صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۸۳۹۵
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۶ - ۲۵ دی ۱۳۹۶
رییس قوه قضاییه:
آملی لاریجانی تصریح کرد: چه کسی گفته که مسیر امن در فضای مجازی فیلتر شود؟ متأسفانه برخی تحلیل هایشان در این زمینه کاملاً خطاست. این که گاه گفته می شود فیلتر فایده ای ندارد و ما باید با اعتماد به مردم به آنها حق انتخاب دهیم، اتفاقاً حرف خود ماست. ما می گوییم برخی دستگاه های عریض و طویل متولی در این زمینه که با مالیات مردم و از محل بیت المال اداره می شوند موظف بوده اند راههای امن متعددی در فضای مجازی ایجاد کنند تا مردم حق انتخاب داشته باشند و مجبور نباشند از فضایی استفاده کنند که در اختیار دشمن است. آیا ما انتخابی برای مردم جز راه اداره شده توسط دشمن باقی گذاشته ایم؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس قوه قضاییه با تاکید بر لزوم ایجاد راه‌های امن متعدد در فضای مجازی گفت: باید کاری کنیم که مردم حق انتخاب میان گزینه‌های امن را داشته باشند و مضطّر به استفاده از راه ناامن دشمن نباشند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تسلیت مجدد جان باختن تعدادی از دریانوردان کشورمان در جریان حادثه تصادف نفتکش سانچی در آبهای چین، تلاش این دریانوردان برای اعتلای کشور را جهادگونه توصیف کرد و گفت: این حادثه واقعاً مصیبت بسیار بزرگی بود که علاوه بر خانواده های این عزیزان، کل کشور را عزادار کرد. این جان باختگان، فرزندان ایران بودند که در جریان خدمت به کشور گرفتار این حادثه غم بار شدند.

تلاش دریانوردان بویژه در شرایط خاص اقتصادی، جهادگونه بوده است

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آیه شریفه «و بشر الصابرین الذین اذا اصابتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون»، صبر بر این مصیبت را مورد بشارت الهی دانست و افزود: مجدداً به خانواده این عزیزان تسلیت می گویم و برای جان باختگان این حادثه از درگاه خداوند متعال درجات عالی را مسئلت می کنم.

آملی لاریجانی اضافه کرد: همه ما باید از این دیار به عوالم دیگر سفر کنیم و ارتحال از این دنیا سرنوشت محتوم بشر است ولکن برخی سفرها توأم با مصائبی است که حقاً دردناکند و صبر بسیار می طلبند. بنابراین برای بازماندگان این عزیزان آرزوی صبر و آرامش می کنیم. تلاش این عزیزان برای اعتلای کشور بویژه در شرایط خاص اقتصادی تلاش جهادگونه بوده است.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اظهارات اخیر ترامپ و اعمال تحریم علیه برخی افراد و دستگاه ها، این اقدامات و تداوم بدعهدی ها و خصومت علیه جمهوری اسلامی را ماجرایی تکراری دانست و تصریح کرد: دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی بیش از 40 سال است که وجود دارد. آن زمانی هم که به ظاهر با ایران دوست بودند از پشت خنجر می زدند که نمونه بارز آن کودتا علیه دولت مصدق است. گرچه در سالهای اخیر به خاطر رشد جمهوری اسلامی و نقش آفرینی در منطقه، حجم تهدیدها و فشارهای خصمانه بیشتر شده و بر همین اساس جمهوری اسلامی و مسئولان باید قاطعانه تر عمل کنند.

آملی لاریجانی با اشاره به تلاشهای آمریکا برای تغییر برجام، تأکید کرد: جمهوری اسلامی بارها گفته است که برجام قابل تغییر نیست و هیچ کشوری نمی تواند برجام را به مسائل دیگر از جمله موضوعات دفاعی ایران گره بزند. برجام هرچه که هست به همین شکل فعلی اجرا خواهد شد و کشورهای طرف این قرارداد نیز باید به آن پایبند باشند.

ایران در برابر تحریم های اخیر آمریکا ساکت نخواهد ماند

رئیس قوه قضاییه گسترش دایره تحریم ها به بهانه های گوناگون را از جمله اقدامات موذیانه آمریکا دانست و با اشاره به انتشار فهرست جدید تحریم های اشخاص و سازمان ها از جمله شخص رئیس دستگاه قضایی، برخی نهادهای مرتبط با سپاه و همچنین شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: تحریم رئیس قوه یک کشور، عبور از همه خطوط قرمز بین المللی است و آمریکا باید بداند که جمهوری اسلامی در برابر چنین اقدامی ساکت نخواهد نشست. البته نه به لحاظ شخصی بلکه از نظر ملی باید مسئولان، عکس العمل مناسبی نشان دهند که بیانیه وزارت امور خارجه در این زمینه قابل قدردانی است اما آمریکا باید بداند که هر رفتار خصومت آمیزی واکنش متناسب خود را از سوی ایران در پی خواهد داشت.

