صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۵۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۰۵ تير ۱۳۹۷
خبرگزاری فارس نوشت: در حالی که امروز قرار بود بازار تهران باز شود، اما به تحریک عده‌ای افراد امروز هم برخی بازارها بسته ماند و کاسب‌هایی هم که مغازه‌های خود را باز کرده بودند، بر اساس تهدید همان افراد مجبور به بستن مغازه‌ها شدند.در خیابان پانزده خرداد تهران عده‌ای تجمع کرده و مشغول سر دادن شعار هستند.اکثریت مغازه‌های بازار بسته است و برخی از راه‌های ورودی هم در حال بسته شدن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

خبرگزاری فارس نوشت: در حالی که امروز قرار بود بازار تهران باز شود، اما به تحریک عده‌ای افراد امروز هم بخشی از بازار بسته ماند و کاسب‌هایی هم که مغازه‌های خود را باز کرده بودند، بر اساس تهدید همان افراد مجبور به بستن مغازه‌ها شدند.

درحالی‌که قرار بود بازار تهران امروز باز شود و رؤسای اتحادیه‌های اصناف قول باز شدن مغازه‌ها را داده بودند، اما بر اساس مشاهدات خبرنگار فارس، بخش‌هایی از بازار تهران امروز تعطیل است.

بر اساس این گزارش در حال حاضر در خیابان پانزده خرداد تهران عده‌ای تجمع کرده و مشغول سر دادن شعار هستند.

این گزارش می‌افزاید: نیروهای انتظامی و امنیتی در خیابان پانزده خرداد حضور دارند، اما گاهی برخی از شعاردهندگان اعث ایجاد رعب و وحشت در بین مردم می‌شوند.

این گزارش می‌افزاید: اکثریت مغازه‌های بازار بسته است و برخی از راه‌های ورودی هم در حال بسته شدن است.

خبرنگار فارس می‌افزاید، البته فضا در داخل بازار بزرگ تهران کاملا آرام است و اکثریت تنش‌ها و شعاردهندگان در خیابان پانزده خرداد تهران حضور دارند.

به گفته بازاریان این تجمعات به دلیل گرانی‌ها و رکود بازار است.

در حالی که مغازه‌داران در بازار حضور دارند، اما کرکره‌ها را پایین کشیده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: حدود نیم ساعت پیش مغازه‌های مقصود شاه باز بود و کسبه آماده فعالیت شدند، اما در ادامه با تنش‌های ایجاد شده در خیابان 15 خرداد ترجیح دادند، مغازه‌های خود را ببندند.

همچنین مغازه‌هایی که در خیابان ناصرخسرو تهران مشغول فعالیت روزانه بودند، در این لحظه که ساعت 11 و نیم صبح است بسته شدند، اما کسبه در مقابل مغازه‌های خود ایستاده‌اند و ظاهرا نگران هستند، برای اموال و دارایی‌شان اتفاقی نیفتد.

به گفته کسبه بازارچه ممکن است، تعداد اندکی از بازاریان در این جمع حضور داشته باشند، اما اغلب افرادی که اعتراض کننده هستند، برای بازاریان ناشناخته هستند.

این گزارش می‌افزاید: برخی کسبه می‌گویند مجبور هستیم که مغازه‌هایمان را ببندیم، وقتی مغازه کناری ما می‌بندد، ما هم ناچاریم ببندیم، آشوب گران در تجمع بازار برای بازاریان ناشناخته هستند.

خبرنگار فارس از یکی از کسبه که در کنار مغازه بسته خود ایستاده است، دلیل این تجمعات را سؤال کرد که وی در پاسخ گفت: دلیل این تجمعات گرانی، نرخ ارز و این مسائلی است که رسانه‌ها می‌نویسند.

خبرنگار فارس از او پرسید که آیا شما این تجمع‌کنندگان را می‌شناسید و از اهالی بازار هستند؟ گفت: خیر،نمی‌شناسم، نه من و نه سایر بازاریان هم این افراد را نمی‌شناسیم.

وی در پاسخ به سؤال فارس که پرسید،پس نمی‌تواند دلیل این تجمعات گرانی یا رکود باشد،گفت: نمی‌دانم واقعا دلیل چیست، من که بازاری‌ام و گرانی را حس می‌کنم، رکود بازار را لمس می‌کنم و می‌بینم که نرخ ارز گران است و کاسبی کساد شده، اما در این تجمعات حضور نمی‌یابم، من هم نمی‌دانم، اینها چه کسانی هستند و از کجا آمده‌اند.

