پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون اول رییسجمهوری تصریح کرد: در مقطع فعلی شکلگیری تفاهم، وحدت و انسجام درونی در مقابل آمریکا باطلالسحری برای بر هم زدن تمام برنامههای آمریکا است.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهوری عصر شنبه در مراسم اختتامیه سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب، خاطرنشان کرد: پس از تشکیل دولت یازدهم مهمترین چالش پیشروی دولت، تحریمهای ظالمانه علیه کشور، فضای نااطمینان اقتصادی کشور و همچنین فضای ایران هراسی در سطح منطقه و بینالملل بود.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده توسط دیپلماتهای کشورمان در جریان دستیابی به توافق برجام، گفت: در مذاکرات فشرده بسیار قوی ایران موفق شد برجام را نهایی کند. برجام یک توافق چندجانبه است که به تصویب شورای امنیت سازمان ملل نیز رسیده است.
معاون اول رییسجمهوری همچنین با اشاره به استمرار بدعهدیهای آمریکا در اجرای مفاد برجام، اظهار کرد: آمریکاییها از بعد از اجرای برجام هیچ اقدامی جدی برای عمل به تعهدات و اجرای مفاد برجام نکردند. همچنین پس از روی کار آمدن رییسجمهور جدید آمریکا، ترامپ طی سال گذشته تلاش وسیعی کرد تا به نوعی سخن بگوید که فضای ناامنی بر اقتصاد و کشور ایران وارد کند تا کشور نتواند از برجام استفاده مطلوب کند. آنها در نهایت هفته گذشته رسما اعلام کردند که از برجام خارج شدهاند.
جهانگیری افزود: اولین نتیجه این کار وارد شدن لطمه به اعتبار بینالمللی آمریکا بود. همچنین با توجه به برگزاری یک نظرسنجی داخلی در آمریکا و با وجود مخالفت بیش از 60 درصد مردم آمریکا برای خروج از برجام، رییسجمهوری آمریکا به افکار عمومی کشور خود توجهی نکرد. آنها همچنین به همپیمانان خود از جمله اتحادیه اروپا، کشورهای شرق آسیا و کشورهایی از جمله کانادا بیاعتنایی کردند و فقط با هماهنگی رژیم صهیونیستی و دولت سعودی این کار را انجام دادند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها میخواهند آیندهای به زعم خود مخاطرهآمیز پیشروی ملت ایران بگذارند و به اقتصاد ضربه وارد کنند. در مقطع فعلی باطلالسحری که ملت ایران برای بر هم زدن تمام برنامههای آمریکا در اختیار دارند، این است که یک تفاهم، وحدت و انسجام درون کشور در مقابل آمریکاییها شکل بگیرد.
معاون اول رییسجمهوری با تاکید بر اینکه ما نیازمند انسجام در داخل کشور هستیم، به تلاش یکی از کشورهای همسایه برای دستیابی به انسجام در مقابل آمریکا اشاره و خاطرنشان کرد: چندی قبل آمریکاییها موضعگیری تندی علیه یکی از کشورهای همسایه و بزرگ اسلامی ما اتخاذ کردند این در حالی است که ما میدانیم در آنجا درگیریهای شیعه و سنی زیاد است اما آنچه که در آن کشور رخ داد، این بود که همه جناحهای فعال در آن کشور زیر یک سقف جمع شدند و با یکدیگر گفتند که باید همه اختلافات را کنار بگذارند و توطئهها علیه کشور خود را نقش بر آب کنند.
وی اظهار کرد: پس از انسجام داخلی در مرحله دوم نیازمند استفاده از سرمایههای مهم نظام هستیم. یکی از این سرمایهها، قدرت دیپلماسی است. در این زمینه دیدیم که اخیرا ترامپ نیز به قدرت دیپلماتهای ما اعتراف کرد.
