صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

شنبه - ۲۲ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۲۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۸ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۶
«جناحی صحبت کردن، حرف بی‌ربط و بی‌مورد زدن، به شعار پرداختن، توهین و جسارت کردن و غیبت کردن حرام است، این چه نمازی است که در آن شرکت کنم و فحش دادن به یک مسلمان را بشونم؟ آقایی که در نماز جمعه مومنی را لعن می‌کنی، چه می‌کنی؟ پیامبر در یک نماز جمعه این کار را نکرده است!»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شفقنا نوشت: «استاد برجسته اخلاق، نماز جمعه فعلی را مفید و مؤثر نمی‌داند و معتقد است امروز نسبت به اول انقلاب، مسیر و جهت‌گیری نماز جمعه تغییر کرده است. حجت‌الاسلام و المسلمین طباطبایی می‌گوید: جناحی صحبت کردن، حرف بی‌ربط و بی‌مورد زدن، به شعار پرداختن، توهین و جسارت کردن و غیبت کردن حرام است. این چه نمازی است که در آن شرکت کنم و فحش دادن به یک مسلمان را بشنونم؟ آقایی که در نماز جمعه مومنی را لعن می‌کنی، چه می‌کنی؟ پیامبر در یک نماز جمعه این کار را نکرده است!

عضو جامعه روحانیت مبارز همچنین به دلیل عدم درک صحیح از مشکلات مردم و نوع مواجه با آن برای آینده کشور بسیار نگران است و اظهار می‌کند: امیدوارم هر کسی عرض من را می‌خواند و عملکرد ما را غلط می‌داند از جمهوری اسلامی نرنجد، جمهوری اسلامی نقش مهمی در بهتر زیستن مردم دارد. بدانیم که اگر عملکرد ما (روحانیون) اشکال دارد، ربطی به اسلام ندارد اسلام هم نبود همین عملکرد را داشتیم. اسلام دین یسر یعنی آسان گرفتن در همه امور است. هر جا دیدید که سختی و فشار است از عملکرد نادانی است که مدعی دین هست.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمهدی طباطبایی در گفت‌وگو با شفقنا درباره این که امروز تا چه اندازه به نماز جمعه مطلوب امام(ره) و انقلاب نزدیک هستیم، اظهار کرد: به نظر من امروز اصلاً به نماز جمعه مورد تأکید امام خمینی(ره) و انقلاب نزدیک نیستیم. در زمان غیبت امام زمان(عج) شیعه نماز جمعه نداشت، بعد از آن که خواندن نماز جمعه مرسوم شد، برخی علما می‌گویند که برای احتیاط نماز ظهر را هم بخوانید. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به نظرمان رسید چون ماهیت این انقلاب اسلامی است و برای حفظ نظام جمهوری اسلامی نماز جمعه بخوانیم، تا یک مدتی پس از پیروزی انقلاب نماز جمعه ما بسیار خوب بود اما نماز جمعه کم‌کم مسیرش و جهت‌گیری تغییر کرد.

استاد برجسته اخلاق با بیان این که نماز جمعه فعلی را تشریفاتی می‌داند، گفت: اگر عکس‌های نماز جمعه را نگاه کنید و سال‌ها را با هم مقایسه کنید متوجه می‌شوید تغییرات چقدر است. حتی به طور مثال میله کشیدن معنا ندارد. در نماز جمعه همه نمازگزاران باید با هم باشند، نه این که میان رجال و سایر مردم تفاوت قائل شوند، چه اشکالی دارد که مردم نزدیک امام جمعه باشند؟

عضو جامعه روحانیت مبارز افزود: من از زمان جوانی چندین سفر رفتم، اولین سفرم به مدینه و مکه بود، جوان کنجکاوی بودم، در نماز جماعت صف‌های جلو می‌نشستم تا ببینم چه خبر است. با این که من ایرانی بودم و سایرین عرب ولی هیچ کسی به من نمی گفت از اول صف بلند شو و به صف های عقب برو. من به برخی کشورهای اسلامی دیگر نیز مسافرت هایی داشتم و غالباً در نماز جمعه ها شرکت می کردم، وقتی عکس هایی از نماز جمعه ها را می دیدیم متوجه می شدیم آن که مثلا توجهات به اوست و نشسته رییس جمهور آن کشور است. این در حالی است که در پیشگاه خداوند تقوی مهم است پست و مقام ملاک نیست فضاهای معنوی و دینی نباید با ملاک‌ها و شخصیت‌های دنیایی شکل بگیرد. می‌خواهم بگویم در صف‌های نماز جمعه این کشورها میان مقامات کشور و افراد دیگر هیچ فاصله‌ای نبود. به طور کلی با شرایط فعلی در حال حاضر نماز جمعه را خیلی مفید و موثر نمی دانم، مخصوصا در مسایل سیاسی، مگر این که شرایط تغییر کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی گفت: نماز جمعه باید مختصر باشد. امام جمعه باید عادل باشد، کلمات امام جمعه باید دلنشین، عمومی و ارشاد باشد نه این که غیبت، تهمت، افترا، خودبینی، خودپسندی و تعریف از اشخاص باشد. جای این مسایل در نماز جمعه نیست و هر جا این نمونه ها را دیدید، این نماز، نماز جمعه نیست.

