صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۰۹۷۱
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۲ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هیلاری کلینتون که اکنون در انگلیس به سر می‌برد، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری بی.بی.سی، رئیس جمهوری کنونی آمریکا را فردی "چندش آور" خواند و گفت:‌ به نظرم آرام و خونسرد بودن بخشی از شغل ریاست جمهوری است و من فکر می‌کنم در مناظراتم با او باید مثل خودش رفتار می‌کردم.

به گزارش ایسنا، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا و کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات 2016 ریاست جمهوری این کشور در مصاحبه خود با شبکه خبری بی.بی.سی گفت: من برای مناظره اول با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا آماده بودم و می‌دانستم که او فردی عجیب است و نمی‌توان به این راحتی‌ها او را در صحنه مناظره برد. من به این نتیجه رسیدم که بهترین کار برایم این بود که در مناظره درگیر نمی‌شدم. اما شاید لحظاتی از مناظره بود که باید روش خود را تغییر می‌دادم.

وزیر خارجه پیشین آمریکا همچنین به این مساله اشاره کرد که نگران است ترامپ احتمالا تلاش کند تا به صورت یکجانبه دست به حمله اتمی بزند و هیچ کس هم قادر نخواهد بود او را متوقف کند.

وی ادامه داد: نگران این هستم که ترامپ از روی عصانیت دستور حمله اتمی را صادر کند. برخی از اعضای ارشد کابینه ترامپ نیز در حال برنامه ریزی برای ارائه قوانین جدید هستند که او را از صدور دستور برای حمله‌ای یکجانبه منع می‌کند.

هیلاری کلینتون در سخنرانی در مرکز "ساوندبانک" در لندن و در بخشی از فستیوال ادبی در این شهر که تا اول نوامبر سال جاری میلادی ادامه دارد نیز گفت: اشتباه محاسباتی درباره تصمیمات ترامپ وجود دارد. من قبلا و حالا به این مساله درباره اینکه ترامپ می‌تواند دست به چنین کاری بزند، هشدار داده بودم و حالا هم این هشدار را می‌دهم. به همین دلیل است که دو طرف در کنگره آمریکا تلاش می‌کنند تا قوانین جدیدی را برای جلوگیری از صدور چنین دستوراتی از سوی ترامپ تصویب کنند. افرادی چون رکس تیلرسون،‌ وزیر خارجه، ژنرال مک مستر، مشاور امنیت ملی، جان کلی، رئیس دفتر کاخ سفید و جیمز ماتیس، وزیر دفاع ایالات متحده همگی تلاش می‌کنند تا راهکاری را برای جلوگیری از صدور چنین تصمیمی از سوی ترامپ بیابند.

کلینتون در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ ممکن است چنین تصمیمی را برای حمله اتمی بگیرد یا خیر، گفت: در حال حاضر نگران این مساله هستم. از آنجاکه نظرسنجی‌ها نشان از کاهش حمایت‌ها از ترامپ می‌دهد، بر این باورم که جمهوری خواهان به دنبال به چالش کشیدن این میلیاردر در سال 2020 برای متوقف کردنش در پیروزی برای بار دوم هستند تا نتواند در مقام رئیس جمهور بار دیگر زمام امور را به دست بگیرد.

وی هم‌چنین مدعی شد که تیم ترامپ تلاش می‌کند تا سناتورهایی را که با وی مخالف یا منتقدش هستند، از کار برکنار کند.

در همین حال کلینتون رسانه‌ها را به ناکامی در رو کردن دروغ‌ها متهم کرد و گفت: آنها اطلاعات را به خوبی پوشش نمی‌دهند. اگر جیمز کومی، مدیر وقت اف.بی.آی 10 روز پیش از رای گیری بررسی‌ها درباره استفاده من از سرور ایمیل‌های شخصی را آغاز نمی‌کرد، الان من رئیس جمهور بودم. تصمیمی کومی غیرقابل توضیح است. به نظرم من برنده بودم اگر رئیس وقت اف.بی.آی این تصمیم را نگرفته بود و مداخله نمی‌کرد.

وزیر خارجه پیشین آمریکا به این مساله اشاره کرد که در 9 نوامبر 2016 زمانیکه در ساعات اولیه پیروزی ترامپ به وی تلفن کرده تا به وی تبریک بگوید، کاملا مشخص بوده که این میلیاردر آمریکایی اصلا انتظار پیروزی را نداشته است.

وی همچنین در این سفر به انگلیس به مقام‌های لندن هشدار داد تا پس از خروج از اتحادیه اروپا درباره توافق تجاری احتمالی با ترامپ جوانب احتیاط را رعایت کنند و ادامه داد: اگر انگلیس بدون یک توافق قابل مذاکره با بروکسل از اتحادیه اروپا خارج شود، دچار مشکلات زیادی می‌شود.

وزیر خارجه پیشین آمریکا درباره دورنمای توافق میان آمریکا و انگلیس نیز گفت: شما می‌خواهید با کسی توافق تجاری داشته باشید که به تجارت اصلا اعتقادی ندارد. من کاملا مطمئنم که چه اتفاقاتی قرار است در سال‌های دیگر بیفتد.