صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۶۴۹۵
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۶ - ۱۸ آبان ۱۳۹۶
به گفته ی یک دیپلمات سابق کره شمالی که از این کشور فرار کرده است، در سن تنها چهار سالگی، کودکان کره شمالی باید در مقابل عکس ها و مجسمه های بزرگی از سه رهبر بزرگ این کشور که همگی از خاندان کیم هستند تعظیم کنند؛ یک نمایش سنت مآبانه از اطاعت و فرمانبرداری بی چون و چرای شهروندان از رهبر این کشور که استراتژی کیم جونگ اون را به منظور تداوم چنگ زدن او به قدرت در کشور خود نهادینه کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گفته ی یک دیپلمات سابق کره شمالی که از این کشور فرار کرده است، در سن تنها چهار سالگی، کودکان کره شمالی باید در مقابل عکس ها و مجسمه های بزرگی از سه رهبر بزرگ این کشور که همگی از خاندان کیم هستند تعظیم کنند؛ یک نمایش سنت مآبانه از اطاعت و فرمانبرداری بی چون و چرای شهروندان از رهبر این کشور که استراتژی کیم جونگ اون را به منظور تداوم چنگ زدن او به قدرت در کشور خود نهادینه کرده است.

کیم جونگ اون، پدرش کیم جونگ ایل و پدربزرگش کیم ایل سونگ با دقت و حساسیت تمام این مفهوم را در ذهن مردم کره شمالی تثبیت کرده اند که آن ها حاکمانی از جانب خداوند بوده و بدین ترتیب با ایجاد سپری نفوذ ناپذیر مابین مردم کشور خود و دنیای خارج و سوء استفاده از سیستم رفاه همگانی توانسته اند جمیع قدرت را بدون این که کوچک ترین مخالفتی با آن وجود داشته باشد در دست بگیرند. بر اساس اظهارات تائه یونگ هو، یکی از مقامات رسمی بلند مرتبه این کشور که اخیراً به کره جنوبی پناهنده شده است:” تا به امروز، سیستم کره شمالی توانسته با حکومت موثر و کارآمد وحشت و همچنین جلوگیری موفقیت آمیز از جریان آزاد اطلاعات در مورد دنیای خارج سلطه خود را بر مردم این کشور حفظ کند”.

تائه قبل از فرار به همسر و دو پسرش در سال ۲۰۱۶ به کره جنوبی، نفر دوم سفارت کره شمالی در لندن بوده است. وی در مصاحبه ای گفته است که “تا زمانی که کیم جونگ اون در قدرت باشد هیچ شانسی برای جامعه ی بین المللی در زمینه ی بهبود شرایط حقوق بشر در این کشور وجود نخواهد داشت”.

به گفته ی تائو، اما در حالی که خاندان کیم به مدت دهه های طولانی بر تاکتیک های شستشوی مغزی به منظور رساندن خود به مقام خدایی در ذهن شهروندان انی کشور متکی بوده اند، کنجکاوی فزاینده در بین مردم این کشور در مورد فرهنگ بیگانه و افزایش رسوخ سرمایه داری بازار آزاد به یک تهدید داخلی برای سیستم کنترل بومی این کشور تبدیل شده است. وی در این باره چنین می گوید:” تغییرات بزرگ و غیرقابل انتظاری در شرف رخ دادن در کره شمالی است. برخلاف سیاست های رسمی و خواست رژیم، بازار آزاد در حال رونق گرفتن است… شهروندان دیگر به پروپاگاندای رژیم توجه نکرده و به جای آن به تماشای فیلم های و سریال های ساخت کره جنوبی که به صورت غیرقانونی به این کشور وارد شده اند روی آورده اند”.

آزاد شدن تماشای کارتون تام و جری!

کیم جوان سعی کرده با باز کردن آرشیو فیلم های خارجی پدرش، که اکثر آن ها در کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق یا دیگر کشورهای سوسیالیستی ساخته شده اند، شهروندان این کشور را از روی آوردن به فیلم های ساخت کره جنوبی باز دارد. اما رژیم کره شمالی، علاوه بر این فیلم ها، تماشای فیلم های دیگری مانند کارتون «شیر شاه»، «دیو و دلبر» و همچنین «تام و جری» را آزاد کرده اند. این موضوع نشان می دهد که جریان بدون مانع اطلاعات به درون این کشور منزوی و بسته به یک نگرانی بزرگ تبدیل شده است.

