پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
"سارینا" دو ساله در پی تب شدید و تشنج و نداشتن سرپناه در منطقه زلزله زده روستای ناوه فره از استان کرمانشاه جان خود را از دست داد.
به گزارش تسنیم، در پی وقوع زلزله شدید 7.3 ریشتری در کرمانشاه و روستاهای اطراف آن و در ادامه پس لرزههای آن در تاریخ 21 آبان امسال، تعدادی از هموطنان در روستاهای کرمانشاه جان را خود را از دست دادند و تعدادی نیز در پی تخریب خانههایشان بی خانمان شدند.
این در حالی بود که پس از این اتفاق سیل کمکها به مردم آسیب دیده از سراسر کشور به استان کرمانشاه آغاز شد و هموطنان در این زمینه هر چه در توان داشتند در اختیار مردم زلزله زده کرمانشاه قرار دارند.
اما در این بین خانوادههایی بودند که در پی تخریب خانههایشان و به دلیل مستاجری شرایط سختتری را تحمل کردند و حتی مکان مناسبی را برای استقرار و ادامه زندگی نداشتند.
عفونت شدید در روستاها و مناطق زلزله زده شرایط سخت و دشورای را برای اهالی منطقه ایجاد کرده بود و در این بین کودکان در معرض آسیب بیشتری قرار داشتند.
در روزهای اخیر خبری مبنی بر فوت یک کودک دو ساله در پی سرما، تب و تشنج در فضای مجازی منتشر شد که در همین زمینه برای بررسی موضوع و صحت و سقم آن مصاحبهای توسط خبرگزاری تسنیم با پدر سارینا کودک دو ساله انجام گرفت.
بهروز ذهابی، پدر سارینا در خصوص اتفاقات صورت گرفته برای خانوادهاش پس از زلزله اظهار کرد: بنده به همراه دخترم سارینا، پسر 8 سالهام نیما و همسرم قبل از وقوع زلزله در شهر سرپل ذهاب در خانهای مستاجر بودیم.
وی تصریح کرد: پس از این حادثه و تخریب خانهام و بی دلیل بی خانمانی و نداشتن سرپناه ، به روستای "ناوه فره" از استان کرمانشاه رفتیم و در چادری در آنجا مستقر شدیم که در همین روستا نیز 7 نفر از اهالی جان خود را در پی وقوع زلزله از دست دادهبودند.
ذهابی بیان کرد: شرایط زندگی در روستا بسیار سخت و دشوار بود و وضعیت به گونهای بود که با توجه به زلزلهای که صورت گرفته بود امکاناتی برای زندگی وجود نداشت و سرپناهی هم نبود و علی رغم درخواست کانکس هم به ما تحویل داده نشد.
وی اضافه کرد: در همین شرایط بودم که دخترم سارینا به شدت سرما خورده بود و چون مکانی را برای زندگی نداشتیم بیماری وی هر روز تشدید میشد و کاری هم از دستم بر نمیآمد.
ذهابی افزود: تب شدید و تشنجهای پی در پی وضعیت سارینا را هر لحظه بدتر میکرد و این در حالی بود که دکتر متخصص نیز در مرکز درمانی شهر سر پل ذهاب نبود.
وی گفت: 27 دی ماه ساعت 22 حال سارینا به شدت وخیم و بیهوش شد و به همراه همسر و پسرم وی را با وانت به بیمارستان سرپل ذهاب بردیم، اما در بیمارستان به دلیل نبود امکانات و پزشک متخصص نتواستند کاری برای دخترم کنند و عنوان کردند که باید سارینا به بیمارستان امام رضا (ع) در کرمانشاه منتقل شود.
ذهابی بیان کرد: روز بعد (28 دی) دخترم را با همان حال به بیمارستان کرمانشاه بردم اما بعد از گذشت حدود 2 ساعت دختر دوساله ام روی دستهایم جان داد.
پدر سارینا با تاکید بر اینکه دخترش به دلیل سرما و نداشتن سرپناهی جان خود را از دست داد،گفت: هیچ وقت کسانی که به ما قول دادند که کمک میکنند و دریغ کردند را نمیبخشم و باید جوابگوی مرگ دخترم باشند.
