صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۱۷۷۹
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۶
اغلب گفته می‌شود که دوستان خوب در یک رده طول موجی هستند و در حال حاضر تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که این گفته صحیح است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اغلب گفته می‌شود که دوستان خوب در یک رده طول موجی هستند و در حال حاضر تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که این گفته صحیح است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، بر اساس اسکن ام.آر.ای مشخص شد طول موج مغزی افرادی که در کنار یکدیگر کلیپ‌های ویدئویی از جمله کمدی، بحث‌های مستند و موسیقی مشاهده می‌کردند با هم مطابقت داشت.

در واقع حتی به سادگی با اندازه‌گیری فعالیت‌های عصبی میزان نزدیکی افراد به یکدیگر نیز از این طریق کاملا شناسایی می‌شود.

محققان دریافتند دوستان خوب دارای شبیه‌ترین الگوهای عصبی هستند.

محقق این تحقیق Carolyn Parkinson از دانشکده علوم روانشناختی و مغز دانمارک گفت: واکنش‌های عصبی به محرک‌های پویا و مبنی بر طبیعت مانند فیلم‌ها، پنجره‌ای به فرآیندهای فکری خودانگیز بدون محدودیت باز می‌کند.

نتایج نشان می‌دهد که دوستان جهان را به روش‌های فوق‌العاده مشابه خود پردازش می‌کنند.

در این تحقیق دوستی و روابط اجتماعی 280 دانشجوی فارغ‌التحصیل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

محققان فاصله اجتماعی میان دو فرد را براساس روابط اجتماعی متقابل اعلام کردند.

در این تحقیق از 42 دانشجو خواسته شد تا تعدادی ویدئو تماشا کنند و طی این آزمایش فعالیت عصبی آنان از طریق اسکنر تصویربرداری رزونانس مغناطیسی کاربردی (fMRI) ثبت شد.

نتایج نشان داد که شباهت واکنش عصبی بین دوستان در مناطق مغزی دخیل در پاسخ عاطفی، توجه و استدلال میزان بالایی است.

این گروه همچنین دریافتند که شباهت‌های واکنش MRI می‌تواند برای پیش‌بینی نه فقط رابطه دوستانه بلکه فاصله اجتماعی دو دوست نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تالی ویتلی استاد دانشکده علوم روانشناختی و مغز در دارتموث اظهار کرد: انسان دارای زندگی اجتماعی است و زندگی ما متصل به یکدیگر است. اگر بخواهیم چگونگی عملکرد مغز انسان را درک کنیم باید چگونگی کارکرد مغز را به صورت ترکیبی دریابیم.

این گروه تحقیقاتی قصد دارد کشف کند که آیا مردم به طور طبیعی به سوی افرادی خاص در جهان که همانند خودشان هستند گرایش دارند یا با اشتراک تجربه‌ها بیشتر شبیه یکدیگر می‌شوند.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.