صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۳۱۸۱
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۰۹ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۶
وزیر نیرو با تأکید براینکه ضعف‌های زیادی دارد اما به هیچ‌وجه فشار مافیای نیروگاه‌سازی را نمی‌پذیرد، گفت:‌ ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف توجیه اقتصادی ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر نیرو با تأکید براینکه ضعف‌های زیادی دارد اما به هیچ‌وجه فشار مافیای نیروگاه‌سازی را نمی‌پذیرد، گفت:‌ ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف توجیه اقتصادی ندارد.

رضا اردکانیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس که گفت انتقادات مطرح شده از سوی او درباره اینکه ساخت صرف نیروگاه برای پاسخگویی به تقاضای 200 ساعت مصرف، صحیح و درست نیست، منجر به اعمال فشار مافیای نیروگاه‌سازی به او نخواهد شد؟ گفت: ضعف‌های زیادی دارم اما مطلقا اینگونه نیست که اعمال فشار را بپذیرم.

وی افزود: البته اگر لازم باشد نیروگاه احداث خواهد شد اما اینکه صرفاً نیروگاه بسازیم نه این‌طور نیست.

وزیر نیرو تأکید کرد: اینکه صرفاً نیروگاه بسازیم تا جوابگوی 200 ساعت مصرف برق باشیم توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد و مسیر پایداری نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اردکانیان از همان روزهای نخست بر مدیریت تقاضا تاکید زیادی داشته و با توجه به رشد مصرف همواره بر این موضوع تاکید کرده است که به جای ساخت نیروگاه باید به سمت کاهش مصرف و مدیریت تقاضا حرکت کرد و سرمایه ها را در جای دیگر هزینه کرد.

طرزطلب مدیر عامل شرکت برق حرارتی نیز اگرچه وجود مافیای نیروگاه سازی را رد کرد اما گفت که مافیای نیروگاه سازی به دنبال بازار جدید بگردد.

طرزطلب در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که پرسیده بود اگر حجم نیروگاه‌سازی در ایران کاهش یابد آیا مافیای نیروگاه‌‌سازی در ایران اقدام به مقابله نخواهند کرد، گفته بود: اصلاً چیزی به نام مافیای نیروگاه‌سازی نداریم، اما به هر حال آنها نیز مجبور هستند برای اینکه روی پای خود بایستند و کار خود را دنبال کنند به دنبال بازار جدید بگردند.

اردکانیان با اشاره به اینکه تا پایان دولت دوازدهم باید 20 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود گفته بود که ولی منطقی نیست برای 200 ساعت زمان پیک مصرف در طول سال چند هزار میلیارد تومان برای هزاران مگاوات اضافه تولید سرمایه‌گذاری کنیم.

وی با بیان اینکه در سال 96اوج مصرف به 55 هزار مگاوات رسید، گفت: اگر یک درصد میزان مصرف را در زمان پیک کاهش دهیم، میزان مصرف 550 مگاوات کاهش می یابد و این به معنی نساختن یک نیروگاه است و از صرف ٢ هزار میلیارد تومان هزینه در احداث نیروگاه جلوگیری می شود.