صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۴۶۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۵ - ۰۱ دی ۱۳۹۶
روزنامه استار در خبری اعلام کرد که میشل روبین یکی از مقامات ارشد سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در صفحه توییتر خود رجب طیب اردوغان را نسخه ترکی قذافی توصیف و به طور کم سابقه ای رییس جمهوری ترکیه را تهدید کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 روزنامه استار در خبری اعلام کرد که میشل روبین یکی از مقامات ارشد سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در صفحه توییتر خود رجب طیب اردوغان را نسخه ترکی قذافی توصیف و به طور کم سابقه ای رییس جمهوری ترکیه را تهدید کرده است.

به گزارش ایرنا، وبسایت اینترنتی روزنامه استار در خبری نوشت: اقدامات موثر رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در تصویب قطعنامه پیشنهادی قدس در سازمان ملل موجب خشم مقامات ارشد ایالات متحده آمریکا شده است به طوری که میشل روبین بلافاصله پس از تصویب قطعنامه قدس، خشم و عصبانیت خود از اردوغان را آشکار کرد و در پیامی توییتری نوشت: 'اردوغان خیلی سر و صدا می کند اما قدرت و تاثیر او صفر است، درست به مانند قذافی با نسخه ترکی.'

روزنامه استار پیام روبین به اردوغان را بسیار توهین آمیز و تهدیدی غیر مستقیم از سوی آمریکا قلمداد کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل روز گذشته با 128 رای موافق قطعنامه ای را علیه تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مورد انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی تصویب کرد.
این قطعنامه با 9 رای مخالف و 35 رای ممتنع و 128 رای موافق تصویب شد و تصویب آن یک پیروزی برای فلسطینی ها و حامیان آنها به شمار می رود.
آمریکا لابی گسترده ای را برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه آغاز کرده بود.
'نیکی هیلی' نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد نامه هایی به بیش از 180 کشور نوشته و هشدار داده بود که واشنگتن اسامی مخالفان تصمیم آمریکا را از یاد نخواهد برد.
آمریکا همچنین تهدید کرده بود که کمک ها به حامیان قطعنامه را قطع خواهد کرد.
این تهدید با انتقادات زیادی مواجه شد، به طوری که برخی، این رویکرد را باج خواهی و قلدری خواندند.
هنگام رای گیری کشورهایی مانند مصر، افغانستان و عراق که بیشترین کمک ها را از آمریکا دریافت می کنند، به تهدیدهای هیلی بی توجهی کرده و به قطعنامه رای مثبت دادند.
9 عضو سازمان ملل یعنی آمریکا، رژیم صهیونیستی، گواتمالا، هندوراس، میکرونزی، نائورو، پالائو، جزایر مارشال و توگو به قطعنامه رای منفی دادند.
کشورهایی مانند استرالیا، آرژانتین، کانادا، کلمبیا، کرواسی، جمهوری چک و مکزیک هم رای ممتنع دادند.
به باور کارشناسان ترک، اقدامات و مواضع اردوغان از جمله دعوت سران کشورهای اسلامی به نشست فوق العاده استانبول، نقش بسزایی در تصویب این قطعنامه در سازمان ملل داشته است.