صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۴۸۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۰ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۶
‌مدیر طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی ازهزینه 15 هزار میلیاردی انتقال آب از دریای عمان به مشهد خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

‌مدیر طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی ازهزینه 15 هزار میلیاردی انتقال آب از دریای عمان به مشهد خبر داد.

‌به گزارش ایسنا- ‌نصیر گیفانی ‌روز چهارشنبه در نشستی با عنوان «از دریا تا کویر؛ بررسی پیامدهای طرح‌های انتقال آب دریای خزر و عمان و تاثیرات آن بر محیط زیست» که در آمفی‌تئاتر دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: برآورد ما از هزینه کل انتقال آب از دریای عمان به مشهد 15 هزار میلیارد تومان است؛ بر این اساس پیش‌بینی می‌شود قیمت هر متر مکعب آب در سیستان و بلوچستان بین 6 تا 7 هزار تومان، در خراسان جنوبی بین 8 تا 9 هزار تومان و در مشهد بین 11 تا 12 هزار تومان تعیین شود.

‌مدیر طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در قدم اول باید ضرورت انجام این طرح بررسی شود. مطالعاتی که در زمینه منابع آب‌های زیرزمینی در سال 1385 انجام شده نشان می‌دهد از سفره‌های آب‌زیرزمینی 9.6 میلیارد مترمکعب آب برداشت می‌کنیم در حالی که تغذیه آن‌ها 8.1 میلیارد مترمکعب است. اختلاف این اعداد کسری 1.5 میلیارد مترمکعب را نشان می‌دهد.

‌وی ادامه داد: مطالعات سال گذشته نشان می‌دهد که کسری آب به 1.7 میلیارد متر مکعب رسیده است و نتیجه می‌گیریم که تغییر شرایط اقلیمی و خشک‌سالی بر کمبود آب تاثیر گذاشته است. این در حالی است که میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی نسبت به 10 سال گذشته به 8.5 میلیارد مترمکعب رسیده است. این موضوع بدین معناست که علی‌رغم استفاده از تکنولوژی، تحت شرایط جبری طبیعت امکان برداشت آب بیش از 8.5 میلیارد متر مکعب وجود ندارد.

‌معاون مدیریت طرح‌های آبرسانی شرکت مهندسی مشاور توس آب در خصوص امکان برداشت از آب‌های زیرزمینی بیان‌کرد: مشاهدات سال گذشته نشان می‌دهد، میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی 8.5 میلیارد مترمکعب بوده، در صورتی که 6.8 میلیارد متر مکعب تغذیه شده است. با این حال که میزان برداشت آب کاهش یافته، کسری آن افزایش یافته است. با توجه به این روند می‌توان پیش‌بینی کرد که کسری آب بیشتر خواهد شد.

‌گیفانی افزود: میزان آب منابعی که برای شرب و صنعت قابل استفاده هستند، سالانه حدود 900 میلیون متر مکعب گزارش شده ‌است. نیاز آبی ما برای انتهای دوره طرح، یعنی سال 1420، 750 میلیون متر مکعب پیش‌بینی شده ‌است. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که برای تامین نیاز به آب در سال‌های آینده نمی‌توانیم تنها به سفره‌های آب زیرزمینی متکی باشیم.

‌وی با بیان اینکه «درسال‌های آینده نمی‌توان تنها به منابع آب‌های زیرزمینی اکتفا کرد»، تصریح‌کرد: علاوه بر استفاده از آب‌های زیرزمینی، باید حتما از منابع دیگری هم بهره‌مند شویم. از میان راهکارهایی که برای تامین آب در پیش روی ما قرار دارد، می‌توان به انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد که در واقع بهترین راه‌حل است.

‌ مدیر طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در خصوص رفع مشکلات کم‌آبی راهبردهایی همچون مدیریت و توسعه منابع و اینکه چطور می‌توان از منابع خارج از کشور استفاده ‌کرد، وجود دارد. برای تامین آب تنها یک راهکار وجود ندارد و نمی‌توان صرفا به یکی از این راهبردها اکتفا کرد.

‌گیفانی ادامه داد: با توجه به راهبردهایی که در خصوص رفع مشکلات کم‌آبی وجود دارد بخشی از مطالعات و آمارهای به‌دست آمده مسائل مربوط به آب‌گیری و نمک‌زدایی را تشکیل می‌دهد. در خصوص آب‌گیری، بعد از مسائل فنی که توجه به آن‌ها حائز اهمیت است، مسائل مربوط به محیط‌زیست و پدافند غیرعامل مهم هستند.

‌وی بیان‌کرد: به‌طور کلی با توجه به نیاز شهرهای مختلف به آب تقسیم آن را اینگونه در نظر گرفته‌ایم که 70 میلیون‌مترمکعب به سیستان و بلوچستان و به همین میزان به خراسان‌جنوبی تعلق بگیرد. همچنین 110 میلیون مترمکعب آب برای خراسان‌رضوی درنظر گرفته‌ شده است.

‌معاون مدیریت طرح‌های آبرسانی شرکت مهندسی مشاور توس آب افزود: به خراسان رضوی به دلیل وجود شهرها و روستاهای بیشتر و اهمیت موضوع صنعت در شرق کشور آب بیشتری تعلق می‌گیرد. در خصوص خط انتقال، محدوده مطالعه به چهار بخش تقسیم شده که درارتباط با آن بازدیدهای میدانی صورت‌گرفته است. در بازدیدهای میدانی به موضوعات محیط‌زیست، نیازفرهنگی، پدافندغیرعامل و راه‌های ارتباطی مسیر توجه شده‌ است.

‌گیفانی در خصوص طرح انتقال آب بیان‌کرد: در این طرح خط لوله‌ای وجود دارد که طول آن حدود 1500 کیلومتر است. قطر این لوله فولادی از چابهار تا زاهدان 2200 میلی‌متر، از زاهدان تا بیرجند 1800میلی‌متر و از بیرجند به مشهد 1600میلی‌متر است.