پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : البناء نوشت: ترامپ به جایگاه واشنگتن و التزامات جهانی آن توجهی ندارد و به خود این امکان را می دهد که در شرایط مختلف به قراردادهای مهم با دیگر دولتهای جهان پایبند نماند؛ از این رو طبیعی به نظر می رسد اگر جامعه بین الملل نگران عهد شکنی آمریکا در مورد سایر قراردادهایش باشد؛ برای مثال ترامپ این ظرفیت را دارد که بنابر مصلحت، از صلح تاریخی با کوبا که در نتیجه تلاشهای اوباما اتفاق افتاد برگردد!
به گزارش «انتخاب»، با برگشت به امکان لغو توافق آمریکا و غرب با ایران در مورد مساله هسته ای، باید گفت بدون شک این تغییر موضع آمریکا اسبابی دارد که مهم ترین آن تهدیدی غیر مستقیم برای کره شمالی و تلاشهای آن برای به چالش کشیدن ایالات متحده است؛ چرا که با باقی ماندن توافق هسته ای ایران، کره شمالی نیز می تواند خواستار چنین توافقی شود تا مانند ایران مشروعیت بین المللی در مورد استفاده از تجهیزات هسته ای اش را به دست آورد.
یا توافق هسته ای با ایران لغو می شود و یا توافق مشابهی با کره شمالی منعقد می شود و این احتمالی است که پیش از آغاز حملات ترامپ به توافق هسته ای با ایران، مطرح می شد.
اگر ترامپ قصد داشته باشد تمام تلاشهای اوباما برای برقراری روابط نزدیک با کشورهای منطقه خاورمیانه و ایجاد آرامش در آن را از بین ببرد، این اقدام قطعا تصمیمی بسیار مهم خواهد بود که در نهایت به بروز جنگی با اهدافی مشخص منتهی می شود. اکنون این اسرائیل است که با خوشحالی منتظر عملی شدن تهدیدات ترامپ است و لغو توافق را از حیث باز نشدن راه در برابر توافق با کره شمالی، به نفع امریکا می داند.
در حالی اسرائیل برای لغو توافق هسته ای توسط ایالات متحده می کوشد که سخنان امانو در مورد تعهد کامل ایران به بندهای توافق، نشان دهنده کاهش نفوذ جهانی آمریکا در سیطره بر موسسات مهم است که این امر چاره ای جز عقب نشینی برای ایالات متحده باقی نمی گذارد.
ترامپی که از فضای تهدید برای عقب نشینی از توافق هسته ای تا اندازه ای دور شده است، با شنیدن مواضع اتحادیه اروپا و آژانس هسته ای آشفته تر از پیش می شود و در این میان اصرار اسرائیل برای خروج آمریکا از توافق، این صحنه را پیچیده تر از قبل کرده است؛ اما این به معنای بازگشت پرونده هسته ای به لحظه صفر نیست.