آملی لاریجانی با بیان اینکه خوشبختانه خداوند دشمنان ما را از میان حُمقاء قرار داده است، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا و خصوصاً شخص ترامپ، شأنی ندارند که تحریم هایشان برای امثال ما به لحاظ شخصی اهمیتی داشته باشد. اقدامات هیئت حاکمه ای که ترامپ به عنوان رئیس آن به انواع رفتارهای نژادپرستانه، نامتعادل و جنون آمیز شهرت دارد و همواره مورد هجو و تمسخر است، هیچ شأن و جایگاهی ندارد.

تحریم خود از سوی آمریکا را افتخار می دانم

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تحریم خود از سوی آمریکا تأکید کرد: از نظر شخصی این امر را افتخاری برای خود می دانم و معتقدم که این اقدام دلیل بر صحت مسیر و راهی است که در پیش گرفته ایم لذا از این جهت اقدام آمریکا هیچ اهمیتی ندارد. مهم این است که جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام مقتدر در مسیر استقلال خود گام برمی دارد و مسئولان نظام نیز با پشتوانه مردمی که همواره در صحنه هستند، هیچ خوفی به خود راه نمی دهند.

آملی لاریجانی با اشاره به انواع اقدامات خصمانه آمریکا در طول تاریخ علیه ملت ها از کودتای 28 مرداد تا ایجاد آشوب در آمریکای لاتین، به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه سوریه، لبنان، عراق، افغانستان، یمن و ویتنام و همچنین شیطنت های اخیر در کره افزود: امروز اگر بگوییم که دولتمردان آمریکا بویژه مسئولان اخیر این کشور به واسطه اقداماتشان منفورترین جنبندگان روی زمین هستند، بیراه نگفته ایم.

برجام به همین شکل فعلی باید اجرا شود و قابل تغییر نیست

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مسیر جمهوری اسلامی و راهی که طی می کند بسیار روشن است. ما نه ملت آمریکا بلکه دولت این کشور را شیطان بزرگ می دانیم. نظام جمهوری اسلامی نیز با اتکا به قدرت مردم، مقتدرانه مسیر خود را ادامه می دهد و بار دیگر اعلام می کنیم که برجام به همین شکل فعلی باید اجرا شود و به هیچ عنوان قابل تغییر یا پیوند زدن به مسائل دیگر نیست.

آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فضای مجازی اظهار کرد: آنچه در خصوص فضای مجازی فارغ از مسائل فنی آن مورد توجه ماست، بحث امنیت این فضا است. فضای مجازی یک فضای فوق العاده مهم برای انجام امور گوناگون است و هیچ کس هم قائل به بستن اینترنت و فیلترینگ همه امکانات آن اعم از پیام رسانها و غیر پیام رسانها نیست.

نباید راه دشمن در فضای مجازی باز باشد

رئیس قوه قضاییه افزود: دلسوزان نظام به خوبی می دانند که دشمن می تواند از طریق فضای مجازی تأثیرگذار باشد. در همین حوادث اخیر، همه دستگاه های امنیتی اذعان داشتند که از مسیر یک پیام رسان، افراد تحریک به آشوب می شدند و در همین فضا ساخت بمب آموزش داده می شد. واقعاً کدام پدر و مادری می پذیرد که فرزندش از این طریق تحریک شود و پرچم کشور یا ساختمانی را آتش بزند؟ براین اساس ما معتقدیم نباید راه را برای دشمن باز کنیم.

آملی لاریجانی با اشاره به برخی اظهارنظرها تصریح کرد: چه کسی گفته که مسیر امن در فضای مجازی فیلتر شود؟ متأسفانه برخی تحلیل هایشان در این زمینه کاملاً خطاست. این که گاه گفته می شود فیلتر فایده ای ندارد و ما باید با اعتماد به مردم به آنها حق انتخاب دهیم، اتفاقاً حرف خود ماست. ما می گوییم برخی دستگاه های عریض و طویل متولی در این زمینه که با مالیات مردم و از محل بیت المال اداره می شوند موظف بوده اند راههای امن متعددی در فضای مجازی ایجاد کنند تا مردم حق انتخاب داشته باشند و مجبور نباشند از فضایی استفاده کنند که در اختیار دشمن است. آیا ما انتخابی برای مردم جز راه اداره شده توسط دشمن باقی گذاشته ایم؟

