صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۱۹ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۸۸۳۰
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۹ - ۱۳ مهر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نامش همیشه زیر سایه برادر بوده است. وقتی از احمدی‌نژاد صحبت می‌شود ابتدا نام «محمود» به ذهن می‌رسد. رییس‌جمهور پیشین اما یک برادر بزرگ‌تر هم داشت که حالا درگذشته است. داود احمدی‌نژاد صبح دیروز (چهارشنبه) در بیمارستان حضرت ولی‌عصر(عج) ‌دار فانی را وداع گفت.

به گزارش انتخاب، اعتماد در ادامه نوشت: او که در تاریخ ۲۴ دی ماه ۱۳۹۵ هم دچار سکته قلبی شده و در بیمارستان تحت مراقبت قرار گرفته بود، صبح روز چهارشنبه ١٢ مهر ١٣٩٦ به علت ضایعه قلبی در ٦٧ سالگی در بیمارستان حضرت ولی‌عصر (عج) تهران درگذشت تا محمود احمدی‌نژاد با وجود همه اختلافاتی که با وی داشت در سوگ بنشیند. داود احمدی‌نژاد مانند برادرش در آرادان گرمسار به دنیا آمده بود. او با کارشناسی علوم سیاسی کارشناسی ارشد خود را از دافوس گرفته بود.
 
 
 
این مدیر سابق در دوران صدارت محسن رفیق‌دوست در وزارت سپاه حضور داشت و بعد از انحلال این وزارتخانه به ستاد فرماندهی کل قوا رفت و مسوولیت‌هایی در بنیاد تعاون ناجا داشت. احمدی‌نژاد بزرگ مدتی هم در وزارت دفاع و زمانی از مسوولان اطلاعات بسیج بود. او پیش از آنکه برادرش به پاستور برود مسوولیت مخابرات و ارتباطات ناجا را به عهده داشت. پست‌های نظامی و امنیتی باعث شده بود که داود احمدی‌نژاد زیاد شناخته‌شده نباشد. درست مثل برادرش که تا سال ٨٤ چندان به چشم نمی‌آمد. اما ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد در سال ٨٤، خانواده «صباغیان» پیشین و «احمدی‌نژاد» فعلی را مشهور کرد. بعد از حضور «محمود» در پاستور او برادرش را به عنوان یکی از امنای خود به عنوان رییس بازرسی نهاد ریاست‌جمهوری منصوب کرد؛ سمتی که به عنوان چشم رییس‌جمهور می‌توانست به خیلی جاها سرک بکشد. اما همین پست باعث شد بعد از مدتی رابطه دو برادر تیره و تار شود. در ٢٣ مرداد ٨٧ داود احمدی‌نژاد از سمت خود کناره‌گیری کرد و از پاستور رفت. ابتدا دلیل این کناره‌گیری برخی اختلافات عنوان شد و شایعاتی هم مبنی بر ناخشنودی برادر بزرگ‌تر از برادر کوچک‌تر بر سر معرفی علی کردان به عنوان وزیر کشور مطرح بود؛ شایعاتی که داود احمدی‌نژاد بعدها آن را تایید کرد و البته از او به عنوان یکی از عوامل اصلی پخش شب‌نامه هفت صفحه‌ای علیه کردان در مجلس نام برده می‌شود. اندکی پس از استیضاح و برکناری علی کردان به جرم جعل مدارک دانشگاهی، داود احمدی‌نژاد از سوی رییس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان دبیر جدید کمیته دایمی پدافند غیرعامل منصوب شد. اما اختلافات دو برادر بعد از این اتفاق کم‌کم بالا گرفت. آن هم بر سر حلقه اصلی یاران احمدی‌نژاد که عده‌ای آن را جریان انحرافی نامیدند. نام داوداحمدی‌نژاد زمانی که علی لاریجانی در ماجرای یکشنبه سیاه مجلس و پس از آنکه محمود احمدی‌نژاد در صحن خانه ملت فیلمی را علیه برادر او (فاضل لاریجانی) پخش کرد، بیشتر مطرح شد.
 
