پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: شهرداری همدان تنها متولی خدماتدهی به توانیابان نیست.
به گزارش مهر، ابراهیم مولوی صبح پنج شنبه در صحن علنی شورای شهر همدان که با حضور ورزشکاران و افتخارآفرینان معلول و جانباز برگزار شد اظهار داشت: بعضی ادارات و سازمانها در انجام وظایفشان نسبت به توانیابان فلسفه وجودی خود را فراموش کرده اند.
مولوی اضافه کرد: تلاش بر این است تا خدمات مناسب و درستی به معلولان و جانبازان ارائه شود چراکه آنها نیز شهروند این شهر هستند و همچون سایر شهروندان باید از خدمات شهری بهرهمند شوند.
مولوی با اشاره به اینکه هیئت معلولان و جانبازان بدون کمک مالی توانسته به کار خود ادامه دهد، افزود: گاهی برخی نهادها همچون اداره کل بهزیستی و بنیاد شهید فلسفه وجودی خود را فراموش میکنند و وظایف خود را در قبال جامعه مخاطب انجام نمیدهند.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه برخی مجموعهها نیز که فراتر از وظایف خود اقدامی میکند با واکنش منعی دستگاههای دیگر مواجه میشود، عنوان کرد: این قشر به جای ترحم به توجه نیاز دارند تا استعدادهای خود را بروز دهند.
وی بابیان اینکه امروزه ورزش به عنوان محرک اصلی محسوب میشود و توان یابان و معلولان میتوانند در عرصههای مختلف ورزش تواناییهای خود را نشان دهند، گفت: تقویت این بخش نیازمند حمایت از سوی مسئولان است.
شهرداری همدان به وظایف خود در زمینه مناسب سازی معابر عمل کرده است
مولوی درباره اقدامات انجام شده در زمینه مناسبسازی نیز گفت: شهرداری همدان به وظایف خود در این زمینه عمل کرده اما متاسفانه ادارات دیگر که دراین زمینه سهم و نقشی دارند سهلانگاری میکنند.
وی با بیان اینکه در زمینه مناسبسازی معابر ادارات دیگری نیز نقش دارند اما فقط شهرداری در این زمینه دیده میشود، عنوان کرد: تمام توان مدیریت شهری همدان بر این بوده تا شرایط معابر را برای تردد و حضور معلولان و توان یابان فراهم کند.
وی به توانایی توان یابان در عرصه های ورزشی نیز اشاره کرد و یادآور شد: افراد حاضر در تیم های مختلف ورزشی معلول و جانباز به لطف خداوند و اراده بلند و قوی خود توانستند بر مشکلات فائق آمده و در میادین ورزشی در سطح ملی و بین المللی بدرخشند و موفقیت های آنها نشان می دهد که معلولیت محدودیت نیست.
رئیس کمیسیون برنامه بودجه و امور مالی شورای شهر همدان نیز با یبان اینکه در قانون اساسی وظایف ادارت و سازمانها در خصوص معلولین و جانبازان تعریف شده است، گفت: در ماده ۴ قانون جامع حمایت از حقوق معلولین تمامی موارد مطرح شده و اینکه به خوبی اجرا نمی شود متولی ناظر باید پاسخگو باشد.
سازمان بهزیستی باید ناظر اجرای قانون مربوط به معلولان باشد
حسین قراباغی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی باید ناظر اجرای قانون مربوط به معلولان باشد، افزود: تمامی سازمانها و ادارات نسبت به وظایف خود باید پاسخگو باشند و تنها نباید در خصوص مناسب سازی سطح شهر مطالبه گر بود.
وی به اصل ۳، ۳۰ و ۴۳ قانون اساسی اشاره کرد و یادآور شد: در این قوانین بر ارائه خدمات آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان تاکید شده اما این موضوع رعایت نمی شود.
قراباغی با اشاره به اینکه ما به عنوان نمایندگان مردم در پارلمان محلی مطالبه گر مردم هستیم، اضافه کرد: متاسفانه در خصوص معلولین و جانبازان در اجرای قانون کوتاهی شده و تنها شعار می دهیم و این روش تکریم درست از این قشر جامعه نیست.
وی تاکید کرد: چنانچه سازمانها و دستگاه های اجرایی به وظایف خود عمل کنند مشکلی پیش نخواهد آمد.
توان یابان در تمام عرصهها حضور فعال و پویا دارند
رئیس هیئت ورزش های معلولان و جانبازان همدان نیز در این جلسه گفت: زمانی معلولیت انزوا، محدودیت و بی سوادی بود ولی امروز نه تنها چنین چیزی نیست بلکه توان یابان در تمام عرصهها حضور فعال و پویا دارند.
ناصر احمدیان با پیشنهاد اینکه مدیران یک روز از سال را با ویلچر در محل کار خود حاضر شوند تا توان یابان را بهتر درک کنند، افزود: یکی از وظایف اصلی مدیریت شهری مناسب سازی سطح شهر برای توان یابان است.
وی مناسبسازی معابر شهری برای تردد را از مهمترین خواستههای معلولان برشمرد و گفت: شهرداری همدان در زمینه ورزش محلات اقدامات گستردهای انجام داده و به خوبی نیز هزینه کرده اما انتظار میرود ورزش معلولان، نابینایان، ناشنوایان، جانبازان و بیماریهای خاص را در قالب ورزش محلات دیده و به نوعی از آنها حمایت کند.