صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۶۱۱۹
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۷ - ۱۶ آبان ۱۳۹۶
دبیر کل حزب ندای ایرانیان گفت: در هیچ دوره‌ای به اندازه دوره اصلاحات برای سیاست خارجی تلاش نشد، اما همه ما را متهم کردند و کار تا جایی رفت که بهترین فرزندان این مملکت همچون دکتر ظریف را می خواستند تا پای محاکمه ببرند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبیر کل حزب ندای ایرانیان گفت: در هیچ دوره‌ای به اندازه دوره اصلاحات برای سیاست خارجی تلاش نشد، اما همه ما را متهم کردند و کار تا جایی رفت که بهترین فرزندان این مملکت همچون دکتر ظریف را می خواستند تا پای محاکمه ببرند.

به گزارش «انتخاب»، صادق خرازی در نشست تحلیل ایران و آمریکا که به همت انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد، اظهار داشت: در سیاست خارجی دوست و دشمن دائمی نداریم، بلکه منافع ملی داریم که اهداف ما را تامین می کند.

وی با بیان اینکه هر دولتی سال ۹۲ روی کار می آمد باید راه برجام را پیش می گرفت، تصریح کرد: این مسیر از طریق عمان پیش از دولت روحانی آغاز شده بود. آقای صالحی این کار را شروع کردند. چیدمان مذاکرات و نحوه کار آقای روحانی ادبیات قدرتمندی برای کشور مهیا کرد.

خرازی نظارت کامل رهبری بر سیاست‌های خارجی نظام را راهگشا خواند و تاکید کرد: مشکل برخی این بود که ظریف این کار را کرد و برخلاف پیشینیانش که با مدیران کل نشست و برخواست می کردند، سطح مذاکرات را به وزرا رساند. بیشترین ارتباط با قاسم سلیمانی در رابطه سیاست خارجه نیز در همین دولت به وجود آمد.

این دیپلمات باسابقه در خصوص فراز و نشیب‌های رابطه ایران و آمریکا بیان داشت: تصور این بود با پیام‌هایی که اوباما می‌داد سیاست ها در قبال ایران عوض شود ولی در نهایت چنین نشد و ادبیات اوباما با کنش آمریکا در سیاست متفاوت بود. از یک سو سخن از همزیستی مسالمت آمیز کردند و از سوی دیگر تفکر براندازی جمهوری اسلامی ایران را دنبال کردند.

وی ادامه داد: امروز مسائل سیاست خارجی ایران به خصوص رابطه ایران و آمریکا را باید به صورت واقع بینانه رصد کرد و بهتر است ما سخن از واقعیت بگوییم نه باورهای شخصی خودمان. از روزی که جرقه انقلاب در ایران زده شده رابطه ما با آمریکا رابطه خاصی بود و مبتنی بر عرف بین الملل و قواعد آن نبود.

سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به اندیشه استکباری آمریکا خاطرنشان کرد: آن چه در پی این سال‌ها شکل گرفته رابطه با کشوری بزرگ با شرایط خاصی بود که در دو قرن گذشته بیش از ٤٠ انقلاب را در سطح جهان شکل داده است؛ از کودتای آلنده در شیلی تا دیگر کشورها مبتنی بر اندیشه‌ای استکباری شکل گرفته است. متفکران معتقدند آمریکا در درون خود زادگاه دموکراسی است و در برون متولی سیاستی استکباری بوده که کشورهای دیگر بیش از ما طعم آن را چشیدند.

خرازی یادآور شد: در تمام ٤٠ سال گذشته از ریگان تا بوش و اوباما و ترامپ حقوق و جایگاه ایران در دکترین آمریکا به رسمیت شناخته نشده و تاکنون ١٨ کودتا علیه ایران طراحی کرده است.

وی در پاسخ به انتقادها نسبت به رویکرد ایران در قبال سوریه تاکید کرد: جریانی شبه روشنفکری که امروز منتقد حضور مستشاران نظامی ما در سوریه، به درخواست این کشور است، اگر داعش یک گام در ایران می‌گذاشت می‌گفت چرا امنیت ما را تامین نکردید!

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در سیاست خارجی توانسته با پشتوانه مردم، استقلال، امنیت و هویت مردم ایران را تامین کند، امنیتی که نشان از نظامی هوشمند دارد. شکست‌هایی که دولت های منطقه داشتند حاصل از اعتماد به قدرت‌ها بزرگ است که دشمن آن ها بودند.

خرازی با برشمردن انتقادات حزب ندای ایرانیان از دولت اظهار کرد: انتقاد ما از دولت این است که نسل جوان همچنان جدی گرفته نمی‌شود. همین جوانان بودند که حماسه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به وجود آوردند. جوانان در سال ۹۲ علی رغم میل خیلی از آقایان کاری کردند که باعث شد ادبیات سیاسی کشور تغییر کند. امروز هم مجلس و شورای شهر در اختیار ماست و ما باید قدردان جوانان باشیم.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره حصر گفت: یکی از تلخ ترین حوادث دوران حیات سیاسی ما حصر بود که به نظر من همه عقلای سیاسی و وجوه سیاست از چنین رخدادی به هر علت قابل دفاع یا غیر قابل دفاعی راضی نباشند. این مساله برازنده نظام اسلامی هم نیست. امیدوارم با کمک بزرگان نظام و علاقه‌مندان واقعی کسانی که به منطق حل و فصل باور دارند راهی برای حل این مساله اندیشیده شود که طرفین از این مسله احساس شکست نکنند. در سیاست طراحی بازی برد- برد کار سختی است، اما غیر ممکن نیست و اتفاقا می‌توان بگونه‌ای عمل کرد که همه طرف ها از پایان واقعه خرسند شوند.