صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۸۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۴ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
چهار نماینده اوپک اظهار کردند که این گروه نزدیک شدن قیمت نفت به مرز ۸۰ دلار در هر بشکه را موقتی و تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی می داند که نشان می دهد هیچ شتابی برای بازنگری در توافق کاهش تولید ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

چهار نماینده اوپک اظهار کردند که این گروه نزدیک شدن قیمت نفت به مرز ۸۰ دلار در هر بشکه را موقتی و تحت تاثیر عوامل ژئوپلیتیکی می داند که نشان می دهد هیچ شتابی برای بازنگری در توافق کاهش تولید ندارد.

به گزارش ایسنا، یک منبع آگاه در اوپک به رویترز گفت: دیدگاه عربستان که بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است، این است که هر گونه افزایش موقتی قیمت نفت، دلیل کافی برای افزایش تولید نفت از سوی تولیدکنندگان نیست.

به گفته منابع آگاه، برای اینکه اوپک تصمیم بگیرد تولیدش را افزایش دهد، نیاز به آماری دارد که نشان دهد افزایش قیمتها تحت تاثیر عوامل عرضه و تقاضا بوده است.

چهار نماینده اوپک عنوان کردند که افزایش اخیر قیمتها ناشی از نگرانی‌ها نسبت به تحریمهای آمریکا علیه ایران و تنشها در خاورمیانه بوده و به محدود شدن عرضه نفت و تقاضای بالا ارتباطی نداشته است.

یکی از این نمایندگان که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: قیمتها به دلیل تنش‌ها بالا مانده اند.

از سال گذشته قیمت نفت تحت تاثیر توافق کاهش تولید میان تولیدکنندگان عضو و غیرعضو اوپک، حمایت شده و حدود ۴۰ درصد از زمان اجرای این توافق در ژانویه سال ۲۰۱۷ رشد کرده است.

به گفته برخی از منابع اوپک، قیمت نفت پیش از کاهش، ممکن است صعود بیشتری پیدا کند. ممکن است از مرز ۸۰ دلار فراتر رفته و سپس ریزش کند. در هر صورت، میزان کاهش هنوز باعث نگرانی واقعی نشده است.

دونالد ترامپ - رییس جمهور آمریکا ماه گذشته اوپک را متهم کرده بود که باعث افزایش غیرواقعی قیمتها شده است و آنها را برای آرام کردن بازار تحت فشار قرار داده بود اما اظهارات وی از سوی برخی از اعضای اوپک رد شد.

اوپک و متحدانش شامل روسیه با هدف حذف عرضه مازاد و حمایت از قیمتها، توافق کرده اند تولیدشان را مجموعا ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. اجرای این توافق از ژانویه سال ۲۰۱۷ آغاز شده و تا پایان امسال ادامه خواهد داشت.

هدف اولیه اوپک کاهش ذخایر نفت کشورهای صنعتی، به میانگین پنج ساله بوده است. این هدف تحقق یافته اما وزیران اوپک می گویند معیارهای دیگری مانند سرمایه‌گذاری صنعتی نیز باید در نظر گرفته شود که نشان می دهند آنها هیچ عجله ای برای پایان دادن به توافق نفتی خود ندارند.

با این حال نگرانی‌های رو به رشدی نسبت به افت تولید نفت ونزوئلا به دلیل بحران اقتصادی این کشور وجود دارد. اوپک تا حدی به دلیل تولید کمتر ونزوئلا، پایبندی بالاتر از حد انتظاری به توافق کاهش تولید داشته است.

اوپک هدف رسمی برای قیمت نفت ندارد البته ماه گذشته منابع آگاه به رویترز گفتند عربستان مایل است برای تامین مالی اصلاحات اقتصادی خود، نفت به ۸۰ دلار یا حتی ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کند.

دوراهی روسیه در توافق با اوپک

روسیه در مذاکرات ماه آینده با اوپک، با انتخاب دشواری روبروست زیرا شمار رو به رشدی از چاههای نفتی ارزشمند این کشور غیرفعال شده اند.

طبق گزارش سیتی گروپ، تقریبا چهار درصد از ظرفیت تولید روسیه استفاده نمی شود. این مسئله پرسشهایی را درباره چگونگی رویکرد روسیه در نشست ژوئن با اوپک برانگیخته است به خصوص که سیگنالهای رو به رشدی از محدود شدن عرضه به بازار مشاهده می شود.

روسیه ماه آینده متحدان اوپک خود را در وین ملاقات خواهد کرد و امضا کنندگان این توافق درباره آینده آن به گفت و گو خواهند نشست. شرکتهای روسی متعدد در گذشته منطقی بودن تداوم کاهش تولید در شرایطی که قیمت نفت رو به افزایش است را زیر سوال برده اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، برآوردهای گروه مالی سیتی نشان می دهد این کشور حدود ۱۱.۳ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید دارد که از این میزان ۴۰۸ هزار بشکه در روز غیرفعال شده است. طبق آمار آژانس بین المللی انرژی، روسیه از این نظر پس از عربستان که ۲.۱۲ میلیون بشکه در روز ظرفیت شناور دارد، در رتبه دوم قرار می گیرد.

مشارکت روسیه در موفقیت توافق کاهش تولید کلیدی بوده و کمک کرد ریزش سه ساله قیمتها متوقف شود.

در حالی که قرار است محدودیت عرضه تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه پیدا کند، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه ماه جاری اظهار کرد احتمال کاهش کمتر تولید در سال جاری منتفی نیست.