صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۶۹۵۵
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۴ - ۱۱ تير ۱۳۹۷
رییس جمهوری گفت: آمریکایی ها که برخلاف مقررات بین المللی و تعهدات چند جانبه خود از برجام خارج شدند امروز ارتباط و مذاکره با اروپا جایگاه خاص خود را دارد.روحانی با یادآوری این که امروز کشورهای روسیه و چین و سه کشور اروپایی و همچنین تمامی اعضای اتحادیه اروپا تلاش می کنند برجام بدون آمریکا باقی بماند، گفت: آنها احساس می کنند بقای برجام به نفع منطقه، جهان و همه است و بنابراین با یک صدا آمریکا را محکوم می کنند که از قطعنامه 2231 که همه کشورها را الزام به همکاری می کند، خارج شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رییس جمهوری گفت: اروپا امروز با صدای بلندتری با یک جانبه گرایی آمریکا مخالفت و با لحن صریح تری برای همکاری در مسائل منطقه ای و بین المللی با ایران و کشورهای مهم و تاثیرگذار اعلام آمادگی می کند.

به گزارش ایرنا، حجت السلام و المسلمین حسن روحانی ظهر دوشنبه پیش از عزیمت به سوئیس و اتریش در فرودگاه مهر آباد در جمع خبرنگاران افزود: شرایط امروز اروپا تاحدی با گذشته متفاوت است و امروز با صدای بلندتری با یک جانبه گرایی مخالفت و با لحن صریح تری اعلام آمادگی می کند تا در مسائل منطقه ای بین المللی با ایران و کشورهای مهم تاثیرگذار همکاری کند.

رییس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: آمریکایی ها که برخلاف مقررات بین المللی و تعهدات چند جانبه خود از برجام خارج شدند امروز ارتباط و مذاکره با اروپا جایگاه خاص خود را دارد.
روحانی با یادآوری این که امروز کشورهای روسیه و چین و سه کشور اروپایی و همچنین تمامی اعضای اتحادیه اروپا تلاش می کنند برجام بدون آمریکا باقی بماند، یادآور شد: آنها احساس می کنند بقای برجام به نفع منطقه، جهان و همه است و بنابراین با یک صدا آمریکا را محکوم می کنند که از قطعنامه 2231 که همه کشورها را الزام به همکاری می کند، خارج شده است.
وی با بیان این که این سفر فرصتی برای مذاکره در زمینه آینده برجام و توافق ها با اتحادیه اروپا است، تصریح کرد: اتریش از روز گذشته ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده گرفته است که در این سفر با مقامات عالیرتبه این کشور به عنوان رییس دوره ای این اتحادیه در این مقطع گفت و گو می کنیم.
رییس جمهوری با یادآوری این که اروپا بناست در روزهای آینده بسته پیشنهادی را ارائه کند، خاطرنشان کرد: در این سفر همچنین درمورد این بسته پیشنهادی هم گفت و گو می کنیم.
روحانی گفت و گو درمورد مسائل منطقه ای و جهانی را از دیگر محورهای مذاکرات با مقامات این دو کشور اروپایی عنوان کرد و ادامه داد: برخی مسایل منطقه ای و جهانی وجود دارد که از گذشته درباره آنها با اروپا مذاکره می کردیم که در این سفر این مذاکرات ادامه می یابد.
وی مذاکرات درمورد سوریه و یمن ، ستم ها و جنایت هایی که بر مردم این دو کشور می رود را از جمله این مسائل عنوان کرد و اظهار داشت: در این سفر درباره این مسائل، مسئولیت هایی که جهان برعهده دارد و نقشی که ایران می تواند برای ثبات و امنیت خاورمیانه داشته باشد، مذاکره می کنیم.
وی به همکاری های دو کشور با ایران اشاره و خاطرنشان کرد: توافق هسته ای بین ایران و 1+5 به میزبانی عمدتا این دو کشور انجام می شد. محل مذاکرات هسته ای معمولا یا در سوئیس یا در اتریش بود و این دو کشور تلاش های فروانی انجام دادند تا شرایط و زمینه مناسبی برای مذاکرات ایجاد شود.
رییس جمهوری با تشریح اهداف سفر دو روزه خود به سوئیس و اتریش اظهارداشت: سفر به این کشورهای دوست اروپایی به دعوت رییسان جمهوری دو کشور و در پاسخ به سفر آنان به تهران در سال های گذشته انجام می شود.
وی ادامه داد: ما برای روابط با کل اروپا و اتحادیه اروپا مخصوصا با کشورهایی که از گذشته روابط دوستانه داشتیم، اهمیت فراوانی قائل هستیم .
رییس جمهوری افزود: مناسبات سیاسی ایران با اتریش به 160 سال قبل برمی گردد و معلوم است که این روابط چقدر برای هر دو طرف اهمیت دارد.
روحانی یادآور شد: قدمت روابط ایران با سوئیس هم به دهه ها قبل بر می گردد.
وی با بیان این که ظرفیت های بسیار فراوانی برای روابط اقتصادی - تجاری و همچنین علمی و فرهنگی با هر دو کشورداریم، تاکید کرد: تاکنون از همه این ظرفیت ها استفاده نشده است و یکی از اهداف این سفر استفاده از همه ظرفیت ها برای توسعه روابط دوجانبه است.
رییس جمهوری همچنین گفت: در این سفر اسنادی در زمینه روابط صنعتی، تجاری، بهداشتی، پزشکی، فناوری نوین، آموزش مدیریت منابع آب در هر دو کشور به امضا می رسد.
وی با بیان این که در سفر به این دو کشور تجار و نمایندگان بخش های اقتصادی هم حضور دارند، گفت: در دو پایتخت جلسه ای با حضور تجار و کار آفرینان و ایرانیان عزیز برگزار می شود.