لاریجانی در آن جلسه گفت: «آیا خوب است من هم از جلسه‌ای که اخوی شما آقای داود احمدی‌نژاد با من داشت و مطالب زیادی نسبت به اطرافیان شما و جریان انحرافی مطرح کرد و از ارتباط با منافقین، فساد مالی، ارتباط با خارج و مسائلی از این دست صحبت کرد، فیلم بگیرم و در چنین مواردی آن را پخش کنم؟»داود احمدی‌نژاد به‌خصوص در چهار سال دوم دولت برادرش انتقادات زیادی را نسبت به اطرافیان محمود احمدی‌نژاد مطرح می‌کرد اما پس از پایان ریاست‌جمهوری برادر کوچک شایعاتی مبنی بر بهتر شدن رابطه این دو مطرح بود. او قصد داشت نام خانوادگی احمدی‌نژاد همچنان به عنوان رییس‌جمهور ایران مطرح باشد و به همین دلیل در ٢١ اردیبهشت ٩٢ کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شد و به خبرنگاران گفت که قصد حضور مستقل در انتخابات را دارد. داود احمدی‌نژاد در مورد هدفش از ثبت‌نام نیز به گفتن این جمله بسنده کرد که در جمهوری اسلامی جز «خدمت» نمی‌توان پاسخ دیگری به این سوال داد. البته کاندیداتوری داود احمدی‌نژاد کمتر از ١٠ روز طول کشید و در ٣٠ اردیبهشت ٩٢ نامه انصراف خود را به شورای نگهبان فرستاد. در بخشی از نامه انصراف او آمده بود: «عزم ما در جهت این کلام دلنشین از شهید مظلوم بهشتی بود که فرمود ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت، لذا اینجانب ضمن تشکر و قدردانی از زحمات اعضای شورا، انصراف خود را از نامزدی یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام و کمافی‌السابق آمادگی هرگونه همکاری و خدمت را در مسیر این امر مهم با تدبیرشما دارم.»ابتدا گفته شد او به نفع سعید جلیلی کنار رفته است اما بعد خودش با حضور در سخنرانی علی‌اکبر ولایتی به حمایت از او پرداخت. احمدی‌نژاد بزرگ در حاشیه مراسم سخنرانی ولایتی در مسجد الانصار الحسین(ع) با بیان اینکه حضور من در این مراسم به معنای حمایت از علی‌اکبر ولایتی است، گفت: به نظر من در میان نامزدهای موجود، جلیلی و ولایتی به ولایت نزدیک‌ترند، اما من پختگی بیشتری از ولایتی دیدم و از وی حمایت می‌کنم. وی در پاسخ به این سوال که اگر نظر جامعتین با شخص دیگری باشد، شما از چه کاندیدایی حمایت می‌کنید؟ اظهار کرد: اگر نظر ائتلاف و جامعتین با شخص دیگری باشد، از او حمایت می‌کنم. در همان دوران صلاحیت اسفندیار رحیم‌مشایی از سوی شورای نگهبان برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ تایید نشده بود و داود احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که به نظر شما رییس‌جمهور در حمایت از مشایی چه اقدامی انجام می‌دهد، تاکید کرد: اگر افراد طبق قانون باشند، نباید هیچ اقدامی انجام دهند. مگر اینکه بخواهند از خط قانون رد شوند. در این سال‌ها و با کمرنگ شدن نام احمدی‌نژاد، داود هم به حاشیه رفته بود و خبر چندانی از او شنیده نمی‌شد تا اینکه در دی ٩٥ سکته قلبی کرد و خبر سکته احمدی‌نژاد خیلی‌ها را به اشتباه متوجه محمود کرد اما این برادر بزرگ‌تر بود که دچار عارضه قلبی شده بود. عارضه‌ای که سرانجام دیروز باعث شد دارفانی را وداع گوید. پیکر داود احمدی‌نژاد ساعت ٩ صبح امروز (پنجشنبه) از شهرک شهید محلاتی تشییع و جهت تدفین به بهشت زهرا منتقل می‌شود. مراسم ختم او هم روز جمعه (١٤/٠٧/٩٦) از ساعت ١٥ الی ١٧ در مسجد امام خمینی (ره) واقع در شهرک شهید محلاتی برگزار خواهد شد. به هر حال حالا محمود احمدی‌نژاد برادر بزرگ‌تر خود را از دست داده و در سوگ نشسته است. برادری که زمانی چشم او و زمانی یکی از مهم‌ترین منتقدان او به حساب می‌آمد.