پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک عضو فراکسیون زنان با تاکید بر توجه بودجه سال آینده به حوزه زنان، گفت: در این بودجه برای اقشار ضعیف و آسیبپذیر در راستای فقرزدایی و برقراری عدالت تصمیمات خوبی گرفته شده است که به طور نمونه افرادی که کمتر از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق میگیرند، از پرداخت مالیات معاف شدند.
به گزارش ایسنا، سیده فاطمه ذوالقدر در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، اظهار کرد: اقتصاد کشور به رهایی از اقتصاد دولتی و توجه به صنایع کوچک، تولید و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نیاز دارد که این موضوع در لایحه بودجه ۹۷ دیده شده است.
وی افزود: از طرف دیگر در بودجه ۹۷ موضوع برداشتهای بیرویه و خارج از عرف از صندوق توسعه ملی حذف شده و برداشت نیز منوط به بازگشت سرمایه و ارزش افزوده برای کشور خواهد بود.
نماینده تهران توجه به طرحهای اشتغالزا، بهبود وضعیت مسکن و طرحهای حمل و نقل ریلی و توجه به معیشت کولبران را از جمله نکات مثبت بودجه سال آینده برشمرد و اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور در بودجه ۹۷، موضوع فقرزدایی و برقراری عدالت بخصوص توجه به اقشار ضعیف و آسیبپذیر مورد تاکید قرار گرفته است. نمونه آن معافیت مالیاتی برای کارمندان دولتی است که حقوق کمتر از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت میکنند. همچنین دریافت مالیات به صورت افزایش پلکانی است یعنی هر کسی که دریافتیاش بیشتر باشد مالیات نیز باید بیشتر پرداخت کند که این همان عدالت مالیاتی است.
ذوالقدر با اشاره به چگونگی افزایش حقوق ۱۸ درصدی کارکنان دولت، گفت: تمامی کارکنان دولت افزایش ۱۰ درصدی حقوق خواهند داشت اما آنهایی که درآمدی بالاتر از پنج میلیون تومان دارند رشد حقوق ندارند. همچنین یارانه هیچ فرد نیازمندی نیز حذف نمیشود.
وی توضیح داد: بر اساس لایحه بودجه و مصوبه کمیسیون تلفیق، اقشار حمایتی و مستضعف یعنی افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی علاوه بر دریافت یارانه، حقوقی از دولت دریافت میکنند که این شامل زنان سرپرست خانوار نیز میشود البته این موضوع منوط به تشکیل بانک اطلاعاتی جامع است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه موضوع بازنشستگان در بودجه ۹۷ مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در این بودجه رویکرد همسانسازی حقوق بازنشستگان است. همچنین در راستای سیاستهای کلی خانواده ابلاغی از سوی رهبری توجهات لازم به زنان و نقش سازنده آنها شده است.
به گفته وی، میزان بودجه معاونت زنان و خانواده نسبت به دورههای قبل ۳۸ درصد رشد داشته است که این نشان از توجه به سیاستهای زنان در بودجه است. به طور کلی در این بودجه اطلاعات لازم برای توجه به حوزه زنان تخصیص یافته است.
ذوالقدر با اشاره به افزایش وام ازدواج از ۱۰ میلیون به ۱۵ میلیون تومان بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، گفت: در این بودجه به حوزه کودکان و نوجوانان نیز توجه شده و بر لزوم حمایت از کودکان روستایی، خانوادههای کم درآمد و دانشآموزان شینآبادی نیز تاکید شده است. همچنین اعتباری برای بودجه عمرانی پروژههای نیمه کارهای که حداقل ۲۰ سال از آن میگذرد نیز در نظر گرفته شده است.