صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۱۲۰۲۹
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۲۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۷
طب سنتی با تقسیم بندی مزاج افراد به ۴ دسته سرد و تر، سرد و خشک، گرم و‌تر و گرم و خشک توصیه‌ها و پرهیزات خاصی را برای هر کدام از این مزاج‌ها دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
طب سنتی با تقسیم بندی مزاج افراد به ۴ دسته سرد و تر، سرد و خشک، گرم و‌تر و گرم و خشک توصیه‌ها و پرهیزات خاصی را برای هر کدام از این مزاج‌ها دارد که افراد با رعایت آن می‌توانند زندگی بهتر و به اصطلاح سبک تری داشته باشند.

در این مطلب به رژیم غذایی مزاج گرم وتر در تابستان می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

معرفی مزاج گرم وتر

مزاج دموی (خون) ماهیت هوا دارد و گرم و‌تر است.


مزاج دموی‌ها گرم و‌تر است و تعادل آن به ترکیبات شیمیایی موجود در خون مربوط می‌شود.

افراد با این مزاج پوست مرطوب با منافذ باز دارند و پرمو و پراشت‌ها هستند.

افزایش این مزاج موجب سنگینی، شیرین شدن دهان، قرمزی زبان و سرخی پوست می‌شود.

پرخوری بر حالت دموی مزاج می‌افزاید و استفاده از غذا‌های سرد، میانه‌روی در خوردن و نوشیدن زیاد آب رقیقی خون را زیاد و از حرارت بدن می‌کاهد.

این گروه از افراد گرایش به چاقی دارند، بافت‌های بدنشان نرم و مرطوب و خون‌سازی در آنان زیاد است، خواب خوبی دارند، نرم‌خو و مهربان‌تر از سایر مزاج‌ها هستند و نبض آن‌ها محکم، پر می‌زند و بدنشان گرم است.

این افراد بسیار اجتماعی هستند و، چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذا‌هایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.

افرادی که دارای مزاج گرم و‌تر یا دموی هستند بهتر است غذا‌های نشاسته‌ای کمتر بخورند و مصرف فست‌فود و سرخ‌کردنی و غذا‌های تند و پرادویه برایشان خوب نیست.

خوراکی‌های مناسب برای مزاج گرم و‌تر

مصرف خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مناسب است، اما باید مصرف آب یخ، نوشابه، تخم‌مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.

لبنیات: کشک، قراقروت.

حبوبات: باقلا خشک، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش، ارزن.

سبزیجات: گشنیز، ریواس، ترشک.

میوه‌ها: آلبالو، انارترش، ازگیل، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، زیتون، زغال‌اخته، سنجد، غوره، گریپ‌فروت، لیموعمانی، نارنج.


فرآورده حیوانی: گوشت گاو، گوشت بز، سیرابی، قلوه گوسفند.

توت و بذرها: بارهنگ، تمشک، شاه‌توت.

ادویه‌ها و چای‌های سنتی: قهوه، نشاسته.

مغز‌های گیاهی: بلوط، شاه دانه، شاه‌بلوط.

مواد فرآوری شده: سرکه.

نکاتی که مزاج گرم و‌تر باید در زندگی روزمره رعایت کند

۱- از غذا‌های با فیبر بالا استفاده نمایید تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشید.
۲- انجام حجامت سالی ۲ الی ۳ بار برای شما خیلی مفید می‌باشد.
۳- کم خوری و استفاده از غذا‌های کم‌کالری و ساده، بخصوص در ماه‌های گرم سال برایتان مفید است.
۴- بهتر است از مصرف زیاد ادویه‌های تند و انواع شور، گوشت زیاد، غذا‌های نشاسته‌ای (ماکارونی، برنج، سیب‌زمینی) و گرمی جات، پرهیز کنید.
۵- خوردن آب و چای را حتی‌المقدور با چند قطره آب لیموشیرین تازه همراه کنید.
۶- هر روز ۱۵ الی ۳۰ دقیقه پیاده‌روی و یا دویدن صبحگاهی داشته باشید.
۷- شش تا هفت ساعت خواب در شبانه‌روز برای شما کافی می‌باشد.

این غذا‌ها و نوشیدنی‌ها برای افراد با مزاج گرم و‌تر مناسب نیست:

گوشت‌ها و غذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته‌فرنگی، ماکارونی، کیک‌ها و بیسکویت‌ها

سبزیجات: زیتون، زنجبیل تازه، پیاز، سیر، نعناع، شوید

آجیل و میوه‌جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور

دانه‌ها و حبوبات: گندم

روغن‌ها: روغن کرچک، روغن‌زیتون، روغن آفتابگردان

ادویه‌جات: فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک‌شده، رازیانه، آویشن

نوشیدنی‌ها و شیرین‌کننده‌ها: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شکر، نمک، چای‌های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذا‌های شور و شیرین