این استاد اخلاق در مورد جناحی صحبت کردن در خطبه های نماز جمعه و تأثیر آن بر کمرنگ شدن حضور مردم گفت: جناحی صحبت کردن، حرف بی ربط و بی مورد زدن، به شعار پرداختن، توهین و جسارت کردن و غیبت کردن حرام است، این چه نمازی است که در آن شرکت کنم و فحش دادن به یک مسلمان را بشونم!؟ آقایی که در نماز جمعه مومنی را لعن می‌کنی، چه می کنی، پیامبر در یک نماز جمعه این کار را نکرده است!

حجت‌الاسلام و المسلمین طباطبایی اظهار کرد: همه نماز جمعه های ما شخصی و شخصیتی شده در حالی که نماز جمعه بنا به روایتی یعنی دلجویی از مردم؛ آگاهی بخشی به مردم، آشنا کردن مردم با شرایط روز و دین، ایجاد امید، ایجاد توجه به یکدیگر، ایجاد الفت وتحلیل های علمی منطقی کارگشا تا جایی که با یک نشاط و آگاهی کاملی وارد جامعه شوند.

عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: نماز جمعه در اول انقلاب با فقهایی خبره و سیاستمدار و آگاه شروع شد، آیت الله منتظری و طالقانی که مورد قبول و توجه مردم بودند، فقاهت و سیاست و شناخت شرایط روز از جامعه و نیازهای مردم جزء مولفه های مهم خطیب جمعه است، اگر خطیب در هر کدام ضعف داشته باشد نقش نماز جمعه را تضیعف می کند، امروز اگر می بینیم نماز جمعه ها نقش مورد نظر را ندارند، به خاطر کمرنگ بودن این مولفه هاست.

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی درباره علت کمرنگ شدن حضور جوانان در نماز جمعه گفت: حضور جوانان علاوه بر نماز جمعه، در نماز یومیه هم کمرنگ شده، ما جوانان را دریافت نکردیم. باید به جوان احترام گذاشت و به او بها داد، همچنین جوان باید بفهمد که نماز چیست، اگر به درستی نماز را فهمید و درک کرد، قطعاً در صف های نماز حضور خواهد داشت، ولی اگر به درک لازم از نماز نرسد به زودی خسته می شود و اصلاً به صف های نماز نمی آید.

استاد برجسته اخلاق ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که عمل ما، جوانان را خسته می کند و برخوردمان رنجشان می دهد.معتقدم که جوانان را زور کردیم و با دید نفرت به آنها نگاه کردیم و خود را پسندیدیم و دیگران را رها کردیم. من از اول جوانی در شهرها و کشورهای مختلف رفتم غالبا با جوانان به نماز رفتم، کم پیش آمده که جوان با خودم نبرم، در حال حاضر ۴۵ سال است که در مسجدی نماز می خوانم و استقبال جوانان از نمازی که در این مسجد برپا می شود بسیار خوب است. ملا اسماعیل خدا رحمتش کند، خادم مسجد بود، یه شوخی همیشه داشت می گفت به هر کسی که دندان مصنوعی دارد و به این مسجد می آید می گویم که برو به مسجد دیگری، این مسجد برای جوانان است!

حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی در پایان گفت: در شرایطی که الان هستیم و معضلات اجتماعی مخصوصا عدم درک صحیح از مشکلات و نوع مواجه شدن با آن باعث شده من برای آینده کشور بسیار نگران باشم و امیدوارم هر کسی عرض من را می خواند و عملکرد ما را غلط می داند از جمهوری اسلامی نرنجد، جمهوری اسلامی نقش مهمی در بهتر زیستن مردم دارد، بدانیم که اگر عملکرد ما (روحانیون) اشکال دارد، ربطی به اسلام ندارد اسلام هم نبود همین عملکرد را داشتیم. بدی و برای اسلام نیست، اسلام دین یسر یعنی آسان گرفتن در همه امور است، هر جا دیدید که سختی و فشار است عملکرد نادانی ماست که مدعی دین است.