راه مردم در فضای مجازی باید متعدد، هموار و امن باشد

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: استدلال برخی مانند این است که پلیس به جای انجام وظیفه انتظام بخشی خود بگوید من همه چیز را آزاد می گذارم تا مردم خودشان ترافیک را مدیریت کنند. این به هیچ عنوان عقلانی نیست. ما اجازه نداریم به سوءمدیریت و کم کاری خود لباس «انتخاب مردم» و «اعتماد به مردم» بپوشانیم. حرف ما این است که دشمن باید فیلتر شود اما راه مردم در فضای مجازی باید متعدد، هموار و امن باشد. چه کسی در کشور می پذیرد دشمن شاهراهی را در اختیار داشته باشد که مردم بالاضطرار باید در آن رفت و آمد کنند؟

آملی لاریجانی ایجاد فضای امن در محیط سایبری را در راستای احقاق حقوق عامه و حقوق شخصی شهروندان دانست و خاطرنشان کرد: نمی توانیم به بهانه حق انتخاب مردم به سارق مسلح اجازه دهیم که با نقاب در خیابانها حضور داشته باشد و به هرکسی که خواست حمله کند. در فضای مجازی نیز به همین شکل است. ما معتقدیم اگر دولت به معنای عام، راههای امن در فضای مجازی ایجاد کند بسیاری از امور اجرایی مردم نیز به راحتی در همین بستر قابل انجام است. فراتر از آن چیزی که امروز در جریان است.

آملی لاریجانی ادامه داد: در حال حاضر نهادها اجازه ندارند مکاتبات رسمی و داخلی خود را از طریق پیام رسانی مانند تلگرام انجام دهند. وقتی یک فضای امن ایجاد شود، خود دستگاه ها نیز می توانند از آن بهره مند شوند و انواع خدمات از این طریق قابل ارائه است.

ایجاد مسیرهای امن در فضای مجازی با بهره مندی از متخصصان داخلی ممکن است

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت بهره مندی از استعدادهای پرشمار داخلی در عرصه فضای مجازی خاطرنشان کرد: ایجاد مسیرهای امن در فضای مجازی با بهره مندی از متخصصان قوی و ذهن های مستعد در کشور قابل تحقق است منتها این امر در گرو فراهم ساختن مجال، امکانات و مشوق های مناسب است.

آملی لاریجانی افزود: آیا ما مرکز تحقیقاتی داریم که امکانات و مشوق های لازم را به استادان و دانشجویان خوش استعداد که بی منت کار می کنند فراهم کند؟ آیا با فراهم آوردن چنین شرایطی، استعدادهای داخلی نمی توانند نرم افزارهای لازم را برای فضای مجازی تهیه کنند؟ بنابراین ما باید کار دشمن را به دقت رصد کنیم. آمریکا که سایت های علمی و مجلات خود را به روی پژوهشگران ایرانی مسدود می کند و به دانشمندان ما اجازه نمی دهد که برای حضور در همایش های علمی به این کشور بروند، چگونه برای فیلتر شدن تلگرام در کشور ما دلسوزی می کند. مشخص است که از مسدود بودن تلگرام به دلیل آنکه نمی توانست به برخی از اهداف خود دست یابد، ناراحت بود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در چنین فضایی که برخی کشورها به دنبال اعمال فشارهای ظالمانه هستند، باید به استعدادهای داخلی کمک کرد، یادآور شد: همین مقدار کارهایی هم که از سوی برخی از این جوانان و متخصصان انجام شده کاملاً با تلاش و هزینه خودشان بوده است درحالی که باید همه دستگاه ها به آنها کمک کنند.

باید اقتدار در فضای حقیقی را در فضای مجازی نیز مقابل دشمن داشته باشیم

آملی لاریجانی با طرح این پرسش که چرا باید 40درصد پهنای باند اینترنت کشور در اختیار تلگرام باشد و بعد یک مسئول جمهوری اسلامی بخواهد بابت بستن چند کانال تلگرامی با مدیر این پیام رسان وارد مذاکره شود؟ تصریح کرد: ما باید با همان اقتداری که در فضای حقیقی راه دشمنان را سد می کنیم و از مرزهای خود حفاظت می کنیم، در فضای مجازی نیز راه دشمن را سد کنیم و از مرزهای مجازی حفاظت کنیم. همه دستگاه ها با همدلی، فضایی را ایجاد کنند که مردم در آن احساس امنیت کنند و آن وقت است که به راحتی می¬توان دید مردم از راه امن و عقلانی فراهم آمده، اظهار رضایت خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت که برخی از این مواد مورد تصویب رئیس قوه قضاییه قرار گرفت.