پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان هشدار داده اند که سال آتی میلادی ممکن است شاهد افزایش چشمگیر زلزله های خانمان برانداز در سراسر جهان باشیم. این محققان باور دارند که تغییر سرعت گردش زمین می تواند به فعالیت های لرزه ای شدید منجر شود؛ خصوصاً در مناطق استوایی با جمعیت بسیار بالا. اگرچه نوسانات گردش زمین بسیار اندک هستند و طول روز را در حد یک میلی ثانیه تغییر می دهند، اما می توانند به تخلیه حجم عظیمی از انرژی داخل زمین منجر گردند.
به گزارش انتخاب، راجر بیلهام از دانشگاه کلورادو متعقد است که ارتباط میان گردش زمین و فعالیت های لرزه ای بسیار زیاد بوده و نشان می دهد که طی سال آتی میلادی باید منتظر افزایش زلزله های شدید باشیم. محققان در تحقیقات خود، زمین لرزه های ۷ ریشتری یا بالاتری که از سال ۱۹۰۰ میلادی رخ داده اند را بررسی کرده اند.
پس از این، مشخص شد که در ۵ بازه زمانی، شدت زمین لرزه ها بالاتر از اوقات دیگر بوده است و طی هر یک، بین ۲۵ الی ۳۰ زمین لرزه شدید در سال رخ داده است. در اوقات دیگر، به صورت میانگین هر سال ۱۵ زلزله عظیم رخ می دهد.
محققان در حال جستجوی ارتباطی میان این بازه های زمانی و فعالیت های شدید لرزه ای بودند که کشف کردند هر زمان سرعت گردش زمین دچار کاهشی اندک می شود، شاهد افزایش تعداد زمین لرزه های شدید هستیم. پس از این، مشخص شد که طی یک قرن و نیم پیش، بازه های زمانی ۵ ساله ای وجود داشته که سرعت گردش زمین کاهش یافته و همین حالا، زمین در سال چهارم یکی از کاهش های متناوب سرعت گردش خود به سر می رسد.
افزون بر این ها، تشخیص محل دقیقی که این زمین لرزه ها به وقوع می پیوندند سخت است، اما بیلهام و دیگر همکاران او پی برده اند که اکثر زمین لرزه های مرتبط به درازای روز، در نزدیکی خط استوا رخ می دهند. در حال حاضر، حدوداً یک میلیارد نفر در مناطق استوایی زمین زندگی می کنند.