براساس گزارش خبرنگار فارس، خیابان 15خرداد فعلا شلوغ است،عده‌ای از مردم کنار مغازه‌ها ایستاده‌اند، عده‌ای در پیاده‌رو و نظاره‌گر هستند، گویا همه می‌خواهند بدانند که چه اتفاقی افتاده است.

این گزارش می‌افزاید، در این لحظه شعارهای تجمع‌کنندگان شنیده نمی‌شود و یگان‌های انتظامی بیشتری به منطقه اعزام شده‌اند.

پس از آنکه بازاریان تهران دیروز در اعتراض به رکود و گرانی ارز مغازه‌های خود را بستند، امروز نیز این روند ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گزارش‌های رسیده از بازاریان حاضر در بازار تهران حاکی از آن است که از صبح امروز تعداد اندکی از مغازه‌داران در بازار زرگران، ساعت‌فروشان، بازار قیصریه، بازار پوشاک و سایر بخش‌های منتهی به مسجد بازار اقدام به باز کردن مغازه‌های خود کرده‌اند، اما مسئولان هر پاساژ اعلام کردند که زودتر مغازه‌های خود را ببندید. در عین حال با حضور پلیس ضدشورش در صحنه حضور دارد.

براساس مشاهدات خبرنگار فارس، برخی افراد، دوستان یا همراهان خود را برای حضور در این تجمعات دعوت می‌کنند، در حالی که برخی از حضور امتناع می‌ورزند و می‌گویند ما حوصله حضور در این تجمعات را نداریم، اما بالاجبار از سوی آنها دعوت به حضور در تجمع می‌شوند.

به گزارش فارس، یگان ویژه هم سعی می‌کند با گفت‌وگو مردم را از محل متفرق کند. این وضعیت در حالی است که تعداد اندکی از مغازه‌ها در کوچه پس‌کوچه‌های خیابان پانزده خرداد باز هستند.

* اغذیه فروشی و روزنامه فروشی باز است

همچنین اغذیه‌فروشی‌ها، کیوسک‌های روزنامه‌فروشی و برخی از مغازه‌های دیگر هم باز هستند.

به گزارش فارس، ظاهرا در این لحظه بیشتر مردم طول و عرض خیابان را طی می‌‌کنند و بیشتر تردد مردم در این خیابان مشاهده می‌شود، تا اینکه اتفاق خاصی در حال وقوع باشد.

به گزارش فارس، حدود یک ساعت پیش عده‌ای شعار می‌دادند، الان در خیابان 15 خرداد آن افراد مشاهده نمی‌شوند.

* مغازه‌هایی که باز هستند

خبرنگار فارس در حال طی کردن خیابان 15 خرداد به سمت چهارراه خیام است، مشاهده می‌شود که در اینجا مغازه‌ها کاملاً باز هستند، بیشتر مغازه‌های این قسمت را خشکباری‌ها تشکیل می‌دهند. مردم هم در حال خرید روزانه خود هستند و تقریبا خیابان خیام در این سمت روند آرام همیشگی خود را طی می‌کند.

خبرنگار فارس در ادامه گشت و گذار، وارد بازار پارچه‌فروشان شد که تابلویی که بر سر در ورودی این راسته قرار دارد این بازار را به عنوان بازار خیاط‌ها معرفی می‌کند.

همانطور که شنیده بودم، اینجا تعطیل است و کاملا هم تعطیل است و فقط مغازه‌داران در کنار مغازه‌های خود نشسته‌اند.

* گرانی کالا و نرخ ارز دلیل اعتراض

از یکی از آنها دلیل این تعطیلی را پرسیدم که گفت دلیل قطعا گرانی و نرخ ارز است. از او پرسیدم چرا بازار پاچنار تعطیل نبود و شما تعطیل کردید که گفتند ما اینجا همه با هم متحد هستیم و همه با یک تصمیم را می‌گیریم و اجرا می‌کنیم.

