صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۱۸۰۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۴ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶
وزیر دفاع قطر در گفت‌وگو با یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه کشورش از راه تعامل و مذاکره حمایت می‌کند، گفت: اگر خواهان گفت‌وگویی واقعی با ایران هستید، باید بنشینید و صحبت کنید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر دفاع قطر در گفت‌وگو با یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر اینکه کشورش از راه تعامل و مذاکره حمایت می‌کند، گفت: اگر خواهان گفت‌وگویی واقعی با ایران هستید، باید بنشینید و صحبت کنید.

به گزارش ایسنا، خالد بن محمد العطیه وزیر دفاع قطر که به آمریکا سفر کرده است، در گفت‌وگو با روزنامه واشنگتن پست به سوالاتی درباره روابط کشورش با آمریکا، اختلافات دیگر کشورهای عربی با قطر و روابط دوحه با تهران و آنکارا در زمان محاصره پاسخ داد.

العطیه در پاسخ به این سوال که آیا رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد میانجی‌گری میان قطر و اعضای شورای همکاری خلیج فارس را داده است، گفت: بله او در حال تلاش است و شنیده‌ام که به زودی اعضای شورای همکاری خلیج(فارس) را به واشنگتن دعوت خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تمایل واشنگتن برای مهار ایران و جنگ با داعش بیان کرد: این دقیقا تصویری است که وجود دارد. اگر شما خواهان یک گفت‌وگوی واقعی با ایران هستید که در آن، هر دو طرف نگرانی‌هایشان را تشریح و برای رسیدن به یک فهم درباره منطقه تلاش کنند، بهترین راه این است که بنشینید و صحبت کنید.

وزیر دفاع قطر در پاسخ به این سوال که آیا دولت ترامپ نگران فعالیت‌های نظامی ایران خارج از مرزهایش نیست، گفت: قطعا اما چطور باید به این مسئله رسیدگی کنیم؟ یک راه سخت وجود دارد که فاجعه‌آمیز خواهد بود و یک راه تعامل و گفت‌وگو نیز وجود دارد که ما همیشه انجام آن را ترغیب می‌کنیم.

وی درباره میدان گازی مشترک قطر با ایران و اینکه آیا دوحه مجبور به داشتن روابط دوستانه با تهران است، اظهار داشت: ما باید با همه روابط دوستانه داشته باشیم. ما برای تامین انرژی جهان مسئولیت داریم. ما باید یک جریان آرام انرژی داشته باشیم و این بدان معنا است که نباید دشمن داشته باشیم.

العطیه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قطر به دلیل محاصره مجبور است از طریق حریم هوایی ایران بسیاری از مواد غذایی‌اش را از دیگر کشورها وارد کند، گفت: بله ایران تنها حریم هوایی است که ما در اختیار داریم، آنها (اعضای شورای همکاری خلیج فارس) همه چیز را محاصره کردند. ایران به ما یک خط دریایی نیز داده است که می‌توانیم به مواد غذایی‌مان دسترسی پیدا کنیم، موادی که برخی از آنها از آذربایجان، ترکیه یا اروپا می‌آید.