صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۴۱۰۲
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۱ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس کمیسیون محیط زیست و شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وجود ملکی به وسعت 11 هزار و 400 متر مربع در منطقه سعادت آباد که متعلق به بنیاد مستضعفان و جانبازان است، افزود: در این زمین با بی‌توجهی مسوولان این بنیاد، 289 اصله درخت از بین رفته است.

به گزارش خبرنگار سرویس شهری «انتخاب»، زهرا صدراعظم نوری در سی‌ویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش گفت: درختان متعلق به باغات در حال از بین رفتن است به شکلی که در ملکی با پلاک ثبتی 72.1740، 41 و 42 به وسعت 11 هزار و 400 متر مربع در منطقه سعادت آباد متعلق به بنیاد مستضعفان و جانبازان بوده که 726 اصله درخت در آن شناسایی شده است. این در حالی است که در سال 93، 30 اصله درخت آن کسر و 199 اصله درخت قطع شده بود. برهمین اساس برابر با قوانین مالک موظف شد که بیش از 5000 اصله درخت بکارد. با توجه به اینکه مالک اجازه ورود به این ملک را نمی‌داد، نهایتا در سال 1396 با دستور قضایی و با دستور پلیس اجازه ورود به ملک داده شد تا مشخص شود که مقدار درختان این باغ کسر شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه مالک 289 اصله درخت با محیط‌ بن 235 سانتیمتری را خشک و یا قطع کرده است. مالک این ملک باید پاسخگو باشد و این بنیادها متعلق به همه مردم هستند. چرا درخصوص از بین رفتن درختان پاسخگو نیستند و نسبت به حفظ و حفاظت باغاتی که در اختیار دارند تلاش نمی‌کنند؟

رییس کمیسیون محیط زیست و شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش تاکید کرد: خطاب من به مدیریت شهری است که در 15 سال گذشته می‌گفت اگر آلودگی هوا را به او بسپارند معضل را می‌تواند حل کند. آیا با از بین بردن هکتارها، باغات شهر تهران و تبدیل آن به تجاری، می‌خواستند معضل را حل کنند؟ انتظار داریم شهرداری منطقه 1 و 2 نظارت دقیق‌تری را نسبت به باغات داشته باشد و از قطع درختان در این باغات جلوگیری کند.

نوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به شاخص کیفیت هوای تهران که عدد 152 را اعلام می‌کند، گفت: امروز نمایشگر وضعیت هوا در شورای شهر تهران عدد 152 را اعلام می‌کند. این در شرایطی است که اگر این شاخص بر روی عدد 100 قرار گیرد، هوا ناسالم برای گروه‌های حساس و هنگامی که 152 را نمایش می‌دهد، هوا برای تمامی گروه‌های جامعه ناسالم است.

وی افزود: در چنین شرایطی باید وضعیت فضای سبز شهر تهران و باغات پایتخت را مورد توجه قرار دهیم و باید بدانیم که مالکان باغات چه نقشی را در حفظ برای فضای سبز می‌توانند ایفا کنند.

در ادامه این جلسه شهربانو امانی با اشاره به آلودگی هوای شهر تهران گفت: کمتر از 4 ماه از عمر شورای شهر تهران در دوره پنجم می‌گذرد و در این مدت اندک، یکی از ماموریت‌های کمیته ایمنی و حمل و نقل، بررسی نقش وسایل نقلیه در آلودگی هوای شهر تهران بوده است و در این راستا جلسات متعددی به همراه بازدیدهای مختلف و مطالعات گسترده انجام شد تا متوجه شویم که آیا به عنوان یک کمیته در شورا می‌توانیم سهمی اندک را در گره‌گشای این معضل داشته باشیم یا خیر؟

وی ادامه داد: هرچه جلوتر رفتیم بیشتر شگفت زده شدیم و خود را آماده رویارویی با یک معضل بسیار پیچیده و چندوجهی کرده بودیم. شنیده بودیم نهادهای متعدد باید دست به دست هم بدهند تا بتوان معضل، آلودگی هوا را حل کرد، اما هرچه بیشتر با مساله درگیر شدیم متوجه شدیم که این معضل بسیار ساده‌تر از آنچه که نیست بود و تعجب می‌کردیم که چطور مساله‌ای به این آسونی اینقدر دستاویز و بهانه خبر، مصاحبه، جلسه، همایش و... شده است، بارها تردید داشتیم که مسیر را اشتباه رفتیم، اما مساله‌ای که مانند سرطان، نفس شهر را بریده و سالانه باعث مرگ بیش از 4500 نفر می‌شود، پاسخی به این سادگی دارد.

امانی خطاب به ریاست شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مبنا را مطالعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بگذاریم، طبق اعلام سازمان سلامت جهان، ذرات معلق که خطرناک‌ترین آلاینده‌ها هستند، عامل اصلی مرگ و میر افرادند و ناچاریم بر اساس سیاهه انتشار کنترل کیفیت، بپذیریم که وسایل نقلیه شامل اتوبوس با 30.8 درصد، کامیون با 22.4 درصد، موتورسیکلت با 10.5 درصد، مینی‌بوس با 4.2 درصد،‌وانت و سواری با 1.2 درصد و منابع ساکن مانند کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و منازل در مجموع 30 درصد در این آلایندگی نقش ایفا می‌کنند.

رییس کمیسیون محیط زیست و شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش ادامه داد: اگر از این لیست، اتوبوس‌ها که تقریبا 31 درصد تولید ذرات معلق را به خود اختصاص داده‌اند و اکثرشان در اختیار شهرداری است و اگر آمار 4500 فوتی سالانه را براساس آلودگی هوا در نظر بگیریم، همین اتوبوس‌ها تقریبا مسوول مرگ 1500 نفر از شهروندان تهرانی هستند. این اتوبوس‌ها فرسوده هستند ولی آیا راه‌حلی وجود ندارد؟ قطعا این موضوع نیز راه‌حل دارد. فیلترهای جذب دوده، دانش تست فنی، توسط هر دو شرکت کنترل کیفیت و شرکت واحد کسب شده، کل اعتبار لازم همه اتوبوس‌ها برای این اقدامات کمتر از 100 میلیارد تومان است. بی‌تردید باید خرید اتوبوس و تجهیز ناوگان بماند برای بعد. برای وقتی که بودجه مهیا بود. فعلا با بودجه کمتری مساله فوری‌تر را حل کنیم.

اخبار مربوط به شهرداری‌ها و شوراهای شهر را از «سرویس شهری انتخاب» دنبال نمایید