جهانگیری در ادامه صحبتهای خود با اشاره به ایجاد اجماع جهانی علیه آمریکا در پی خروج این کشور از برجام، گفت: ما قطعا با قدرت دیپلماسی خود شرایطی را به وجود آوردهایم که امروز کشورهای دنیا همه علیه آمریکا هستند. در این شرایط ما باید با قدرت خود این فضا را در مجامع بینالمللی حفظ کنیم. باید دیپلماتهای کشور را تقویت کنیم تا بتوانند در این میدان حرکت کنند.
وی همچنین با بیان اینکه آمریکاییها فکر میکردند با خروج خود از برجام، اقتصاد ایران بر هم میخورد، خاطرنشان کرد: با رصد اقتصاد منطقه و اتخاذ سیاستهای اقتصادی از سوی مجموعه مدیریت اقتصادی کشور مشاهده کردیم که با اعلام خروج ترامپ از برجام در شاخصهای اقتصادی کشور برخلاف انتظار آنها کمترین اتفاقی نیفتاد. در این زمینه با اطمینان میگویم که کالا به اندازه کافی در کشور وجود دارد و اتخاذ سیاستهای ارزی دقیق و به موقع اقتصاد کشور در آرامش قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید برای آینده اقتصاد کشور برنامهریزی کنیم، گفت: در مقطع فعلی تمام فعالان اقتصادی و دلسوزان ایران باید به میدان بیایند و مردانه عمل کنند. این هنر نیست که در چنین شرایطی عدهای فکر کنند به دلیل شرایط ایجاد شده ثروتهایی بیندوزند، ما چنین اجازهای نخواهیم داد و حتما به خوبی موضوع را مدیریت خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، معاون اول رییسجمهوری با اشاره به برخی اظهارات مطرح شده درباره ادامه برجام، تاکید کرد: مقام معظم رهبری درباره ادامه برجام به صورت قاطع به رییسجمهوری گفتهاند و دیپلماسی کشور در این زمینه فعال شده است. ما امیدواریم چین، روسیه و اتحادیه اروپا به ویژه سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان بتوانند تضمینهایی دهند که ایران از حقوقی که در برجام به آن اشاره شده است، به طور کامل استفاده کند.
جهانگیری با تاکید بر اینکه امروز با شرایط جدیدی روبرو هستیم که دشمن با اهداف دیگری به صحنه آمده است، گفت: ایران فرصتها و توانمندیهای بسیاری دارد. امروز زمان آن رسیده که نخبگان کشور بار دیگر خود را نشان دهند و از کیان و اقتدار کشور دفاع کنند و همچنین مدیران کشور مجددا خود را نشان دهند. مردم انتظار دارند که مدیران به صورت تمام وقت و با انگیزه کامل پای کار اداره کشور بایستند.
وی تاکید کرد: با اطمینان میگویم که ایران حتما از فرصتی که از سوی دشمنان برای وارد کردن ضربه به او پیشبینی شده است، برای رشد، توسعه و بالندگی خود استفاده خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، معاون اول رییسجمهوری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به جایگاه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مجامع بینالمللی، اظهار کرد: خوشبختانه امروز نمایشگاه کتاب تهران جای خود را در سطح کشور و دنیا به عنوان یک نمایشگاه معتبر باز کرده است و حضور گسترده و استقبال مردم از بالاترین سطح نظام تا آحاد مختلف مردم از اقصی نقاط کشور در این نمایشگاه نمایشگر سرزنده بودن جامعه ایرانی است.
وی با بیان اینکه به فضل خدا سیاستهای خوبی در بخش فرهنگ کشور ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم در هماهنگی میان اصحاب فرهنگ و دولت بتوانیم این سیاستها را استمرار بخشیم و موارد نیازمند اصلاح را با نظر صاحبنظران اصلاح کنیم.
جهانگیری در ادامه به بیان برخی ضرورتهای کشور در مقطع فعلی در حوزه فرهنگ پرداخت و با تاکید بر لزوم ضرورت حمایت از کتاب در کشور، گفت: باید به کتاب در مواجهه با کالاهای فرهنگی جدید از جمله شبکههای اجتماعی و فضای مجازی و چالشهای موجود در این زمینه توجه ویژهای شود. همچنین باید نقش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه و مسئولیت آنها مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: کتاب مظهر اندیشه و رونق آن رونق اندیشه است؛ کتاب و نقد مکمل هم هستند و اندیشهای ماندگار است که از آزمون نقد بیرون آمده باشد.
