صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۳۸۵۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید نسبت به ماجرای افزایش 70 درصدی حقوق نمایندگان مجلس واکنش نشان داد.

سلحشوری در گفتگو با خبرنگار «انتخاب» ضمن تکذیب افزایش 70 درصدی حقوق نمانیدگان گفت: خبر را دیدم، اما باورم نشد که این خبر درست باشد. اگر اینطور باشد من هرگز این حقوق را نمی توانم بپذیرم، آن هم در شرایطی که مردم تحت فشار هستند. اگر این موضوع، واقعیت داشته باشد، قطعا با آن مخالفت می کنم. مطمئن باشید سایر نمایندگان نیز با آن مخالفت می ورزند. هیچ نماینده ای نمی پذیرد در شرایطی که کارگران و دیگر اقشار جامعه تحت فشار زندگی می کنند، حقوق شان افزایش 70 درصدی داشته باشد.

وی افزود: از مجلس تنها در ماه اول فیش حقوقی دریافت کردیم. اما اصل حقوق ما حدود 7 میلیون است. البته هزینه هایی زیادی از جمله کارمندان نمایندگان وجود دارد. البته مبلغی هم برای دفاتر نمايندگان می‌دهند كه برای اجاره و كارمندان در نظر گرفته شده است. برای مثال، نمایندگان تهران دفاتر چهارگانه در پردیس، ری، شمیرانات و اسلامشهر دارند که هزینه اجاره و حقوق کارمندان برعهده ی آنان است. من 4 کارمند دارم که باید شخصا پول آن ها را بپردازم.

رئیس فراکسیون زنان در پاسخ به سئوالی در مورد بودجه برخی موسسات و نهادها که اخیرا در فضای جنجالی مورد توجه قرار گرفته است، ابراز داشت: بعید می دانم بودجه موسسات و نهادها در قم حذف شود. من در کمیسیون فرهنگی در این رابطه بحث کردم و با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) که می فرمایند، فقر از هر دری وارد شود، دین از همان در خارج می شود، گفتم که وضعیت معیشتی مردم خوب نیست و این بودجه به ملت فشار می آورد. اگر بحث اقتصاد مقاومتی است، بنابراین باید از یک جاهایی بزنیم و در مقابل نباید به مردم و طبقه فرودست فشار مضاعف وارد شود.

وی با اشاره به کم توجهی به مسائل مهمی چون زنان سرپرست خانواده، عنوان کرد: متاسفانه در این میان، در بودجه 97، اعتبارات لازم برای زنان سرپرست خانواده، نسبت به سال قبل کم  شده است. خب کجای این کار منطقی است؟ من فکر می کنم این نهادها و افرادی که کمک دریافت می‌کنند، باید از این بودجه ها صرف نظر کنند.

وی ادامه داد: اکنون 53 موسسه وجود دارد که براساس بودجه 97، پول دریافت می کنند. اما خوشبختانه دولت امر مثبتی را شکل داده که براساس آن، پول ها به طور مستقیم به موسسات و نهادها پرداخت نمی شود، بلکه تمامی این موسسات بودجه خود را باید از وزارت خانه ای که زیر مجموعه ی آن تعریف می شوند، دریافت کنند.

وی ضمن ابراز نگرانی از تاثیر بوجه 97 بر شرایط اقتصادی مردم گفت: در جلسه ی دیروز کمیسیون فرهنگی که میزبان گروهی از سازمان برنامه و بودجه بودیم، گفتم نگران این بودجه هستم، چراکه شرایط مردم خوب نیست و این بودجه انقباضی به مردم فشار می آورد و از سوی دیگر بحران سازی اجتماعی می کند. افزایش قیمت بنزین به 1500 تومان به همراه محرومیت 30 میلیون نفر از یارانه نقدی، به معنای آن است که همه چیز 2 تا 3 برابر افزایش قیمت پیدا می کند. چطور می خواهند تورم را کنترل کنند؟

عضو فراکسیون امید اضافه کرد: با این حال، معتقدم دولت از طرفی مجبور است دست به چنین اقداماتی بزند. در دوران 8 ساله دولت نهم و دهم، یکی از بلایا همین یارانه نقدی بود که به نوعی فریب ملت بود.خب 45 تومان چه دردی از ملت دوا می کند؟ آقایان آمدند 45 تومان به مردم پرداخت کردند اما در مقابل، قیمت همه چیز چند برابر شد. در این میان، میزان یارانه نقدی ثابت ماند.

وی با اشاره مجدد به بحث بودجه 97، اظهار داشت: در بودجه فعلی، منابع صرف بودجه جاری شده، این یعنی عمران در این مملکت تعطیل! به نظرم، دولت خیلی باید همت به خرج دهد و از بخش خصوصی کمک بگیرد. اگر دست به دست هم ندهیم، با عنایت به مشکلاتی که وجود دارد از جمله در بحث زیست محیطی و مسائلی مثل فقدان آموزش و پروش صحیح، دچار مشکل خواهیم شد. اخیرا طی سفری که به فنلاند داشتیم، متوجه شدیم که 50 تا 70 درصد بودجه کشور صرف آموزش و سلامت می شود.

سلحشوری خاطرنشان کرد: من در حوزه اقتصادی کارشناس نیستم، ولی در حوزه اجتماعی، دستی بر آتش دارم و در این حوزه ها پژوهش داشته و دارم. بودجه ی فعلی، بودجه ی سختی است، من موافق حذف یارانه ام ولی از طرفی نمی‌خواهم مردم تحت فشار قرار بگیرند. این بودجه شجاعت زیادی می‌خواهد. فکر می‌کنم ما در نهایت بتوانیم تنها 10 درصد بودجه را تغییر دهیم، اصل کار را دولت کرده که بودجه را اینطور تنظیم کرده است.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: می توان بودجه را به دولت برگشت داد، اما امکان آن ضعیف است.