صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۸۰۵۵
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
معامله گران نگرانند که بازگشت تحریمهای آمریکا علیه تهران، به کاهش صادرات نفت خام از سومین تولیدکننده بزرگ اوپک منجر شود. طبق برآورد "اس اند پی گلوبال پلاتس"، بازگشت تحریمها ممکن است صادرات نفت ایران را بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان امسال کاهش دهد. تحریمهای آمریکا قرار است در نوامبر به اجرا گذاشته شوند و به فعالان بازار مهلت می دهند تا منابع تامین جدیدی را پیدا کنند. چین بزرگترین خریدار نفت ایران است که میزان وارداتش به حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز می رسد و کره جنوبی با بیش از ۲۵۰ هزار بشکه در روز در جایگاه بعدی قرار گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

معامله گران نفت هفته گذشته که طی آن قیمت نفت با هضم خبر خروج آمریکا از برجام در بازار، ۴.۲۵ دلار نوسان داشت و از ۷۱.۸۹ دلار تا ۶۷.۶۳ دلار در هر بشکه معامله شد هفته شلوغی داشتند.

به گزارش اینوستوپدیا، معامله گران نگرانند که بازگشت تحریمهای آمریکا علیه تهران، به کاهش صادرات نفت خام از سومین تولیدکننده بزرگ اوپک منجر شود. طبق برآورد "اس اند پی گلوبال پلاتس"، بازگشت تحریمها ممکن است صادرات نفت ایران را بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان امسال کاهش دهد. تحریمهای آمریکا قرار است در نوامبر به اجرا گذاشته شوند و به فعالان بازار مهلت می دهند تا منابع تامین جدیدی را پیدا کنند. چین بزرگترین خریدار نفت ایران است که میزان وارداتش به حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز می رسد و کره جنوبی با بیش از ۲۵۰ هزار بشکه در روز در جایگاه بعدی قرار گرفته است.

تحلیلگران در بانک امریکا مریل لینچ انتظار دارند قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۹ برسد. اختلال در میزان عرضه از سوی ایران ممکن است اوپک را ناگزیر کند در سطح تولیدش که انتظار می رفت تا پایان امسال تحت توافق نفتی میان کشورهای اوپک و غیراوپک محدود بماند، تغییراتی صورت دهد و شرکتهای حفاری شیل آمریکا را نیز به تولید بالاتر تشویق کند.

گزارش های اوپک و آژانس بین المللی انرژی

معامله گران و تحلیلگران روز دوشنبه منتظر انتشار جدیدترین گزارش بازار نفت ماهانه اوپک هستند تا هر گونه بازبینی صعودی در میزان رشد تقاضای نفت جهان را رصد کنند. ماه گذشته اوپک رشد تقاضای جهان در سال ۲۰۱۸ را ۱.۶۳ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرد و پیش بینی کرد مجموع تقاضا به ۹۸.۷ میلیون بشکه در روز بالغ شود. معامله‌گران همچنین به ارزیابی انتظارات اوپک درباره میزان عرضه جهان خواهند پرداخت. اوپک در گزارش ماه گذشته خود اعلام کرده بود که انتظار دارد عرضه غیراوپک به میزان ۱.۷۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ رشد کند و آمریکا در عمده این رشد عرضه سهیم است.

اوپک پیش بینی های رشد عرضه خود را منتشر نمی کند اما ماه گذشته اعلام کرد تولید نفت این گروه در مارس ۲۰۱ هزار بشکه در روز کاهش یافت وبه ۳۱.۹۶ میلیون بشکه در روز رسید. سهم اوپک از تولید جهانی همچنان رو به کاهش است زیرا اوپک در راستای توافق کاهش تولید برای رفع اشباع عرضه، میزان عرضه خود را محدود نگه داشته است. سهم بازار اوپک اکنون به ۳۲.۶ درصد رسیده اما با توجه به واکنش این گروه به میزان کاهش صادرات ایران، ممکن است کاهش یا افزایش پیدا کند.

آژانس بین المللی انرژی نیز روز چهارشنبه گزارش ماهانه خود از بازار نفت را منتشر می کند. معامله گران این گزارش را برای بررسی تغییرات در انتظارات عرضه و تقاضا بررسی می کنند. آژانس ماه گذشته پیش بینی رشد تقاضای جهان در سال ۲۰۱۸ را بدون تغییر در ۱.۵ میلیون بشکه در روز حفظ کرد که اندکی کمتر از انتظارات اوپک بود. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرده عرضه غیراوپک به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ رشد می کند که تا حدودی بالاتر از انتظارات اوپک است. به نظر می رسد اوپک انتظار دارد عرضه به بازار در سال ۲۰۱۸ با توجه به تقاضای جهانی و رشد کمتر عرضه غیراوپک، محدودتر شود. اگر دیدگاه آژانس بین المللی انرژی با دیدگاه اوپک منطبق باشد، معامله گران ممکن است سیر صعودی پرشتاب‌تری را برای قیمت نفت پیش بینی کنند.

منبع: ایسنا