صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۰۶۳۱۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۰۸ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های آگاه نوشت که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به تصمیم گیری برای خروج از برجام نزدیک شده است، اما هنوز دقیقا معلوم نیست که چگونه از آن خارج می شود. با این حال، احتمال ماندن ایالات متحده در این توافق هسته ای نیز وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های آگاه نوشت که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به تصمیم گیری برای خروج از برجام نزدیک شده است، اما هنوز دقیقا معلوم نیست که چگونه از آن خارج می شود. با این حال، احتمال ماندن ایالات متحده در این توافق هسته ای نیز وجود دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، یک منبع آگاه اظهار داشت، این احتمال وجود دارد که ترامپ تصمیم به ماندن در این توافق بین المللی بگیرد. این تصمیم تا حدودی به خاطر «حفظ اتحاد» با فرانسه و نگه داشتن احترام امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه است که هفته گذشته در سفر به آمریکا از ترامپ خواست در برجام بماند.
دیپلمات ها می گویند که تصمیم ترامپ برای تمدید نکردن لغو تحریم ها علیه ایران، توافق هسته ای را تقریبا از بین می برد و می تواند با پاسخ ایران مواجه شود. این دیپلمات ها مدعی شدند که ممکن است ایران برنامه تسلیحات هسته ای را از سر بگیرد.
ترامپ باید تا 12 می (22 اردیبهشت) اعلام کند که لغو تحریم ها علیه ایران را تمدید می کند یا نه. یکی از مقام های کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت که احتمال دارد، ترامپ نهایتا تصمیمی اتخاذ کند که «خروج کامل نباشد.» اما این مقام نتوانست توضیح دهد که این تصمیم چگونه خواهد بود.
این مقام کاخ سفید اظهار داشت که ترامپ «بخش زیادی از مسیر منتهی به خروج توافق را طی کرده اما هنوز تصمیمی نگرفته است» و «به نظر می رسد که این کار را خواهد کرد اما تا زمانی که رئیس جمهوری تصمیم گیری نکند، چیزی نهایی نیست.»
ترامپ تا 12 می به فرانسه، انگلیس و آلمان فرصت داده تا آنچه را که «نقایص» برجام می داند، اصلاح کنند. یکی از موضوعات که آمریکا خواستار اصلاح آن است، بندهای موسوم به غروب است. بر این اساس، آمریکا امیدوار است راهی برای تمدید محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران حتی پس از انقضای تاریخ این محدودیت ها بیابد.
یک منبع آگاه به بحث های داخلی کاخ سفید در مورد برجام اظهار داشت که مذاکره کنندگان آمریکا مستاصل مانده اند زیرا واقعا نمی دانند که «خط قرمز» ترامپ چیست و از این رو نمی توانند به اروپایی ها بگویند که چه چیزی نظر ترامپ را جلب می کند.
این احتمال وجود دارد که ترامپ از تمدید لغو تحریم ها امتناع ورزد اما به مایک پمپئو وزیر امور خارجه جدید آمریکا این فرصت را بدهد که مذاکرات بیشتری با اروپایی ها انجام دهد و پیش از آغاز تاثیرگذاری تحریم ها از مکانیسم های حل اختلاف در توافق استفاده کند.
چندین منبع گفتند که اگر ترامپ از توافق خارج شود، سئوالی که برای اروپایی ها پیش می آید، این است که آیا این آغاز یک رویکرد بسیار شدیدتر آمریکا علیه ایران، مثلا تقابل نظامی، است یا نه.
یک منبع آگاه گفت: اروپایی ها علاقه ای ندارد که توسط آمریکا به یک مناقشه منطقه ای کشیده شوند.
هر چند ترامپ مواضعی افراطی علیه برجام اتخاذ کرده است، فرانسه، انگلیس و آلمان در کنار چین و روسیه بر حفظ برجام تاکید کرده اند.
متحدان اروپایی آمریکا در هفته های اخیر تلاش مضاعفی برای ماندن واشنگتن در برجام داشته اند. امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در روزهای گذشته با سفر به آمریکا کمپینی را برای جلوگیری از لطمه زدن ترامپ به برجام آغاز کردند.
رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه در جریان سفرش به استرالیا گفت: من نمی ‌دانم تصمیم رئیس جمهوری آمریکا چه خواهد بود. می‌ خواهم بگویم این تصمیم هر چه باشد، ما نیاز به توافق و مذاکراتی همه جانبه داریم، چرا که هیچ کس نمی‌ خواهد تنش‌ ها در منطقه افزایش یابد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز اجرای برجام در 17 ژانویه 2016 (27 دی 1394) تاکنون دستکم 10 بار پایبندی کامل ایران به توافق هسته ‌ای را تائید کرده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA ) روز سه شنبه در واکنش به ادعاهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران تاکید کرد: آژانس چنانکه در گزارش سال 2015 بیان کرده، پس از سال 2009 هیچ نشانه ای از فعالیت های هسته ای مرتبط با جنبه های غیرصلح آمیز را در ایران شاهد نبوده است.