صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۸۷۳۳
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۶ - ۲۹ آبان ۱۳۹۶
تقریبا همه انسان ها در حمام گوش های خود را تمیز می شویند و پس از استحمام نیز با گوش‌پاک‌کن، رطوبت داخلی آن را می گیرند. با این کار جرم گوش به طور کامل گرفته می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تقریبا همه انسان ها در حمام گوش های خود را تمیز می شویند و پس از استحمام نیز با گوش‌پاک‌کن، رطوبت داخلی آن را می گیرند. با این کار جرم گوش به طور کامل گرفته می شود.

به گزارش انتخاب، اما شاید برایتان پیش آمده باشد که گوش هایتان در طول روز جرم زیادی تولید کرده و مجبور باشید که آن را تمیز کنید. اما آیا می دانید این ماده زردرنگ و چرب که دارای حالت چسبندگی است، برای نرم نگهداشتن و حفظ سلامت مجرای گوش خارجی ضروری است؟

جرم گوش خاصیت اسیدیته دارد که مانع از رشد باکتری و قارچ می‌ شود. این ماده موم‌مانند به‌طور طبیعی و خودبه‌خود به سمت بیرون گوش حرکت می کند و از مجرای گوش خارج می‌ شود بنابراین نیازی به دستکاری برای خروج آن از گوش وجود ندارد.

البته گفتنی است که ترشح بیش از حد آن در برخی موارد موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می‌ شود که در این صورت بایستی بیمار جهت شست‌وشوی گوش و اقدام‌ های لازم به پزشک مراجعه کند.

با این تفاسیر همچنین لازم است بدانید که از طریق این مایع چسبناک و چرب می توانید شرایط عمومی سلامت بدن خود را نیز تخمین بزنید. می پرسید چگونه؟ از روی رنگ واکس گوش.

رنگ های مختلف جرمی که از گوش بیرون می آید، نشان‌دهنده برخی از بیماری ها هستند. برای آشنایی با این موارد از شما دعوت می کنیم تا ادامه مطلب را از نظر بگذرانید.


جرم‌گوش خاکستری

اگر جرم گوش شما به جای زرد، خاکستری بود و هیچ نشانه دیگری وجود نداشت، جای نگرانی نیست. این فقط می تواند در نتیجه گرد و غبار باشد. این رنگ در میان شهرنشین‌ها به ویژه شهروندان کلان‌شهرها کاملا عادی است زیرا این مناطق دارای آب‌وهوای آلوده و مملو از سرب و گردوخاک هستند.


جرم‌گوش به همراه لکه‌های خون

اگر متوجه شدید که گوش‌پاک‌کن حاوی لکه‌های خون است، احتمالا پرده گوش شما آسیب دیده است. در چنین مواقعی، احتمال اینکه پرده گوش تحت‌تاثیر عفونت ها قرار گرفته و به التهاب و آماس گوش منجر شود، زیاد است. در نتیجه چنین امری، ممکن است شنوایی فرد دچار مشکل شود و به همین خاطر، لازم است حتما به پزشک مراجعه نماید.


جرم‌گوش به رنگ قهوه‌ای

اگر واکس داخلی گوش بیشتر از همیشه، غلیظ تر و تیره تر است، نشانگر این است که بدن فرد تحت تاثیر استرس فراوانی قرار داشته است. برای رفع این مشکل باید چندین روز آرام باشید و در یک مکان عاری از استرس و نگرانی، استراحت کنید.


جرم‌گوش به رنگ مشکی

اگر این اتفاق فقط یک بار روی داد، جایی برای نگرانی وجود ندارد. البته، اگر گوش‌ها خارش داشتند و این خارش به مرور بیشتر شد، بایستی حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا این رنگ مشکی می تواند نشانه عفونت های قارچی باشد.


جرم‌گوش به رنگ سفید

این رنگ نشانه کمبود ویتامین و میکرولیت های ضروری برای بدن است که از جمله می توان به آهن و مس اشاره کرد. در صورت مشاهده این جرم گوش، باید موادی همانند انواع لوبیاها و جو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. همچنین بد نیست یک دوره کوتاه، به مصرف قرص های مکمل روی بیاورید.


جرم‌گوش با بوی نامطبوع

 اگر متوجه شدید که واکس گوش شما بوی نامطبوعی دارد، حتما گوش میانی دچار عفونت شده است. در چنین مواقعی، ممکن است علاوه بر بوی بد، داخل گوش خود صداهایی نیز بشونید. اگر این نشانه ها برایتان آشناست حتما به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.


آبکی بودن جرم‌گوش

اگر اخیرا متوجه شده اید که موم داخلی گوش شما آبکی و رقیق شده است، می تواند نشانه التهاب و آماس داخلی گوش باشد. به همین خاطر ضروری است که به پزشک متخصص مراجعه کنید.


خشک بودن جرم‌گوش

ساده ترین دلیل برای خشک بودن موم گوش کمبود چربی های ضروری برای بدن است. البته این امر می تواند ناشی از التهابات پوستی یا دیگر بیماری های پوستی باشد که منجر به خشک شدن پوست می شوند.

در آخر هم شاید بد نباشد در پاسخ به این سوال که چرا گوش ما جرم تولید می کند؟ بگوییم، واکس گوش که به طور طبیعی توسط غدد داخلی گوش ترشح می شود، نقش محافظت کننده، نرم کننده و خاصیت ضدباکتریایی دارد. فقدان جرم گوش می تواند به خشکی گوش و خارش آن منجر شود.

این را در خاطر داشته باشید که بر اثر فروبردن جسم خارجی همانند گوش‌پاک‌کن به داخل گوش، علاوه بر خطر آسیب‌رسانی به پرده گوش، امکان ایجاد خراش‌های ظریف میکروسکوپی در مجرای گوش وجود دارد. در این صورت و با توجه به احتمال وجود میکروب یا قارچ در سطح گوش، چنانچه فرد زمینه آلودگی را پیدا کند، مبتلا به عفونت گوش خواهد شد.

بهترین روش توصیه شده جهت تمیز کردن گوش خارجی این است که لاله گوش و قسمت بیرونی گوش خارجی را با استفاده از یک پارچه نخی نرم و مرطوب که به‌دور انگشت اشاره‌تان پیچیده‌اید تمیز کنید، بدون آنکه انگشت خود را داخل مجرا ببرید.