صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۸۱۳۳
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۲۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۷
نخست‌وزیر انگلیس دقایقی پس از استعفای وزیر خارجه‌اش به مجلس عوام رفت و از آنجا اتحادیه اروپا را تهدید کرد که اگر با برنامه پیشنهادی لندن برای برگزیت موافقت نکند، انگلیس بدون هیچ توافق جانبی، به یکباره از اتحادیه خارج می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 «ترزا مِی» نخست‌وزیر انگلیس در روزی که ۳ نفر از اعضای موثر دولتش را به خاطر اختلاف نظر بر سر نحوه خروج از اتحادیه اروپا از دست داده بود، از اتحادیه خواست که در برابر خواسته‌های لندن نرمش بیشتری نشان دهد.

امروز «بوریس جانسون» وزیر خارجه، «دیوید دیویس» وزیر امور «برگزیت» (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و معاون او، «استیو بیکر» (که رئیس «وزراتخانه خروج از اتحادیه اروپا» است) در اعتراض به طرح مِی برای ادامه ارتباط لندن با اروپا استعفا کردند.

آنطور که رویترز خبر داده، ترزا مِی دقایقی پس از انتشار خبر استعفای بوریس جانسون و توافق با این استعفا، به مجلس عوام رفت و از آنجا اتحادیه اروپا را خطاب قرار داد؛ این خطابه نخست‌وزیر انگلیس در حقیقت تهدیدی بود برای علاقه‌مندان اروپایی به ماندن انگلیس در اتحادیه.

ترزا مِی در مجلس گفت که اتحادیه اروپا باید موضع سازنده‌تری در برابر پیشنهادهای پسابرگزیتی لندن نشان دهد و الا این خطر وجود دارد که لندن بدون هیچ توافق جانبی، از اتحادیه خارج شود.

روند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در فروردین ۱۳۹۶ شروع شد و باید تا فروردین ۱۳۹۸ نهایی شود.

نخست‌وزیر انگلیس گفت: «پیشنهادهای ما برای اتحادیه اروپا چالش‌برانگیز است و نیاز است که اتحادیه باز هم درباره آنها فکر کند. آنها باید نگاهی فراتر از مواضعی که تاکنون اتخاذ می‌کردند داشته باشند و باید به توازنی منصفانه از حقوق و تکالیف فکر کنند.»

ترزا مِی کسانی که در انگلیس و حتی اتحادیه اروپا از برگزاری یک همه‌پرسی جدید برای خروج از اروپا سخن می‌گویند و اعتقاد دارند که انگلیسی‌ها این بار به ماندن در اروپا رأی می‌دهند را خطاب قرار داد و به صراحت گفت که رفراندوم جدیدی در کار نخواهد بود.

در همه‌پرسی تیر ماه دو سال پیش، ۱۷ میلیون انگلیسی به خروج و ۱۶ میلیون به ماندن در اتحادیه اروپا رأی داده بودند؛ بعدها گفته شد که جوامع روستایی‌ انگلیس میل بیشتری به خروج و جوامع شهری و به خصوص لندنی‌ها میل بیشتری به ماندن در اتحادیه داشته‌اند.