تائه بر این باور است که این نگرانی در این واقعیت ریشه دارد که کیم هیچ گاه چنین روش زندگی امنیتی و جدا افتاده از سایر دنیایی که شهروندان او داشته اند را تجربه نکرده است، حقیقتی که اگر در بین تمامی ساکنان این کشور نهادینه شود می تواند بقای او به عنوان یک نماد مقدس را در معرض تهدید قرار دهد.در حالی که ایالات متحده از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی را بر روی رهبر کره شمالی را از طریق تشدید تحریم ها و ادبیات خشن و بی ملاحظه علیه این کشور افزایش داده است، اما این تلاش ها نیز تاکنون مانع از تلاش بی وقفه ی کیم جوان برای توسعه یک موشک بالستیک برد طولانی با توانایی حمل کلاهک هسته ای نشده است.

همچنین در حالی که چین و روسیه نیز تحریم های اضافی ایالات متحده علیه کره شمالی را تایید کرده اند اما تمایل آن ها برای استفاده از قدرت تاثیر گذاری شان برای تحت فشار قرار دادن رهبران روی رژیم کره شمالی در هاله ای از ابهام قرار داشته و هنوز چنین عزم و تمایل جدی و موثری در آن ها دیده نمی شود. این در حالی است که ماه گذشته دونالد ترامپ اعلام کرد که رکس تیلرسون، رییس امور خارجه این کشور “در تلاش برای گفتگو کردن [با کیم] فقط وقتش را تلف می کند”. جیمز ماتیس، وزیر دفاع ایالات متحده نیز روز شنبه گذشته اعلام کرده که واشنگتن “یک کره شمالی هسته ای را تحمل نخواهد کرد” و “هر گونه استفاده از سلاح هسته ای توسط کره شمالی با عکس العمل شدید نظامی، موثر و همه جانبه روبرو خواهد شد”.

کیم نیز به همه اطمینان داده است که تمایل دارد علی رغم هر هزینه ای که داشته باشد توسعه سلاح های هسته ای برد بلند خود را ادامه داده و بدست آوردن این توانایی را کلیدی برای اطمینان از بقای رژیم خود می داند. به گفته ی تائه، افسران ارتش کره شمالی آموزش های لازم برای حمله توپخانه ای سریع و بی محابا و البته در مقیاس وسیع به سئول، پایتخت کره جنوبی را دیده اند و این اجازه را دارند که به محض دیدن نشانه هایی از حمله ایالات متحده، بدون کوچک ترین درنگی در این زمینه وارد عمل شوند و بدین ترتیب عکس العمل تلافی جویانه ارتش کره شمالی تلفات انسانی زیادی در بر خواهد داشت. با دستیابی به سلاح هسته ای قاره پیما، کیم سعی دارد ایالات متحده را وادار به کاهش حضور نظامی خود در شبه جزیره کره نماید.

به گفته ی تائه، به باور کیم اگر نیروهای ایالات متحده، این شبه جزیره را ترک کنند، سیل سرمایه گذاری خارجی بلافاصله به سمت این کشور جاری خواهد شد، که باعث خروج بسیاری از خانواده های پرنفوذ از این کشور شده و بدین ترتیب بزرگ ترین خطری که ماهیت رژیم را تهدید می کند از بین خواهد رفت. وی می گوید که با بدست آوردن توان هسته ای قابل اطمینان و تعیین کننده، این رژیم می تواند میزان تعهد ارتش این کشور به امنیت و حمایت از کره جنوبی را در بوته آزمایش بگذارد، به خصوص اگر سناریو به سمتی برود که ایالات متحده ناچار شود یکی از شهرهای خود را قربانی حفاظت از تمام خاک کره جنوبی نماید.

آقای تائه گفته است:” امروز، کیم جونگ اون بر این باور است که تنها سلاح های هسته ای و موشک های قاره پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته ای می توانند به او کمک کنند که از فروپاشی در حال افزایش سیستم کره جنوبی جلوگیری نماید. همچنین وی فکر می کند که وجود یک کره جنوبی ثروتمند و دموکراتیک با چنین فاصله ی کمی از لحاظ مرزی تهدیدی جدی برای خاندان او محسوب می شود. اگر چه کیم جونگ اون خیلی وقت است که ابزارهای لازم برای ویران کردن کره جنوبی به طور موثر را در اختیار دارد اما وی اعتقاد دارد که دور کردن نیروهای ایالات متحده از شبه جزیره نیز بسیار مهم است”.

