صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۷۰۱۲۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۰۹ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: یک سوم افراد بی سواد در کشورمان افغانی و اتباع بیگانه هستند.

به گزارش ایسنا- علی باقرزاده در جلسه پشتیبانی سوادآموزی در اردبیل اظهار کرد: ما اگر جمعیت بی سواد کشور را 2 میلیون و 670 هزار نفر محسوب کنیم یک سوم این آمار افراد افغانی، یک سوم آموزش‌ناپذیر و یک سوم نیز افراد واجد شرایط برای سوادآموزی هستند که با برنامه ریزی دقیق می‌توان در این زمینه به اهداف مود نظر دست یافت.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر جلسات ستاد پشتیبانی و شورای سوادآموزی در استان‌ها با یک هزار و 900 مصوبه و به صورت شهرستانی و استانی و ملی برگزار شده است، خاطرنشان کرد: نتیجه این فعالیت‌ها در پنج سال اخیر رشد نرخ باسوادی در کشور بوده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از کاهش یک و نیم میلیون نفری افراد بی سواد در کشور خبر داد و گفت: ما یک رشد قابل قبولی را در این حوزه در کشور شاهد بودیم به طوری که از میانگین برنامه‌های جهانی نیز جلوتر هستیم.

باقرزاده گفت: در 15 سال منتهی به 2015 در قالب آموزش برای همه به عنوان سند جهانی در دنیا توانسته اند به اهداف مورد نظر به ویژه رشد یک درصدی باسوادی دست پیدا کنند به طوری که هم اکنون تعداد 800 میلیون نفر  بی‌سواد در دنیا برآورد شده است که 250 میلیون نفر این افراد زیر 17 سال هست.

وی با یادآوری اینکه به جای سواد نوشتن و خواندن امروزه ارزیابی سواد براساس مهارت‌های افراد مورد توجه و سنجش قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: فعالیت 5 ساله ما با میانگین فعالیت 15 ساله جهانی در حوزه سوادآموزی برابری می‌کند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در ادامه تصریح کرد: از سال 86 تا 90 در یک برنامه 5 ساله نرخ باسوادی را 2 دهم درصد در کشور ارتقاء دادیم به طوری که در سال 91 تا 95 این رقم 14 برابر شده و تعداد افراد باسواد به یک و نیم میلیون نفر افزایش یافته است.

باقرزاده این موفقیت را نتیجه همکاری و تلاش مجموعه‌های شورای پشتیبانی استانی و شهرستانی و بخش‌ها اعلام کرد و بیان داشت: در هر استانی که استانداران آن اولویت سواد را در مسیر توسعه در نظر گرفته اند ما با یک جهش مطلوب با سوادی در آن منطقه روبرو بودیم.

وی به پیچیدگی کار و سختی این امر در بالا بردن نرخ باسوادی در سطوح بالا اشاره کرد و افزود: ما همچنان با پراکندگی مناطق بی سواد، کاهش تقاضا و دسترسی برای سوادآموزی و ضرورت ارتقای کیفیت آموزشی و یادگیری روبرو هستیم که در این زمینه با تدبیری مناسب می‌توان مشکلات را برطرف کرد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به وضعیت استان اردبیل در این زمینه نیز اشاره کرد و افزود: در 5 سال گذشته 7 دهم درصد و در چند سال اخیر حدود 5.4 رشد باسوادی در این استان اتفاق افتاده است که به نسبت سال‌های گذشته یک جهش 8 برابری را شاهد هستیم.

باقرزاده به جنبه‌های منفی بی سوادی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: افراد بی سواد به دلیل یاد نگرفتن اصول خودمراقبتی و همچنین آشنا نبودن با قوانین راهنمایی و رانندگی بیشتر در معرض بیماری‌ها و تصادفات قرار دارند و در عین حال ضرورت دارد در جامعه سواد سیاسی و اقتصادی افراد به نسبت شرایط کنونی جامعه ارتقاء یابد.

وی با بیان اینکه در اکثر موارد افراد معتاد و دچار ناهنجاری‌های اجتماعی بی سواد بوده و از کم آگاهی رنج می‌برند بیان داشت: امیدواریم در کنار توجه به خواندن و نوشتن به عنوان اصل  در باسوادی افراد به توانمندسازی افراد بی سواد نیز توجه شود تا شاهد ورود آنها به عرصه‌های موفقیت آمیزی باشیم.