صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۴۵۵۹
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۰ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶
سخنرانی حاشیه‌ساز «باب دیلن» در مراسم دریافت جایزه نوبل ادبیات، در قالب کتابی کوچک اما گران‌قیمت، به چاپ رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنرانی حاشیه‌ساز «باب دیلن» در مراسم دریافت جایزه نوبل ادبیات، در قالب کتابی کوچک اما گران‌قیمت، به چاپ رسید.

به گزارش ایسنا، «آن‌پروکس» نوشت: سخنرانی پرحاشیه «باب دیلن» در مراسم دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶، با تیراژ محدود وارد بازار کتاب شد.

انتشارات «سیمون و شاستر» اعلام کرده تنها ۱۰۰ جلد از این کتاب ۳۲ صفحه‌ای منتشر شده و تمام این نسخه‌ها شماره خورده و امضای «دیلن» را دارند.

این کتاب با جلد سخت روانه بازار شده و هر جلد آن ۲۵۰۰ دلار قیمت‌گذاری شده است.

جریان حضور این خواننده و ترانه‌سرای آمریکایی در مراسم اعطای جایزه نوبل، بارها در رسانه‌های خبرساز شد و سرانجام «دیلن» طی مراسمی تقریبا خصوصی در استکهلم، سخنرانی‌اش را ایراد کرد و جایزه ۹۰۰ هزار دلاری نوبل را از آن خود کرد.

آکادمی نوبل در نوامبر ۲۰۱۶ نام «باب دیلن» را به عنوان برنده نوبل ادبیات اعلام کرد. انتخاب یک ترانه‌سرا و خواننده به عنوان برنده نوبل ادبیات، واکنش‌های مثبت و منفی بسیاری را به همراه داشت و نوع عملکرد او در مقابل کسب این جایزه مهم ادبی به این حواشی دامن زد.

«باب دیلن» بعد از ماه‌ها حاشیه و جنجال بالاخره در آخرین روزهای مهلتش، فایل صوتی سخنرانی جایزه نوبل ادبیات را به آکادمی سوئدی تحویل و ظاهرا به این داستان پایان داد. اما پس از آن اعلام شد بررسی نقل‌قول‌های او از «موبی دیک» نوشته «هرمن ملویل» ـ یکی از سه کتابی که او از آن‌ها در سخنرانی‌اش یاد کرده بود ـ نشان می‌دهد این خواننده اطلاعات خود را از سایت «SparkNotes» کپی کرده است.

«SparkNotes» یکی از سایت‌های مرجع ابتدایی برای علاقه‌مندان به ادبیات است که اطلاعات کلی از جمله پی‌رنگ، شخصیت‌ها، نقل‌قول‌هایی از متن کتاب و تم‌های اثر را ارائه می‌کند.

«آندره پیتزر» از مجله «اسلیت» فردی است که به شباهت توصیف‌های «دیلن» درباره «موبی دیک» و مطالب موجود در «SparkNotes» پرداخته است. او حداقل ۲۰ جمله در سخنرانی «باب دیلن» پیدا کرد که شبیه آن را می‌شود در این سایت ادبی دید. بسیاری از جملات کلیدی که «دیلن» در سخنرانی خود آورده،‌ در کتاب «ملویل» دیده نمی‌شود اما در سایت «SparkNotes» چرا!

البته این اولین‌بار نیست که «دیلن» به کپی‌برداری غیرقانونی متهم شده؛ گفته می‌شود او پیش‌تر متن برخی ترانه‌هایش را نیز از منابع دیگر قرض گرفته بود. در این زمینه به آلبوم سال ۲۰۰۱ او با نام «عشق و دزدی» اشاره می‌شود که ادعا شد متن ترانه‌های آن از کتاب «اعترافات یک یاکوزا» نوشته «جونیچی ساگا» و «شعر دوره جنگ‌های داخلی» به قلم «هنری تیمراد» برداشته شده است.

حتی نقاشی‌های او در نمایشگاه سال ۲۰۱۱ هم به خاطر شباهت به عکس‌های مشهور «هانری ـ کارتیه ـ برسون» و «لئون بیزی» به کپی‌برداری متهم شدند.

«باب دیلن» از نگاه بسیاری تاثیرگذارترین چهره در تاریخ موسیقی آمریکاست. برخی از ترانه‌های او توسط بسیاری از خوانندگان مشهور دوباره‌خوانی شده‌ که از جمله آن‌ها می‌توان به «از فراز برج دیده‌بانی» که توسط «جیمی هندریکس» اجرا شد، اشاره کرد. او در پدیدارشدن سبکی در موسیقی به نام «راک بومی» در اواسط دهه ۶۰ بسیار تاثیرگذار بود و به «شکسپیر» هم‌نسلان خود شهرت یافت. «دیلن» در پنج دهه‌ اخیر در موسیقی آمریکا یک پدیده محسوب می‌شده است.

اما واکنش نشان ندادن چندهفته‌ای او به برنده شدن جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۶ و پس از آن حضور نداشتن در مراسم اعطای جایزه و حواشی دیگر، سایه‌ای بر نام حرفه‌ای او انداخته است. این مساله تا جایی جدی شد که امسال با اعلام نام «کازوئو ایشی‌گورو» به عنوان برنده نوبل ادبیات، بسیاری ابراز امیدواری کردند که انتخاب این نویسنده، خاطرات بد سال گذشته را از ذهن اهالی ادب و فرهنگ پاک کند.