صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۸۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۰۰ - ۲۴ دی ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیر اندیشکده مطالعات اجتماعی و محیط زیست گفت: با اجرای طرح‌های غلط محیط زیستی خوزستان به زودی خالی از سکنه می‌شود.

به گزارش میزان؛ توتونچی کارشناس مطالعات علوم اجتماعی و اکولوژیک و مدیر اندیشکده مطالعات اجتماعی و محیط زیست درباره پروژه‌های انتقال آب خوزستان گفت: طرح‌های انتقال‌های آب در حیطه وظایف سازمان محیط زیست نیست. این سازمان تنها می‌تواند طرح‌ها را ارزیابی کند و سپس بگوید اجرای آن چه مشکلاتی دارد، بهتر است اجرا شود یا خیر. متاسفانه سازمان محیط زیست از افراد بدون تخصص و بدون فهم اکولوژیک پر شده است. حتی مشاوران و معاونین خبره‌ای نیز وجود ندارند که به مدیران مشاوره درست بدهند.

توتونچی ادامه داد: سازمان متولی حکمرانی بر آب نداریم. وزارت نیرو نیز از آب کسب سود می‌کند و تنها تفکر سازه‌ای مدیریت آب دارد، پس چطور می‌تواند صرفه جویی را آموزش دهد و آب را برای نسل‌های آینده کشور حفظ کند.

وی اضافه کرد: با اقدامات محیط زیستی و انتقال آب از خوزستان به مناطق دیگر، این استان به ورطه نابودی کشیده می‌شود. سال هاست استان‌های مرزی از لحاظ محیط زیستی مورد بی مهری قرار گرفته اند. هشدار می‌دهیم خوزستان به زودی خالی از سکنه می‌شود. مطمئنا نگهداری یک منطقه مرزی خالی از سکنه برای حاکمیت بسیار دشوار خواهد بود. این محل به تجمع افراد شرور تبدیل و محل نزاع می‌شود. مگر چه تعداد نیروی انتظامی می‌تواند در شهر مستقر باشد. متاسفانه این همان نقشه ادامه دار دشمنان برای تجزیه کشورها است.

مدیر اندیشکده مطالعات اجتماعی و محیط زیست بیان کرد: کشور ما پیشینه خوبی دارد، اما نمی‌توان تضمین کرد از لحاظ منابع زیر ساختی و محیط زیستی نیز آینده خوبی داشته باشد. خوزستان قطب گندم، خرما، شکر و نیشکر است. میزان اشتغال خوزستانی‌ها به واسطه آب بسیار بیشتر از میزان اشتغالی است که قرار است با آب رود کارون در کرمان ایجاد شود. خوزستانی‌ها خود کار دارند چطور ممکن است به شهر دیگری بروند و کارگر دیگران شوند.

کارشناس مطالعات علوم اجتماعی و اکولوژیک خاطر نشان کرد: همین امروز نیز برای رسیدگی به وضعیت خوزستان بسیار دیر است چه برسد به فردا. اگر امروز اقدامی نکنیم فردا با فاجعه روبرو می‌شویم. متاسفانه ضعف و سو مدیریت داریم. باید نگاهمان را عوض کنیم. مسئولان باید به مردم و روش‌های قدیمی اعتماد کنند.