صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۳۰۹۱
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد، دست‌کم ۶۷۰۰ مسلمان روهینجایی در طول یک ماه پس از بروز خشونت‌های گسترده در ماه اوت کشته شدند. همچنین سرشماری پناهجویان فراری به بنگلادش نشان می‌دهد تعداد آوارگان بیش از آمار رسمی ۴۰۰ مورد است که میانمار اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد: "این واضح‌ترین نشانه‌ای است که بیانگر خشونت گسترده مقام‌های میانماری است." ارتش میانمار این خشونت‌ها را به "تروریست‌ها" نسبت می‌دهد و هرگونه اقدام اشتباه را رد می‌کند.

به گفته این سازمان، بیش از ۶۴۷ هزار مسلمان روهینجایی از ماه اوت به بنگلادش فرار کردند. یافته‌های این گروه امدادی همچنین نشان می‌دهند، دست‌کم ۹۰۰۰ روهینجایی بین ۲۵ اوت و ۲۴ سپتامبر در میانمار مرده‌اند که می‌تواند عللی از جمله غرق شدن و یا مرگ طبیعی داشته باشد.

این گزارش تاکید دارد، در "محتاطانه‌ترین حالت برآورد" دست‌کم ۶۷۰۰ تن بر اثر خشونت‌ها کشته شده‌اند و این شامل دست‌کم ۷۳۰ کودک زیر سن پنج سال می‌شود. پیشتر نیروهای مسلح میانمار مدعی شده بودند که حدود ۴۰۰ تن کشته شده‌اند که اکثر آنها را "تروریست مسلمان" نامیده بود.

گزارش‌های متعددی از سوی روزنامه‌نگاران و محققان بر پایه مصاحبه با پناهجویان روهینجایی صورت گرفته است و رد کردن اوضاع انسانی اسفناک و نقض‌های حقوق بشری که عمدتا به دست نیروهای امنیتی میانمار رخ داده است، دشوار است. آمارهای تحقیق‌شده سازمان پزشکان بدون مرز نشان می‌دهند، این عملیات سرکوب‌گرایانه ارتش میانمار به حدی وحشیانه بوده که ممکن است در دادگاه بین‌المللی کیفری برای جرایم علیه بشریت مطرح شود.

سیدنی ونگ، مدیر پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز گفت: آنچه ما فاش کردیم، حیرت‌انگیز بود؛ هم به لحاظ شمار افرادی که گزارش دادند یک عضو خانواده‌شان در نتیجه خشونت‌ها کشته شده و روش‌های وحشتناکی که بر اثر آنها آن افراد کشته و یا شدیدا زخمی شده‌اند. براساس آمار ما، ۶۹ درصد از مرگ‌های مرتبط با خشونت بر اثر شلیک تیر، ۹ درصد بر اثر سوخته‌ شدن روستاییان در خانه‌هایشان و پنج درصد بر اثر ضرب و شتم منتهی به مرگ است.

سازمان پزشکان بدون مرز همچنین اعلام کرد، در میان کودکان روهینجایی زیر پنج سال، بیش از ۵۹ درصد بر اثر شلیک گلوله، ۱۵ درصد بر اثر سوختگی، هفت درصد ضرب و شتم منتهی به مرگ و دو درصد بر اثر انفجار مین کشته شدند.