صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۰۰۳۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۲ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۷
الاخبار :
«ما همدیگر را درک می کنیم». دونالد ترامپ با این کلمات به استقبال ولی عهد سعودی رفت. رئیس جمهور آمریکا واقعا درست گفته است. مرد اول کاخ سفید به خوبی می داند بن سلمان از او چه می خواهد: دادن جایگاه اول پذیره نویسی به عربستان در بازارهای آژانس های امنیتی و سیاسی آمریکا. بن سلمان گمان می کند به این وسیله می تواند رهبری منطقه را در دست گرفته و ایران را مهار کند؛ نقش منطقه ای آن را در تحت عنوان اصلاح توافق هسته ای محاصره کرده و به این طریق، بتواند چراغ سبزی را دریافت کند تا به تاکتیکهای خود در مورد یمن و قطر، ادامه دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمد دلبح در الاخبار نوشت: «ما همدیگر را درک می کنیم». دونالد ترامپ با این کلمات به استقبال ولی عهد سعودی رفت. رئیس جمهور آمریکا واقعا درست گفته است. مرد اول کاخ سفید به خوبی می داند بن سلمان از او چه می خواهد: دادن جایگاه اول پذیره نویسی به عربستان در بازارهای آژانس های امنیتی و سیاسی آمریکا. بن سلمان گمان می کند به این وسیله می تواند رهبری منطقه را در دست گرفته و ایران را مهار کند؛ نقش منطقه ای آن را در تحت عنوان اصلاح توافق هسته ای محاصره کرده و به این طریق، بتواند چراغ سبزی را دریافت کند تا به تاکتیکهای خود در مورد یمن و قطر، ادامه دهد.

به گزارش انتخاب؛ این روزنامه عرب زبان در ادامه آورده است: در مقابل، شاهزاده سعودی هم می داند آمریکا از او چه می خواهد: سرمایه گذاری میلیاردی در زمینه های امنیتی، دفاعی، تکنولوژیکی، تجارت و رفاه، ایفای نقش کمکی در اجرای معامله قرن و عادی سازی اشغال فلسطین توسط اسرائیل.

در سایه نخستین شاخصهای صادر شده مربوط به دیدار ترامپ و بن سلمان، به نظر می رسد معامله طبق میل هر دو پیش رفته است. بر این اساس، به گفته منابع اگاه، بن سلمان در سفر در ایالات متحده با سرمایه گذاری 400میلیون دلاری در شرکت «اندیفور» در هالیوود موافقت کرده و در ادامه نیز برنامه سرمایه گذاری 200میلیارد دلاری ریاض در ایالات متحده بررسی شد، همانطور که ولی عهد سعودی اعلام کرده بود عربستان تمایل زیادی به تقویت روابط اقتصادی با آمریکا دارد.

در ادامه، ترامپ برای راضی کردن بن سلمان گفت:«ایران با جهان به شکل مناسبی در تعامل نیست».وزیر خارجه عربستان نیز توافق هسته ای را معیوب دانست؛ سعودیها امیدوارند تهدید آنها در مورد داشتن بمب اتمی موجب نابودی برجام شود و در همین راستا از دشمنی ترامپ با ایران، بعنوان نقطه اشتراکی استفاده می کنند. اما موانع زیادی بر سر راه تحقق خواسته های سعودیها وجود دارد که تنها با اتخاذ استراتژی مشترکی برای مقابله با تهران، و افزایش فشارهای دیپلماتیک، سیاسی و اقتصادی، بر جمهوری اسلامی، ممکن می شود؛ همانطور که رسانه های آمریکایی به این مساله اشاره می کنند.

این همکاری در زمینه مقابله با ایران، بویژه در میدان یمن آشکار می شود؛ بر همین اساس، سعودی ها در پی آن هستند که تمرد انقلابیون یمنی را در زمانی مناسب کنترل کنند تا جنگ متوقف شده و حکومت تحت زعامت عربستان بر سر کار آید، در غیر این صورت بحران انسانی چندین سال به طول خواهد انجامید! در این باره به نظر نمی رسد دولت آمریکا قصد داشته باشد در عملیات ائتلاف سعودی در یمن مشارکتی جدی کند. البته ترامپ و بازهای دولت او در جهت کاهش جنایتهای بن سلمان در یمن نیز به او فشاری نمی آورند.

با توجه به آنچه گذشت، می توانیم انتظار داشته باشیم که در روزهای آینده عربستان خیزش بزرگی به سمت عادی سازی روابط با اسرائیل برداشته و به فلسطینی ها برای قبول امر واقع فشار وارد کند؛ تا بدین وسیله به قولهای خود به آمریکا در مورد کمک به هموار سازی مسیر تحقق معامله قرن، جامع عمل بپوشاند؛ آمریکایی که در مقابل این کمک و سرمایه گذاریهای میلیاردی سعودیها حاضر به افزایش تحریمهای ایران شده است...