صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۳۷۲۴
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۹ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
وزارت کشور عراق اعلام کرد تحقیقات اولیه نشانگر عمدی بودن آتش سوزی در مرکز نگهداری صندوق های رای در مرکز الرصافه در شرق شهر بغداد است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

'سعد معن' سخنگوی وزارت کشور عراق روز چهارشنبه به خبرگزاری السومریه نیوز گفت این آتش سوزی بصورت برنامه ریزی شده و با استفاده از ماده بنزین انجام شده است. 
وی جزییات بیشتری را فاش نکرد. 
خبر السومریه نیوز در حالی است که رسانه های محلی همچنین اعلام کردند که کمیته ویژه بررسی علل این حادثه، گزارش تفصیلی خود را به وزارت کشور تحویل داده است. 
حیدرالعبادی نخست وزیر عراق نیز روز سه شنبه اعلام کرد بر اساس تحقیقات اولیه آتش سوزی مرکز نگهداری صندوق های رای عمدی بوده است. 
وی پیشتر با اشاره به همزمانی این آتش سوزی با سالروز سقوط موصل دومین شهر بزرگ عراق بدست داعش (10 ژوئن 2014) آن را توطئه ای علیه امنیت و دموکراسی در کشورش توصیف و بر برخورد قاطع با عوامل آن تاکید کرد. 
در پی برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، تعدادی از احزاب و رهبران سیاسی عراق معتقد به دستکاری آرا مردمی شدند و برهمین اساس پارلمان در چهارشنبه گذشته خواستار شمارش دستی آراء به جای شمارش الکترونیکی شد. 
در حالی که قرار بود تا اواخر هفته جاری شمارش دستی شروع شود، روز یکشنبه یکی از مراکز نگهداری صندوق های رای در بغداد به شکل عمدی به آتش کشید شد و فضای ملتهب پسا انتخاباتی عراق را وارد بحرانی تازه کرد. 
با این حال و در شرایطی که اختلاف نظر رهبران سیاسی عراق برای چگونگی خروج از بحران نتایج و احتمال ابطال نتایج انتخابات و تاخیر در تشکیل دولت جدید، ناظران را نسبت به تبعات ورود این کشور به دوره ای از خلاء سیاسی و به خطر افتادن کل روند سیاسی و امنیت و ثبات نگران کرده بود، اعلان ائتلاف میان سید مقتدا صدر و العامری رهبران دو ائتلاف پیروز انتخابات اخیر - شب گذشته در نجف اشرف- و استقبال از پیوستن سائر ائتلاف های انتخاباتی به منظور تشکیل ائتلاف (فراکسیون) بزرگتر پارلمانی و تشکیل دولت جدید تا حد زیادی این انتظار را ایجاد کرده است که فضای متشنج عراق به سمت آرامش پیش رود. 
در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که با مشارکت 44.5 درصد واجدین شرایط برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند. 
دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دمکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی، جریان حکمت (سیدعمار حکیم) با 19 کرسی و اتحادیه میهنی (کوسرت رسول جانشین جلال طالبانی) با 18 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند. 
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند. 
در این انتخابات، پنج گروه سیاسی شیعه نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند.