صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۴۴۳۰
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۱۹ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۷
تیم ملی فوتبال ایران برای نخستین بار در طول تاریخ، جام جهانی را با یک برد شیرین و سه امتیازی شروع کرد و اینک، در اتفاقی که کمتر فردی آن را پیش بینی می کرد بالاتر از پرتغال، اسپانیا و مراکش در صدر جدول گروه B جا خوش کرده است.دیدار سخت و نفس گیر مقابل مراکش بسیار دلهره آور شروع شد و البته هیجان انگیز و شگفت انگیز به پایان رسید. شور و شعف از این پیروزی به حدی بود که حتی بسیاری از منتقدان کارلوس کی روش نیز انسجام و روحیه بالای پیروزی طلبی تیم ملی ایران را در نبردی نابرابر ستودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 


تیم ملی فوتبال ایران برای نخستین بار در طول تاریخ، جام جهانی را با یک برد شیرین و سه امتیازی شروع کرد و اینک، در اتفاقی که کمتر فردی آن را پیش بینی می کرد بالاتر از پرتغال، اسپانیا و مراکش در صدر جدول گروه B جا خوش کرده است.

دیدار سخت و نفس گیر مقابل مراکش بسیار دلهره آور شروع شد و البته هیجان انگیز و شگفت انگیز به پایان رسید. شور و شعف از این پیروزی به حدی بود که حتی بسیاری از منتقدان کارلوس کی روش نیز انسجام و روحیه بالای پیروزی طلبی تیم ملی ایران را در نبردی نابرابر ستودند.

البته در این میان بسیاری همچنان معتقدند که نمایش ملی پوشان در صورت تدارک بهتر و کسب آمادگی در بازی های دوستانه با تیم های بزرگ که بنا به دلایل مختلف از تیم ایران دریغ شد، بی شک می توانست بهتر از این باشد.

یوزهای ایرانی که حالا با پیروزی دلچسب مقابل مراکش بیش از پیش به صعود تاریخی از گروه خود امیدوار شده اند برای رسیدن به این هدف کاری بزرگ تر را در پیش رو دارند.

پیش از مسابقه حساس با اسپانیا، تیمی که قهرمانی جهان را در کارنامه دارد با مجید جلالی، مربی و کارشناس سرشناس فوتبال ایران گفتگو کردیم تا ضمن تحلیل بازی با مراکش از دیدگاه وی در خصوص کیفیت فنی تیم ملی ایران نیز مطلع شویم.

*به عنوان نخستین سوال، کیفت تیم ملی ایران و به خصوص بازی ملی پوشان مقابل مراکش را چگونه ارزیابی می کنید؟

«این بازی واقعا به دلیل برخوردار بودن از درجه فداکاری و از خود گذشتگی بالا شاید زیاد برای تحلیل فنی مناسب نباشد و هر دیدگاه فنی غیر منصفانه به نظر بیاید. زیرا آنچه باعث شد ما برنده بازی باشیم "روح برنده خواهی" و حس "فداکاری و گذشتی" بود که بچه ها از آن برخوردار شده بودند و در واقع آنها آماده پیروزی در بازی بودند. ما بیست دقیقه اول به دلیل سنگین بودن فضای روانی اولین بازی جام جهانی خودمان را پیدا نکردیم. به نظر من ما از زمانی که توانستیم به خودمان مسلط شویم، توانستیم بازی را به تعادل بکشیم. من نمی توانم بگویم در بیست دقیقه چون مراکش خوب بود ما مجبور به دفاع شده بودیم. زیرا مراکش در طول مسابقه به دلیل سبک و مدلی که ما بازی می کردیم خیلی سرگردان نشان می داد. این مسئله در نهایت ده دقیقه آخر به خوبی خود را نشان داد و زمانی که بازی رو به اتمام بود ما موفق به گل زنی شدیم. شاید بهترین تعبیر از این مسابقه این باشد که این "بازیِ خدا" بود.»

*بله این دقیقا مشابه جمله کارلوس کی روش در کنفرانس خبری پیش از مسابقه است که از «خدای فوتبال» درخواست کرده بود که تیمش در این بازی پیروز شود.

 «بله».

*شما به این اشاره کردید که در بیست دقیقه نخست تیم سرگردان بود و تحت فشار حملات مراکش قرار داشت. به ظاهر تیم ملی برای حضور در یک تورنمت بزرگ مثل جام جهانی و به خصوص در نخستین مسابقه از خودباوری و اعتماد به نفس لازم برخوردار نبود. فکر می کنید کمبود بازی های تدارکاتی و مسابقه ندادن با تیم های بزرگ در این مسئله تاثیر گذار بوده است؟

«من خیلی به این مسئله اعتقاد ندارم به این دلیل که تقریبا تمام تیم ها، حتی آنهایی که بازیهای تدارکاتی زیادی انجام دادند، وقتی وارد جام جهانی می شوند در شروع نخستین بازی معمولا کیفیت بالایی از خود نشان نمی دهند. فضای روانی جام جهانی بسیار سنگین است و ما در اصل بیست دقیقه تحت تاثیر آن قرار گرفتیم. البته پس از گذشت این زمان موفق شدیم خودمان را پیدا بکنیم. ما به عنوان تیمی که حدود هفت سال با تفکرات یک مربی کار کرده است، از نظر شناخت ، هماهنگی و انتخاب مدل بازی از خیلی تیم ها جلوتر هستیم و در اصل این می تواند برای ما یک امتیاز محسوب شود.»