کمپین های اطلاعاتی هدفمند؟

به گفته ی آقای تائه، ایالات متحده می تواند با سود بردن از تغییر مسیر اجتماعی در میان شهروندان کره شمالی با استفاده از کمپین های اطلاعاتی هدفمند که به ترویج مفاهیم اساسی آزادی و حقوق بشر بپردازد «پاشنه آشیل کیم جونگ اون را هدف قرار دهد». در حالی که بخشی از مردم کره شمالی ذائقه ی خود را برای بهره گیری از سرگرمی های نشأت گرفته از کره جنوبی نشان داده اند، تائه بر این باور است که اکثر محتوایی که مصرف می شود از یک کنجکاوی نسبتا ساده فراتر نخواهد رفت.

اما با تولید استراتژیک و انتشار محتواهایی که بسیار با دقت تولید شده می تواند مردمان کره شمالی را وادار کرد که شرایط زندگی خود را از دیدگاه انتقادی بررسی نمایند و بدین ترتیب دولت ایالات متحده می تواند با عملیات شستشوی مغزی کیم جونگ اون در دراز مدت مقابله نماید، حرکتی که می تواند موجب بروز نارضایتی داخلی در میان جامعه این کشور شود که در ادامه خواهد توانست (احتمالاً) کیم را به سمت گفتگو و مصالحه سوق دهد.

این دیپلمات سابق کره شمالی بر این باور است که “البته این تغییرات به احتمال فراوان شرایطی را به وجود خواهد آورد که بتوان به شورش شهروندان در کره شمالی نیز فکر کرد. هر چه بیشتر و بیشتر مردم در مورد واقعیت شرایط زندگی شان آگاه شوند، دولت کره شمالی نیز به همان اندازه مجبور خواهد بود که در مسیری مثبت تغییر کرده و با خود را با شهروندانش هماهنگ سازد یا این که با عواقب نارضایتی در حال افزایش آن ها روبرو شود”.

با این وجود، در یک سال اخیر، نه در دولت ترامپ و نه پیونگ یانگ نشانه ای از تمایل برای نشستن پای میز گفتگو دیده نشده و کره شمالی به سرعت در حال توسعه توانایی قدرت نظامی هسته ای خود نه تنها برای حمله به کره جنوبی بلکه تمامی خاک ایالات متحده است. در مقابله با چنین شرایط قریب الوقوعی، تائه بر این باور است که باید بر شدت فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی علیه رهبری کره شمالی و همچنین تقویت همکاری با کره جنوبی و جامعه جهانی افزوده شود. همچنین او می گوید که ایالات متحده باید استفاده ی خود از «قدرت نرم» را در تلاش برای وادار کردن کیم به این که هدف هسته ایش قابل دستیابی نبوده تقویت نماید و همزمان مسیری را در پیش بگیرد که به از دست رفتن زندگی عده ی زیادی منجر نشود.

با نشان دادن مجدد تعهد به استفاده از قدرت نظامی و همچنین ارایه ی یک گزینه ی واضح جایگزین که بقای رژیم را تضمین کرده و همزمان بخشی از فشار جهانی که اقتصاد کره شمالی را فلج کرده را کاهش دهد، دولت ایالات متحده قادر خواهد بود با بهره بردن از مشکلات درونی در حال وقوع در کره شمالی به عنوان یک اهرم فشار، گفتگویی را برای خلع سلاح هسته ای این کشور آغاز نماید. وی بر این باور است که ” پیش از هر اقدام نظامی، فکر می کنم که لازم است دستکم یک بار با کیم جونگ اون ملاقات داشت تا طرز فکر او را فهمیده و سعی نمود وی را قانع کرد که در صورت ادامه مسیر کنونی خود را نابود خواهد ساخت”.

در حالی که هیچ تضمین و نشانه ای از این که کیم جونگ اون دست از جاه طلبی های هسته ایش بکشد وجود ندارد و فشارهای درونی هیچ تهدید قابل اتکایی برای بقای رژیم محسوب نمی شود، تائه بر این باور است که ایالات متحده باید بر روی هر امکان استراتژیکی قبل از استفاده از اهرم نظامی سرمایه گذاری نماید. این دیپلمات سابق کره شمالی در انتها می افزاید:” ما نمی توانیم سیاست وحشت رژیم کیم جونگ اون را تغییر دهیم. اما می توانیم با آموزش مردم کره شمالی از طریق انتشار اطلاعات خارجی آن ها را به سمت خیزش همگانی سوق دهیم”.

منبع: روزیاتو