه کردهایم، ۱۲۰ میلیارد دلار در سال است و در سنجش با نیاز واقعی ما، ۵۰ میلیارد دلار که با مقداری انضباط اقتصادی تا سطح ۳۰ میلیارد دلار قابل کاهش است بنابراین در یک جمله ما سالانه بین ۳۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار نیاز ارزی داریم. اگر ما این مقدار را با نیاز قدرتهایی نظیر چین، روسیه و هند به محصولاتی که جزء اقلام صادراتی ایران به حساب میآید بسنجیم، در مییابیم که به سهولت قابل جانمایی است.
چین از حیث اقتصادی همین الان با حدود ۲۰ میلیارد دلار اولین شریک تجاری ایران است، هند خود را در حوزه تمدنی تعریف میکند که با ما به پیوستگی فرهنگی میرسد. میدانید که تا ۷۰ سال پیش ایران و هند دو قدرت همسایه یکدیگر بودهاند، روسیه طی سالهای اخیر خود را برای ایجاد رابطهای استراتژیک با ایران آماده کرده است و امروز روسیه میگوید من هند را هم پای کار ایران میآورم؛ بنابراین زمینههای یک همکاری سطح بالا و مؤثر تجاری و سرمایهگذاری بین ایران و این سه قدرت آسیایی وجود دارد.
نتیجه «نگاه به غرب» در دولت ما و در بین مجامع علمی و سیاسی ما این شد که ما شرکت سرمایهگذار و بهرهبردار چینی را از حوزه عظیم نفتی آزادگان بیرون کرده و به پنجرههای «توتال فرانسه» دخیل ببندیم این در حالی بود که قبلاً این شرکت را در بدعهدی تجربه کرده بودیم. توتال شش ماه هم نماند و با تهدید ترامپ به خروج از برجام پا پس کشید و از ایران رفت. هم اینک چینیها علیرغم خلف وعدهای که از ما دیدند، آمادگی دارند دوباره در این حوزه سرمایهگذاری کرده و تا حد صادرات یک میلیون بشکه نفت در روز به صحنه بیایند که این به معنای پایان اثرپذیری ایران از تهدیدات آمریکا در توقف صادرات نفت ایران است.
ما میتوانیم با یک قرارداد ۲۰ و حتی ۵۰ ساله بین شرکتهای بزرگ سرمایهگذار ایرانی، چینی، روسی و هندی و با حفظ سیطره ایران بر منابع خود یک «کنسرسیوم» تشکیل دهیم و از این طریق به تجارت خارجی خود و روند آن ثبات بدهیم. ریال، یوان، روبل و روپیه میتوانند در این روند به عنوان ارز معتبر برای شرکاء به رسمیت شناخته شده و از این طریق به پول ملی خود اعتبار بخشیده و روند فعلی نزول دائمی آن را متوقف گردانیم.