*البته باید اشاره کرد که استرالیا، یکی دیگر از تیم های سهمیه آسیا مقابل فرانسه بسیار امیدوارکننده تر از آنچه انتظار می رفت ظاهر شد برغم آنکه این بازی هم نخستین مسابقه استرالیا در این تورنمت بود.

«البته باید به این نکته توجه کنید که در این بازی تیم فرانسه هم خوب ظاهر نشد. استرالیا البته از نظر روانی در شروع بهتر بود ولی ما به وضوح "اختلاف کلاس" را می بینیم. مدل بازی مد نظر قرار داد. مدل بازی استرالیا با آنچه ما انجام می دهیم تفاوت زیادی دارد. این درحالی است که از نظر تجربه بازی هم ما نسبت به آنها بسیار پایین تر هستیم.»

*پس به این نتیجه می رسیم که تجربه بین المللی تیم ملی ایران پایین تر است و اگر بازی های تدارکاتی بیشتری برای این تیم در نظر گرفته شود ممکن است تا حدی تاثیر گذار باشد.

«البته.»

*در باره تاکتیک دفاعی تیم ایران کمی صحبت کنیم. به نظر شما این تاکتیک که آقای کی روش طی هفت سال گذشته به خوبی روی آن کار کرده در این تورنمنت می تواند برای مقابله با تیم های قدرتمندی همچون اسپانیا و پرتغال هم کارساز باشد؟

«جذابیت فوتبال به این دلیل است که شما تیمی با هر سطحی را در اختیار داشته باشید راه کاری برای مقابله با تیم های بزرگ تر در دسترس شما است. این شکل از بازی که ما انجام می دهیم بیشتر روشی مناسب برای مقابله با تیم هایی است که از ما بهتر، با تجربه تر و دارای مهارت های تکنیکی بهتری هستند. ما اکنون با تیم هایی هم گروه شده ایم که چنین حالتی دارند. بنابر این فکر می کنم روش مناسبی برای نتیجه گیری انتخاب کردیم و حتی در دو بازی آینده هم توانایی این را داریم که با همین شیوه عرصه را بر حریفان تنگ کنیم.»

*برخی کارشناسان این سبک از فوتبال مبتنی بر تاکتیک صرفا دفاعی را نمی پسندند و اعتقاد دارند تیم ایران با توجه به خلاقیت و نبوغ تکنیکی بازیکنان باید بازی زیباتری را به نمایش بگذارد. نظر شما در این مورد چیست؟

«در این زمینه بحث ها زیاد است ولی من فکر می کنم که اگر ما خواهان رسیدن به نتیجه هستیم تنها راهش همین است. مگر اینکه نتیجه برای ما زیاد مهم نباشد و بخواهیم با تغییر ساختار و تاکتیک توشه ای برای پانزده سال آینده برداریم.»

*مهمترین نقطه ضعف و قوت تیم ایران از نظر شما کدام ها هستند؟

 «ضعف ما این است که نمی توانیم به خوبی با توپ بازی کنیم زیرا برای اینکار طراحی نشده ایم. به عبارتی اگر ساختار دفاعی ما فرو بریزد به سختی توان بازگشت خواهیم داشت. به همین دلیل اگر در شروع بازی گلی دریافت کنیم بازی برای ما سخت خواهد شد. درباره نقطه قوت هم باید بگویم روح واحدی که در تیم حکمفرا است و باور به موفق شدن که در بدنه تیم تزریق شده بالاترین امتیازی است که ما در حال حاضر از آن برخوردار هستیم.»

*شاخص ترین بازیکنان ایران در مسابقه مقابل مراکش از نظر شما کدامیک بودند؟

«اگر بخواهیم تنها به نام یک بازیکن اشاره کنیم واقعا بی انصافی کرده ایم. چون بازیکنان واقعا همگی دراین مسابقه از جان مایه گذاشتند. جهانبخش و امیری در دو جناح تیم فوق العاده بودند. آنها برای این مدل بازی بی بدیل هستند. فکر نمی کنم بازیکن دیگری را بشود پیدا کرد که مثل جهانبخش و امیری این سطح از دوندگی و رفت و آمد را در زمین داشته باشند. از سوی دیگر شما دیدید که امید ابراهیمی چه نمایش سطح بالایی از خود ارائه کرد، دفاع تیم همینطور؛ یا حتی دروازه بان ایران که خیلی خوب بود. بنابر این ما کیفیتی خوبی از خود ارائه کردیم و ایران از این نظر در این مسابقه تیم بهتری بود.»

* آیا نتیجه بازی ایران و اسپانیا را یپش بینی می کنید؟

«با این شکلی که ما بازی می کنیم، شما به هیچ وجه نمی توانید ازطریق تحلیل فوتبال نتیجه را پیش بینی کنید. اگر هم فردی این کار انجام دهد در سطح حدس و گمان خواهد بود. خیلی ها گفته بودند که مقابل مراکش برنده می شویم اما اگر شما در بازی دقت کنید و بر روی لحظات و مدل بازی متمرکز شوید، می بینید که این لحظه ها بودند که نتیجه را رقم زدند. بنابراین خیلی دشوار است که بشود نتیجه را پیش بینی کرد.»

منبع : یورونیوز