پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گفته یک نامزد انتخابات از ائتلاف 'التغییر'، 'برت مک گورک' فرستاده ویژه ترامپ در دیدار احزاب کرد عراقی معترض به نتایج انتخابات، قول داد پس از بررسی نتایج انتخابات، راه حلی مورد رضایت همه طرف ها ارائه کند.
به گزارش ایرنا، 'امین البکر' روز چهارشنبه به رسانه های عراقی گفت: نشست دیروز بین احزاب کرد معترض به انتخابات پارلمانی و فرستاده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مقر حزب 'التغییر' در 'تل زرگته' (مرکز سلیمانیه) برگزار شد و مثبت بود.
به گفته وی، آمریکایی ها اعلام کردند که برخورد اعتراضی احزاب کرد عراقی نسبت به نتایج انتخاباتی پارلمان عراق و جعل و دستکاری صورت گرفته در نتایج آن را درک می کنند.
بکر همچنین گفت: طرف آمریکایی همچنین هیچ گونه فشار و اصراری برای ادامه مشارکت احزاب کرد عراقی در روند سیاسی این کشور نداشت.
وی گفت: فرستاده ترامپ وعده داد از کانال سازمان ملل به بررسی و تحقیق در نتایج انتخابات می پردازد و سپس راه حلی ارائه خواهد کرد که همه گروه ها را راضی کند.
وی افزود: شش گروه موجود در نشست با مک گورک با اعتراض به نتایج انتخابات، مطالبات خود مبنی بر شمارش دستی آرا در انتخابات پارلمانی کردستان (8 مهر 1397) و یا برگزاری مجدد انتخابات مطرح کردند.
احزاب ششگانه اپوزیسیون کرد در شمال عراق شامل 'جنبش تغییر'، 'ائتلاف برای دمکراسی و عدالت'، 'جماعت اسلامی'، 'اتحاد اسلامی'، 'جنبش اسلامی' و 'کمونیست کردستان عراق'روز سه شنبه بار دیگر خواستار برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی در کردستان عراق به ادعای مهندسی آراء در انتخابات 22 اردیبهشت ماه 97، شدند.
این احزاب گفته اند اگر به درخواست های آنها در ابطال نتائج انتخابات پارلمانی در شمال عراق رسیدگی نشود، آنها از روند سیاسی فعلی خارج می شوند.
احزاب شش گانه کرد دو حزب حاکم (اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق) را به مهندسی آراء انتخابات در سه استان شمالی عراق و مناطق مورد اختلاف از جمله کرکوک متهم می کنند.
در حالی که انتظار می رفت در انتخابات جاری، احزاب اپوزیسیون کرد توفیق بیشتری داشته باشند اما عملا چنین اتفاقی نیفتاد بلکه برخی از احزاب اپوزیسیون مانند جنبش تغییر حتی کمتر از انتخابات 2014 توفیق داشتند.
سهم جنبش تغییر در انتخابات پارلمانی 2014 در حد 9 کرسی بود اما در این دوره از انتخابات فقط 4 کرسی از پارلمان عراق به دست آورده است.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که در 22 اریبهشت ماه گذشته برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند.
دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دمکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی و جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند.
پنچ گروه سیاسی شیعه در این دوره از انتخابات، نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند.
انتظار می رود که گروه های دیگری از کردها و اهل سنت، بعد از مشخص شدن چارچوب ائتلاف بزرگ سیاسی جدید، برای مشارکت در تشکیل دولت آینده، به ائتلاف بپیوندند.
طبق قانون اساسی عراق، بزرگترین فراکسیون پارلمان حق دارد دولت آینده را تشکیل دهد.