وی همچنین به حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در روستای ناوه فره اشاره کرد و گفت: اگر چه وی در این روستا حضور پیدا کرد اما هیچ اقدامی برای رفع مشکلات نشد.
فرمانداران اورامانات: دروغ است
فرمانداران اورامانات خبر فوت سه تن از زلزلهزدگان کرمانشاه بر اثر سرما را تکذیب کردند.
در پی انتشار خبری مبنی بر مرگ تعدادی از هموطنان زلزله زده کرمانشاه بر اثر سرمازدگی، فرمانداران منطقه اورامانات این خبر را تکذیب کردند.
اکبر سنجابی در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: امروز خبری مبنی بر مرگ تعدادی از حادثه دیدگان زلزله زده کرمانشاه بر اثر سرمازدگی منتشر شد که چنین خبری صحت ندارد و چنین خبری مورد تایید ما نیست.
وی افزود: کمبودهایی در وضعیت رسیدگی به زلزله زدگان وجود دارد ولی شرایط به گونهای نیست که فردی در مناطق زلزله زده تاکنون بر اثر سرمازدگی فوت کرده باشد.
فرماندار سرپل ذهاب یادآور شد: تنها حوادثی که منجر به مرگ هموطنانمان در مناطق زلزلهزده شده سه مورد آتشسوزی در اسکانهای اضطراری بود که منجر به فوت دو زن و یک مرد جوان شد.
فرماندار ثلاث باباجانی: کسی به دلیل سرمازدگی فوت نکرده است
اکبر اکبری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا با اعلام این خبر افزود: در شهرستان ثلاث باباجانی و روستاهای اطراف آن تاکنون هیچگونه خبری مبنی بر اینکه فردی بر اثر سرمازدگی در اسکان های اضطراری فوت کرده باشد گزارش نشده است.
وی عنوان کرد: مردم زلزله زده این مناطق در حد کمک های انجام شده امکانات گرمایشی در اختیارشان قرار دارد و وضعیت این افراد به لحاظ گرمایشی گونهای نیست که منجر به مرگ کسی شود.
فرماندار جوانرود: گزارش فوتی نداشتیم
آرش زره تن لهونی در گفت و گو با ایلنا در این باره اظهار داشت: زلزله 21 آبانماه سالجاری در استان کرمانشاه شهرستان جوانرود و روستاهای این منطقه را نیز تحت شعاع قرار داد و حدود 60 درصد منازل شهری و 90 درصد مناطق روستایی را تخریب کرده و بالای 12 روستا بین 50 تا 100 درصد تخریب شدند.
وی گفت: 600 نفر در این زلزله دچار جراحات سطحی و شکستگی استخوان شدند که در بیمارستان های این شهرستان تحت درمان قرار گرفتند.
فرماندار جوانرود تصریح کرد: شهرستان ما بدلیل شرایط اقلیمی دارای آب و هوایی سرد و کوهستانی است و اینکه مردم زلزله زده ما با وجود اسکان های اضطراری و وسایل گرمایشی دارای مشکلاتی باشند طبیعی بوده ولی امداد رسانی به این مردم خوب پیش می رود.
زره تن لهونی در ادامه اظهار داشت: تاکنون هیچگونه مورد فوتی در مناطق زلزله زده ما بر اثر سرمای هوا گزارش نشده است.
فرماندار روانسر: 40 خانوار از مردم روستا در کانکس زندگی می کنند
حسین ویس مرادی در گفت و گو با ایلنا گفت: زلزله 7.3 ریشتر 21 آبانماه در استان کرمانشاه باعث تخریب برخی منازل شهری و روستایی در این مناطق شد که 20 درصد از واحدهای مسکونی تخریب شدند و 40 خانوار از مردم روستا در کانکس زندگی می کنند.
وی افزود: تاکنون هیچ مورد فوتی در این شهرستان و روستاهای اطراق آن بر اثر سرما در اسکان های اضطراری فوت نکرده است.