پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اعلام کرد: با توجه به فضای رقابتی ایجاد شده در بین دانش آموختگان رشته های مرتبط با صنعت نفت، وزارت نفت نمی تواند نسبت به فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور بی تفاوت باشد.
به گزارش شانا، حبیباله بیطرف، امروز (سه شنبه، ۱۴ آذرماه) در جمع دانشجویان دانشکده نفت آبادان حاضر شد و در واکنش به تجمعهای روزهای اخیر دانشجویان و فارغالتحصیلان این دانشکده عنوان کرد: امکان استخدام تمام فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت در چارچوب مقررات وزارت نفت وجود دارد و برگزاری مصاحبه، طب صنعتی و گزینش بخشی از این مقررات بوده، هست و خواهد بود.
وی با ابراز تعجب از اینکه بحث آزمون استخدامی با بحث جذب فارغالتحصیلان دانشگاه صنعت نفت تداخل پیدا کرده است، ادامه داد: این مباحث، ۲ مقوله کاملا مجزاست و برگزاری آزمون استخدامی، تغییری در روند جذب فارغالتحصیلان این دانشگاه ایجاد نکرده است.
بیطرف با بیان اینکه اگر دانشجویان مسیر ارتقای کیفی و پیشرفت را در پیش گیرند، وزارت نفت در کنار آنهاست و جای هیچ نگرانی وجود ندارد، عنوان کرد: در استخدام فارغالتحصیلان در چارچوب ضوابط و مقررات هیچ محدودیتی وجود ندارد و وزارت نفت به تمام تعهدات خود عمل میکند.
وی در دامه، به ذکر مثالی پرداخت و گفت: سال گذشته با توجه به نیاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس به جذب حدود ۶۰۰ نفر نیرو در ترین نخست این پالایشگاه، تصمیم گرفته شد ۱۵۰ نفر از میان فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت جذب شوند و جالب آن است که از مجموع ۱۵۰نفر، تنها ۲۱ نفر حاضر شدند در این پالایشگاه مشغول کار شوند.
بیطرف با بیان اینکه چنین رفتاری از سوی برخی فارغالتحصیلان، حجت را بر وزارت نفت تمام کرد، افزود: اگرچه همچنان اعتقاد دارم که دانشگاه صنعت نفت، سرمایهای ملی است اما واقعیت این است که این دانشگاه در سالهای اخیر در کیفیت ورودیها، در کیفیت خروجیها و در انگیزههای فارغ التحصیلان خود برای خدمت در صنعت که نمونهاش را ذکر کردم، دچار روندی نزولی شده است و این روند نزولی، همه از جمله خود دانشگاه صنعت نفت را با قدمت ۷۰ سال تهدید میکند.
معاون وزیر نفت بر ضرورت تدوین برنامهای راهبردی و بیست ساله، به همت هیئت رئیسه دانشگاه صنعت نفت و با هدف تغییر این روند نزولی تاکید کرد و گفت: لازمه این تغییر، پذیرفتن برخی واقعیتهاست.
به گفته بیطرف، آن زمان که دانشکده نفت آبادان دوران اقتدار خود را طی می کرد، در ایران هیچ دانشگاه یا دانشکده دیگری رشته مهندسی نفت نداشت؛ اما امروز در دانشگاههای متعددی این رشته وجود دارد و دانشکدههای مهندسی نفت و پژوهشکدههای مهندسی نفت فعالیت میکنند و هیئت علمیهای سطح بالا و دانشجویان کیفی زیادی در این رشته در اختیار داریم.
وی با یادآوری اینکه رقابت در کشور ایجاد شده است، ادامه داد: وزارت نفت در این فضای رقابتی، نمیتواند به فارغالتحصیلان دانشگاههای برتر دیگر در کشور بیتفاوت باشد.
معاون وزیر نفت به اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست واگذاری برخی بخشهای دولتی در مسیر اجرای این قانون نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون، تاکنون پالایشگاهها و مجتمعهای پتروشیمی بسیاری خصوصی شدهاند و این جریان خصوصیسازی، واقعیتی است که باید پذیرفته شود و آنچه باید مهم باشد، انگیزه خدمت رسانی است.
بیطرف با بیان اینکه بالاترین سرانه دانشجویی در کشور به دانشجویان دانشگاه صنعت نفت اختصاص دارد و بار سنگین این هزینهها تاکنون با اتکا به شرکت ملی نفت ایران تقبل شده است، عنوان کرد: هزینهکرد سالانه ۵۵ میلیون تومان برای دانشجوی این دانشگاه، بار سنگینی را بر دوش نفت گذاشته است و این در حالیست که سرانه دانشجویی در دانشگاههای دیگر یک سوم این هزینه و حتی کمتر است.
معاون وزیر نفت خطاب به دانشجویان با بیان اینکه با فشارهای اخیر، اعتبار شما به شدت افت کرده است، اضافه کرد: اقدامات این چند روز، شما را از متخصصی که همه طالبش باشند، به متخصصی تبدیل کرده است که میخواهد با فشار، تحصن، تعطیلی دانشگاه و ... خود را به سیستم تحمیل کند. شما برای ما عزیز هستید، اما هزینههای سنگینی بر دوش نفت گذاشته اید.
بیطرف خواستار تغییر این روال از سوی دانشجویان شد و گفت: روالی که در پیش گرفتهاید، از حالت غیرمنطقی به تعامل با مدیریت دانشگاه تبدیل و تصویر مثبتی از خود در اذهان ترسیم کنید.
وی یادی از مبارزات دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کرد و گفت: هویت دانشجویی در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و صنفی همیشه توام با استقلال بوده است. دانشجو هویت نخبگی و فرهیختگی پیدا می کند. هویت شما در استقلال شماست.
معاون وزیر نفت در پایان از دانشجویان خواست که از ابتدای هفته آینده به سر کلاسهای خود باز گردند و قول داد دانشگاه نیز همکاریهای لازم را برای بازگشت این روال به شرایط عادی در پیش گیرد.