پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ژنرال کیم یونگ چول، رئیس پیشین سازمان اطلاعات کره شمالی و معاون رئیس کمیته مرکزی حزب کارگران این کشور راهی آمریکا شده است. ژنرال کیم یونگ که از نزدیکان مورد اعتماد رهبر کره شمالی به شمار میرود، قرار است مقدمات دیدار برنامهریزی شده رئیسجمهور آمریکا و رهبر کره شمالی را فراهم کند.
به گزارش انتخاب به نقل از دویچه وله، سارا سندرز، سخنگوی رئیسجمهوری آمریکا سهشنبه ۲۹ مه اعلام کرد که ژنرال کیم یونگ چول در نیویورک با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتوگو خواهد کرد. سفر مقامات عالیرتبه کره شمالی به آمریکا اتفاق نادری به شمار میرود. برنامه این سفر و همچنین سفر گروهی از دیپلماتهای آمریکایی به سنگاپور برای تدارک دیدار رهبران آمریکا و کرهشمالی، علاقمندی دو طرف به موفقیت این دیدار را نشان میدهد.
سخنگوی دونالد ترامپ سهشنبه تأکید کرد که دولت آمریکا بهرغم تنشهای اخیر "فعالانه" در جهت آماده کردن شرایط دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون حرکت میکند. سندرز گفت: «رئیسجمهوری فکر میکند که بحثهای در حال انجام به خوبی پیش میروند.»
دونالد ترامپ پیش از دیدار با اون، هفتم ماه ژوئن (۱۷ خرداد) با نخستوزیر ژاپن در کاخ سفید دیدار خواهد کرد. او سپس راهی سنگاپور میشود تا ۱۲ ژوئیه (۲۲ خرداد) با رهبر کرهشمالی دیدار و گفتوگو کند.
ترامپ که هفته گذشته با انتقاد کیم جون اون و متهم کردن کرهشمالی به "دشمنی آشکار" دیدار خود را رهبر این کشور را لغو کرده بود، حال میگوید در پاسخ به نامه خود "پاسخ جامعی" از کرهشمالی دریافت کرده است. خواست اصلی آمریکا عاری شدن شبهجزیره کره از سلاحهای هستهای در مقابل دریافت تضمینهای امنیتی و کمکهای اقتصادی است.
سفر وزیرخارجه روسیه به کره شمالی
روسیه از فعالیتهای اخیر کره شمالی حمایت میکند. وزارت خارجه این کشور اعلام کرده که سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه پنجشنبه ۳۱ مه راهی پیونگ یانگ میشود. هدف از این سفر تقویت همکاریهای دوجانبه میان روسیه و کره شمالی ذکر شده است.
ژنرال کیم یونگ چول، رئیس پیشین سازمان اطلاعات کره شمالی و معاون رئیس کمیته مرکزی حزب کارگران این کشور است
وزارت خارجه روسیه یک ماه پیشتر اعلام کرده بود که لاوروف به پیونگ یانگ دعوت شده و او این دعوت را پذیرفته است. روسیه از متحدان دیرین حکومت کمونیستی کره شمالی به شمار میرود.
روسیه نیز خواستار خلع سلاح هستهای شبهجزیره کره است اما تأکید دارد که نباید کره شمالی را با تعیین ضربالعجل یا تهدید زیر فشار گذاشت.
لاوروف در جریان یک سخنرانی در مسکو با طعنه به دونالد ترامپ گفته بود: «چنین شیوههایی شاید در معامله و تجارت موثر باشد، اما تحریک و تنشزایی برای متقاعد کردن طرف مقابل به پرهیز از تنش، خطری جدی در روابط مدرن بینالمللی به شمار میرود.»