پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وائل عصام در القدس العربی نوشت: تا کنون، پس از گذشت 15 سال از سقوط نظام صدام، تمام نزاع ها بین جریان صدری و رقبای سر سخت آن توسط ایران برای پرونده عراق مهار شده است، بی آنکه به طرف دیگری مانند آمریکا یا عربستان اجازه دخالت داده شود؛ طرفهایی که بار دیگر ارزیابی هایشان اشتباه از آب درآمد و این بار محاسبات آنها در مورد علاوی به نتیجه نرسید. آمریکا و عربستان گمان می کردند با حمایت از شیعه ای که از مرجعیت اصلی شیعه جدا شده و مؤیّد سیاستهای آنهاست، می توانند تایید شعیان عراق را با خود همراه کنند؛ از این رو از ایاد علاوی حمایت کردند که البته به نتیجه دلخواه نرسیدند.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عرب زبان چاپ لندن ادامه داد: امروز بار دیگر رسانه های سعودی از یک پیروزی جعلی علیه ایران در انتخابات عراق سخن می گویند تا شکستهای پی در پی خود در تمام میدانهای عربی، از لبنان گرفته تا سوریه، عراق و یمن را بپوشانند و مردم را فریب دهند. بی آنکه این نکته را در نظر داشته باشند که حالت سیاسی شیعه حاکم بر عراق دچار اختلافات عمیقی نمی شود و همواره پیرو ایران و دشمن دشمنان آن است. در این بین در صورتی که اختلاف کوچکی هم به میان شیعیان عراق راه یابد، همگی در نهایت از خاندانی واحد هستند که کلید سرّی حل اختلافات آنها در تهران است.
طی روزهای گذشته، صحبتهایی با همین مضمون از جریان صدری شنیدیم که تلاش کرد رابطه خود با ایران و عربستان را روشن کند. در همین راستا، یکی از مسئولان سایسی جریان صدری، ضیاء الاسدی، در گفتگو با شبکه المنار در پاسخ به سوالی در مورد امکان اطاعت عراق از ایالات متحده در خصوص اعمال تحریمها گفت:روابط جریان صدری با جمهوری اسلامی ایران تاریخی، فرهنگی و اجتماعی و ثابت است. نه جریان صدری و نه شرکای ان از تمایلات امریکا تبعیت نمی کنند. اسدی از این هم فراتر رفته و در مورد خوشحالی ثامر السبهان از پیروزی صدر گفت:«او به خوبی از شرایط عراق آگاه نیست». اسدی همچنین تصریح کرد رسانه ها تلاش می کنند روابط بین ایران و صدر را متشنج جلوه دهند، اما مقتدی صدر روابط خوبی با ایران دارد و بارها تصریح کرده است که هیچگاه ایران دشمن عراق نبوده است.
به کار بردن تعبیر جمهوری اسلامی که گهگاه توسط مسئولان جریان صدری استفاده می شود، می تواند هویت و طبیعت روابط و دیدگاه آنها نسبت به ایران را نشان دهد.
این صحبتهای الاسدی جدید نیست، اما رسانه ای شدن ان می تواند امید سعودیها در مورد پیروزی در صحنه سیاسی عراق را از بین ببرد. جعفر موسوی، نایب رئیس دفتر سیاسی جریان صدری نیز دو سال پیش چنین نظری داشت.