پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه میلادی گذشته به پایین ترین میزان در پنج ماه گذشته رسید در حالیکه میزان واردات پالایشگاههای هندی از ایران حدود نیمی نسبت به اکتبر کاهش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آمار گمرکی کره جنوبی نشان داد واردات نفت این کشور از ایران در نوامبر به حدود ۱.۳ میلیون تن یا ۳۱۶ هزار و ۵۷۵ بشکه در روز رسید. حجم واردات کره جنوبی در مقایسه با ۱.۷۳ میلیون تن در نوامبر سال میلادی گذشته، ۲۵.۲ درصد و در مقایسه با اکتبر ۲۱.۶ درصد کاهش داشت.
کره جنوبی که یکی از بزرگترین خریداران آسیایی نفت ایران است، معمولا نفت فوق سبک معروف به میعانات خریداری میکند اما آمار واردات نفت خام که شامل میعانات است، بدون جزئیات اعلام شد.
ایران در دوران پساتحریم تولید نفت خود را برای کسب مجدد سهم بازاری که در دوران تحریمهای غربی از دست داده بود، افزایش داده است اما صادرات میعانات به دلیل مشکلات فنی در میدان گازی پارس جنوبی و تعمیرات یک تا دو ماهه آن، کاهش پیدا کرده است.
با اینهمه ایران با عرضه محمولههای تک و تخفیفهایی که قیمت نفت ایران را در مقایسه با گریدهای خاورمیانهای دیگر رقابتی ساخته است، همچنان مشتریان آسیایی خود را حفظ کرده است.
واردات نفت کره جنوبی از ایران در ۱۱ ماه نخست سال میلادی جاری ۳۶.۵ درصد جهش یافت و به حدود ۱۷ میلیون تن یا ۳۷۲ هزار و ۸۹۰ بشکه در روز در مقایسه با ۱۲.۴۵ میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته رسید.
مجموع واردات نفت کره جنوبی که پنجمین خریدار بزرگ جهان است، در نوامبر به ۱۲.۵۶ میلیون تن یا ۳.۰۷ میلیون بشکه در روز رسید که ۲.۴ درصد نسبت به واردات ۱۲.۲۶ میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت.
واردات نفت کره جنوبی از عربستان سعودی در نوامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۳ درصد اُفت کرد وبه ۳.۲۶ میلیون تن یا ۷۹۷ هزار و ۳۶ بشکه در روز رسید.
میزان واردات نفت کره جنوبی در فاصله ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۱۷ حدود ۳.۷ درصد رشد کرد و به ۱۳۵.۵۱ میلیون تن یا ۲.۹۷ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱۳۰.۷۱ میلیون تن در مدت مشابه سال ۲۰۱۶ رسید.
واردات نفت هند از ایران
آمار کشتیرانی نشان داد پالایشگاههای هندی در اعتراض به تصمیم ایران برای دادن مجوز توسعه یک میدان گازی بزرگ به یک شرکت روسی، واردات نفت از ایران در نوامبر را حدود نیمی نسبت به اکتبر کاهش دادند و در نتیجه میزان واردات آنها به پایینترین میزان در ۲۱ ماه گذشته رسید.
هند که سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، در نوامبر حدود ۲۶۶ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که در مقایسه با اکتبر ۴۳ درصد و در مقایسه با نوامبر سال گذشته ۵۵ درصد کاهش داشت.
پالایشگاههای هند برای سال مالی منتهی به مارس سال ۲۰۱۸، تصمیم گرفتهاند میزان خرید نفت از ایران را حدود یک چهارم کاهش دهند زیرا ایران تصمیم گرفت حق توسعه میدان گازی بزرگ فرزاد بی را به جای کنسرسیوم هندی که این میدان را کشف کرد به یک شرکت روسی اعطا کند.
در فاصله آوریل تا نوامبر که هشت ماه نخست سال مالی هند بود، این کشور میزان واردات نفت از ایران را ۱۹ درصد کاهش داد و به حدود ۴۲۷ هزار و ۲۰۰ بشکه در روز رساند.
طبق آمار، اما میزان واردات هند از ایران احتمالا در دسامبر افزایش خواهد یافت زیرا کشتیهای حامل حدود چهار میلیون بشکه نفت در اواخر نوامبر از بنادر ایرانی به مقصد هند حرکت کرده و محمولهشان را در اوایل دسامبر تخلیه کردند.
با کاهش خرید نفت ایران در ماه میلادی گذشته، سهم خاورمیانه از مجموع واردات نفت هند از حدود ۶۹ درصد در اکتبر به ۵۷ درصد در نوامبر کاهش یافت. عراق همچنان بزرگترین صادرکننده نفت به هند است و پس از آن عربستان سعودی قرار دارد.
مکزیک جای ایران را به عنوان سومین صادرکننده بزرگ نفت به هند گرفت و ایران را به رتبه هفتم تنزل داد.
شرکت "اسار اویل" هند که سابق بر این اتکای بالایی به نفت ایران است، تحت مدیریت جدیدی که پس از خرید سهمش از سوی روسنفت یافته، به تدریج در حال متنوع کردن وارداتش است. این پالایشگاه خصوصی دو محموله بسیار بزرگ از گرید مایای مکزیک را در نوامبر خریداری کرد.
مجموع واردات نفت هند در نوامبر به ۴.۷ میلیون بشکه در روز بالغ شد که رشد حدود ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان داد.