صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۶۲۳۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۱۷ آبان ۱۳۹۶
پزشکان تخمین می‌زنند که حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم جهان در حال حاضر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و با افزایش میانگین سنی در بسیاری از کشورها تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر هم می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پزشکان تخمین می‌زنند که حدود ۵۰ میلیون نفر از مردم جهان در حال حاضر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و با افزایش میانگین سنی در بسیاری از کشورها تعداد مبتلایان به این بیماری بیشتر هم می‌شود.

به گزارش ایسنا، بیماری آلزایمر به دلیل بروز مشکلاتی در مغز بوجود می‌آید. سلول‌ها عملکرد خود را از دست می‌دهند و در نهایت از بین می‌روند که این روند به از دست رفتن قدرت حافظه، کاهش توانایی در فکر کردن و حتی تغییرات شخصی منجر می‌شود.

همچنین مناطق مهمی از مغز کوچک می‌شوند که این امر کاهش چشمگیر حجم مغز را به دنبال دارد. اما پرسش این است که چه اتفاقی در مغز رخ می‌دهد که زمینه ساز این شرایط می‌شود؟

مسیر اصلی این بیماری مختل کردن ارتباط بین نورون‌هاست؛ نورون‌ها سلول‌های خاصی هستند که سیگنال‌های شیمیایی و الکتریکی بین بخش‌های مغز را پردازش و منتقل می‌کنند. این وضعیت عامل مرگ سلول در مغز است که به اعتقاد متخصصان به دلیل تشکیل دو نوع پروتئین موسوم به آمیلوئید و "تاو" بروز می‌کند.

تعامل دقیق بین این دو پروتئین ناشناخته است اما آمیلوئیدها در خوشه‌های چسبنده به نام پلاک‌های بتاآمیلوئید انباشته می‌شوند در حالیکه پروتئین تاو داخل سلول‌های مرده شکل می‌گیرد.

یکی از مشکلات تشخیص بیماری آلزایمر این است که روش دقیق و قابل اعتمادی برای سنجش و اندازه‌گیری تشکیل این پروتئین در مراحل اولیه بیماری وجود ندارد. در حقیقت به طور قطع نمی‌توان بیماری آلزایمر را تا پس از فوت بیمار و بررسی بافت مغز او تشخیص داد.

همچنین مشکل دیگر این است که پلاک‌های بتا آمیلوئید در مغز بیماران سالم هم وجود دارد. به همین دلیل وجود آمیلوئید و پروتئین تاو نمی‌تواند تنها فاکتورهای بروز این بیماری باشد.

تحقیقات اخیر همچنین نشان می‌دهد التهاب مزمن می‌تواند در بروز آلزایمر نقش داشته باشد. التهاب بخشی از فعالیت سیستم دفاعی بدن علیه بیماری است اما در طولانی مدت می‌تواند آسیب زننده باشد.

بسیاری از بیماران مبتلا به آلزایمر دچار مشکلات قلبی و سیستم گردش خون هم می‌شوند. این مشکلات عروقی می‌توانند منجر به کاهش جریان خون در مغز و همچنین موجب از بین رفتن سد خونی - مغزی شود در حالی که این ساختار برای از بین بردن مواد زائد سمی از مغز ضروری است.

علاوه بر این‌ها اخیرا پزشکان و محققان حوزه مغز و اعصاب بخش‌های عمیق‌تر مغز را به خصوص ارتباطات ظریف بین نورون‌ها موسوم به سیناپس‌ها را مورد بررسی قرار داده‌اند. در این بررسی نوعی فرآیند داخل سلولی تشریح شده که می‌تواند در از بین رفتن این ارتباطات بین نورون‌ها نقش داشته باشد.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، به لطف این مطالعات داروهای جدیدی در حال تولید و مراحل آزمایشی است که تغییرات مغز را در بیماری آلزایمر مورد هدف قرار می‌دهند. به علاوه بسیاری از محققان و پزشکان هم اکنون معتقدند که می‌توان در آینده از روش‌های درمانی شخصی‌تر و ترکیبی برای معالجه بهتر این بیماران بهره جست.