* ظاهرا بازار سید ولی و پاچنار باز است

بازار سراجان هم تعطیل است. ظاهرا فقط بازار سیدولی و بازار پاچنار باز بود، بقیه بسته‌اند و صاحبان مغازه‌ها یا به هم نگاه می‌کنند و یا چند نفری یک جا نشسته‌اند و مشغول گفت‌وگو با یکدیگر هستند.

از کنار آنها که رد می‌شوم می‌شنوم که می‌گویند، چاره‌ای نیست، باید ببندیم. وضعیت را هم نامعلوم می‌دانند. بعضی می‌گویند ظاهرا این شرایط تا روز شنبه باقی است.

اکنون به انتهای کوچه حمام چال رسیده‌ام. اینجا همه مغازه‌ها تعطیل است. پرسیدم اینجا چه می‌فروشند گفتند، پارچه. دوباره به کوچه بازار زید برگشتم. یکی از مغازه‌داران کرکره‌اش را بالا کشید و به همسایه بالایی گفت، با اجازه شما باز می‌کنم. او هم در پاسخ گفت: بفرمایید باز کنید.

کرکره‌های این کوچه همه پایین است. به نظر می‌رسد فروشندگان در داخل مغازه‌هایشان هستند، زیرا قفل برخی از کرکره‌ها مغازه‌ها زده نشده و فقط کرکره‌ها پایین کشیده شده است. آخر دیدم افرادی که از مغازه‌هایشان بیرون می‌آمدند و از داخل مغازه کرکره‌ای که کاملا به پایین کشیده شده بود را بالا می‌زدند تا از مغازه خارج شوند.

نزدیک اذان است و صوت قرآن از کوچه پس کوچه‌های بازار شنیده می‌شود، اما این بازار همچنان تعطیل است.

همانطور که گفتم در بازار پاچنار هستم جایی که بیشتر مغازه‌ها باز است برای شارژ موبایل به یکی از مغازه‌ها مراجعه کردم و خواهش کردم که اجازه دهد که موبایلم را در آنجا شارژ کنم.

همانجا از مغازه‌دار پرسیم که دلیل این اتفاقات در بازار چیست که پاسخ داد، ما حرفی برای گفتم ندارم. اما همکارش گفت گرانی، نرخ ارز، با این نرخ ارز نمی‌دانیم چگونه معامله کنیم یک جنس را امروز به مشتری عرضه می‌کنیم برای فروش فردا که می‌آید تحویل بگیرد قیمت دیگری دارد.

در این مغازه که مدتی است در آنجا حضور داشتیم، دیدم افرادی برای خرید مراجعه می‌کنند حتی یک داد و ستدی هم انجام شد، اما به هر حال گفتگوهایی که بین فروشنده و خریداران انجام می‌شد، حاکی از آن بود که نمی‌دانیم، با این وضعیت چه کنیم، نمی‌دانیم این وضعیت تا کی ادامه دارد.

یکی از کسبه بازار پاچنار وارد همان مغازه‌ای شد که من در آن بودم، گفت: این بازار پاچنار قصد تعطیلی ندارد که فروشنده در پاسخ به او گفت همکاران راضی نیستند که تعطیل کنیم.

بیش از یک ساعت در کوچه پس‌کوچه‌های تنگ و تاریک بازار تعطیل تهران گشتم، اکنون تصمیم گرفتم که دوباره به خیابان 15 خرداد برگردم، پرسان پرسان به سمت بازار طلافروش‌ها رفتم که آنجا هم تعطیل بود. کاملاً تعطیل بود و ورودی‌های آن بسته بود.

تصمیم گرفتم به سمت مسجد‌ امام خمینی در بازار برگردم، همانجایی که صبح حوالی ساعت 10 شلوغ بود و عده‌ای از تجمع‌کنندگان شعار سر می‌دادند، همانجایی که کلی یگان ویژه و نیروی انتظامی حضور داشت و مردم کرکره‌ مغازه‌های خود را پایین کشیده بودند، به آن سمت حرکت کردم، آرامش کاملاً برگشته بود، هیچ کدام از تجمع‌کنندگان حضور نداشتند. اگر چه تعدادی از یگان‌های ویژه هنوز هستند تعداد آنها نسبت به صبح کمتر است. از پله‌های مسجد امام پایین رفتم، دیدم که مغازه‌ها هنوز تعطیل هستند.

صوت اذان به گوش می‌رسد و آرامشی که دوباره به خیابان‌ها برگشته که محسوس است.