صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۰۳۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۳ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
احمدی گفت: مسئله ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم تا زمانی که رئیس قوه قضائیه دستور آن را صادر کنند نمی‌شود. یعنی اگر آقای مرتضوی قصد استناد به این ماده را دارند، باید گفت که این موضوع مدت‌ها وقت می‌برد و صرف درخواست ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم نمی‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

«مسئله ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم تا زمانی که رئیس قوه قضائیه دستور آن را صادر کنند نمی‌شود. یعنی اگر آقای مرتضوی قصد استناد به این ماده را دارند، باید گفت که این موضوع مدت‌ها وقت می‌برد و صرف درخواست ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم نمی‌شود. به علاوه هر محکومی که محکومیت قطعی پیدا کرده باشد می‌تواند از این ماده استفاده نماید. مرتضوی نیز از این ماجرا مبرا نیست.»

به گزارش انتخاب؛ «پس از اظهارات سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر در دسترس نبودن سعید مرتضوی، همسر وی ادعا داشته است که مرتضوی در تهران بوده و به دنبال «ماده ۴۷۷ قانون اساسی» است.

در همین باره و تشریح ماده ۴۷۷ نعمت احمدی، حقوقدان و استاد دانشگاه گفت: در خصوص این ماده باید گفت که هر متهم و محکومی که حکمی علیه وی داده شود، می‌تواند با استناد به آن درخواست اعاده دادرسی از ریاست قوه قضائیه را داشته باشد. این اعاده دادرسی به دو صورت امکان پذیر است یکی از آن برابر ماده ۴۷۴ قانون اساسی که برابر با مرجع صادرکننده آن است و دیگری برابر با ماده ۴۷۷ قانون اساسی است که بر اساس آن می‌توان به اعاده دادرسی از ریاست قوه قضائیه اشاره کرد.

وی افزود: اگر رئیس قوه قضائیه درخواست اعاده دادرسی را پذیرفت و الان را خلاف قیم شرع دانست، آنگاه وی دستور توقف اجرای حکم را می دهد و پرونده را به شعبه هم ارز در دیوان عالی کشور جهت بررسی مجدد اتهام صادر می کند.

احمدی تاکید کرد: مسئله ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم تا زمانی که رئیس قوه قضائیه دستور آن را صادر کنند نمی‌شود. یعنی اگر آقای مرتضوی قصد استناد به این ماده را دارند، باید گفت که این موضوع مدت‌ها وقت می‌برد و صرف درخواست ماده ۴۷۷ مانع از اجرای حکم نمی‌شود. به علاوه هر محکومی که محکومیت قطعی پیدا کرده باشد می‌تواند از این ماده استفاده نماید. مرتضوی نیز از این ماجرا مبرا نیست.

این حقوقدان در پایان اظهار کرد: در ماده ۴۷۷ اگر افراد تمکین به حکم صادره نکنند، آنگاه صورت ماجرا متفاوت بوده و لازم به تصمیم گیری درباره آن است.»

منبع : دیده‌بان ایران