جهانگیری در ادامه تصریح کرد: به عنوان دولت در حوزه کتاب سیاستی گشوده در پیش گرفتهایم و حتی معتقدیم که باید به اندیشه رقیب امکان فعالیت بدهیم. نشر امری جمعی است و رونق آن مستلزم وجود فعال کارشناسان و اهالی حوزه نشر است.
وی تاکید کرد: دولت، بخش خصوصی و آحاد شهروندان باید نسبت به جایگاه اهالی نشر و خانواده کتاب حساس باشند.
جهانگیری در ادامه با تاکید بر اینکه کتاب در دوره فضای مجازی حیات مجدد پیدا کرده است، اظهار کرد: برخی فکر میکردند که در دوران فضای مجازی، کتاب میمیرد اما به گفته بسیاری از صاحب نظران، کتاب در این دوره حیاتی مجدد پیدا کرده است.
وی ترویج کتاب را جزو سیاستهای قطعی دولت و نهادهای عمومی عنوان و خاطرنشان کرد: ترویج کتاب به معنای ترویج اندیشیدن، عقلانیت و منطق است و کشوری که به کتاب متکی است به منطق و عقلانیت متکی است. معجزه دین ما کتاب است و ما باید به نام اسلام به دنبال آن باشیم. باید کتاب را به متن جامعه و زندگی مردم باز گردانیم.
جهانگیری با تاکید بر اینکه هرگونه خدمت به کتاب، کتابخوان و کتابدان، خدمت به فرهنگ و جامعه است، گفت: دولت در این زمینه تلاش میکند تا همه اجزای حوزه نشر مورد حمایت قرار بگیرند. اقتصاد نشر باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد؛ چرا که هر کاری اگر اقتصادی نباشد برای ادامه حیات خود با دشواریهایی مواجه خواهد شد. دولت در این زمینه ابزارهای در اختیار خود از جمله ارز، یارانه و مالیات برای اقتصادی شدن این حوزه استفاده خواهد کرد.
وی استمرار حرکت قانونمند حوزه نشر را از دیگر ملزومات مورد تاکید امروز جامعه برشمرد و گفت: باید به طور جدی به این مساله واقف باشیم که با محدودیت نمیتوانیم از اقداماتی که با سلیقه ما سازگار نیست، جلوگیری کنیم. محدودیت هیچ جا جوابگو نبوده و به محض آنکه در حوزه نشر محدودیتی ایجاد میکنیم، میبینیم که این آثار به بازارهای نشر کشورهای فارسی زبان همسایه یا فضای مجازی منتقل میشود.
جهانگیری ادامه داد: کتابی نیست که ما برای آن محدودیت ایجاد کرده باشیم اما در دسترس مردم نباشد.
وی همچنین تصریح کرد: مقررات مزاحم و مجوزهای بیمورد و ممیزیهای نامناسب باید در حوزه نشر به حداقل خود برسد و حذف شود تا ناشرین بتوانند با خیال راحت و اهمیت بیشتر به کار خود دهند. عقلانیت، مدارا، اعتدال و تدبیر که پایههای اصلی تداوم حکومت ایران هستند باید تقویت شود.
جهانگیری در پایان اظهار کرد: در مقطع فعلی به عقلانیت، تدبیر و مدارا نیازمند هستیم و هنر ما به عنوان مدیران کشور این است که تلاش کنیم در مقطعی که در آن هستیم کشور را از حوادث و مشکلات پیشرو به خوبی عبور دهیم.
به گزارش ایسنا، پیش از سخنرانی معاو اول رییسجمهوری، برگزیدگان بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند. سفرای صربستان و تونس در تهران از جمله تقدیرشدگان این مراسم بودند.