صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۵۳۶۰
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۹ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
سفیر عربستان در اندونزی طرح بین‌المللی کردن مدیریت حرمین شریفین به خاطر سوء مدیریت مناسک حج را اعلام جنگ علیه کشورش توصیف کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سفیر عربستان در اندونزی طرح بین‌المللی کردن مدیریت حرمین شریفین به خاطر سوء مدیریت مناسک حج را اعلام جنگ علیه کشورش توصیف کرد.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری النشره، اسامه بن محمد عبدالله الشعیبی سفیر عربستان در اندونزی در واکنش به درخواست های بین المللی برای مدیریت بین المللی بر حرمین شریفین به خاطر تعلق آنها به همه مسلمانان جهان و سوء مدیریت مقامات سعودی گفت: "عربستان صرف بحث درباره بین المللی کردن حرمین شریفین را نمی پذیرد".

وی افزود: "این امر به منزله اعلام جنگ علیه عربستان و حاکمیت آن است".

عبدالله الترکی مشاور دفتر پادشاهی و عضو هیئت علمای کبار سعودی نیز پیشتر مسئله بین المللی کردن حرمین شریفین را به زعم خود "صرفا تشویش افکار، خصومت و رفتار شیطنت آمیز" توصیف کرد.

وی بدون توجه به سوء مدیریت خاندان سعودی در مناسک حج که باعث جان باختن شمار زیادی از حجاج در طول سالیان گذشته شده است، مدعی شد: این ایده ها "چیز جدیدی نیست" و هدف از آن "اختلاف افکنی و ایجاد کشمکش در درون امت اسلامی است".

در ماههای اخیر تعدادی از کشورها، فعالان و نهادهای مدنی در کشورهای مختلف از جمله در مالزی خواهان مدیریت بین المللی بر مناسک حج شده اند.

کمپینی نیز به همین منظور در سطح جهان به راه افتاده است که تاکید می کند مسئولان سعودی مراسم حج را سیاسی کرده و از طریق آن بدنبال تحقق اهداف سیاسی خود و سلطه بر سایر کشورهای مسلمان است و در تقسیم سهمیه های حج عادلانه رفتار نمی کند.

"هیئت بین المللی نظارت بر مدیریت عربستان بر حرمین شریفین" که مقر آن در مالزی است، اخیرا در طوماری خطاب به دولتها و موسسات اسلامی در سراسر جهان از آنها خواست تا با توجه به "اثبات کوتاهی و شکست عربستان در مدیریت حرمین شریفین"، در مدیریت این اماکن مقدس در عربستان مشارکت کنند.

این هیئت تاکید کرد: عربستان رویکردها و خواسته های سیاسی و اقتصادی خود را با مسائل دینی در آمیخته است و سیاست محروم کردن مسلمانان از انجام مناسک حج را به دلایل سیاسی دنبال می کند.

این هیئت افزود: این طومار در واقع "اعتراض به فساد مالی ایجاد شده از طریق توزیع درآمدهای حج بین شاهزادگان خاندان حاکم در عربستان و نیز توزیع غیرعادلانه سهمیه های حج بین کشورهای اسلامی و عدم توجه به ساماندهی به مسائل زیربنایی حج است که باعث بروز فجایع زیادی در جریان ادای مناسک حج شده است".

این هیئت از سازمان همکاری اسلامی خواست تا نشستی فوری را برای بررسی درخواست های یاد شده برگزار کند.این هیئت خاطرنشان کرد: اگر سازمان همکاری اسلامی در این امر تعلل کند، هیئت خواهان ایجاد فوری سازوکار بین المللی اسلامی جایگزین برای مدیریت عربستان بر اماکن مقدسه خواهد شد.