صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۸۴۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۲۰ - ۱۱ مهر ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس‌ جمهور با تشریح شرایط زمانی حادثه عاشورا تأکید کرد که حضرت ابا عبدالله(ع) و یاران با وفای ایشان تابلویی از آزادگی و فداکاری آفریدند که راهنما و چراغ هدایت بشریت است.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی عصر سه‌شنبه و در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: در زمان امام حسین(ع) جامعه اسلامی با شرایطی کاملاً استثنایی مواجه بود که در آن حاکم به فسق و فجور و حتی زیر پا گذاشتن احکام الهی تظاهر می‌کرد و از طرف دیگر موروثی شدن حکومت اسلامی هم بدعتی بود که سابقه نداشت.
 


رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جایگاه والای حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) به عنوان تنها بازمانده خاندان رسالت و تعابیر رسول اکرم(ص) در خصوص امام، ادامه داد: سیاست‌های حکومت فاجر، تلاش برای مجبور کردن امام(ع) به بیعت بود و شرایطی فراهم آمد که سیدالشهدا(ع) راهی جز حرکت به سمت مکه و سپس کوفه نداشتند و نهایتاً در انتخاب بین ذلت تسلیم و ایستادگی، دومی را انتخاب کرده و فرمودند «هیهات من الذله».

 روحانی افزود: قیام و حرکت امام حسین(ع) نشان داد که در جامعه اسلامی ممکن است شرایطی پیش آید که برای مردم انتخابی جز تسلیم در برابر دشمن و یا ایستادگی و مقاومت و حتی شهادت باقی نماند.

رییس جمهور نقش کربلا و فرهنگ عاشورا در مسیر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را ممتاز دانست و ادامه داد: روزها و رخدادهای مهم نهضت اسلامی با تاسوعا، عاشورا و محرم حسینی گره خورده است. چنانچه سخنرانی تاریخی امام خمینی(ره) در عصر روز عاشورا و در مدرسه فیضیه نقش برجسته‌ای در جهش نیروهای انقلابی داشت و حادثه عظیم 15 خرداد 42 نیز در مقطع سومین روز شهادت حضرت ابا عبدالله(ع) بوقوع پیوست.

 روحانی افزود: اینکه عشق به امام حسین(ع) روز به روز در ایران و جهان گسترده‌تر می‌شود، نشانه محکمی از جاری و ساری بودن فرهنگ عاشورا و روح آزادگی در کالبد تاریخ و بشریت است.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در این جلسه گزارشی از اجلاس اخیر سران سازمان‌های همکاری‌های اسلامی در حوزه علم و فناوری که در آستانه قزاقستان برگزار شد، ارایه نمود.

در ادامه این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، بخش های دیگری از سند جامع روابط علمی بین المللی جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقاء کیفیت مجموعه علمی کشور و تعاملات بین المللی در عرصه علم و فناوری پس از بحث و تبادل نظر به تصویب رسید.

همچنین در این جلسه مقرر گردید کارگروه ویژه ای با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و روسای کمیسیون های بهداشت و آموزش و تحقیقات مجلس در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و گزارش جامعی در خصوص آزمونهای سراسری و ورودی به دانشگاه ها و مراکز علمی کشور تهیه نمایند تا براساس آن، تصمیمات لازم برای بهبود وضع موجود در شورای عالی انقلاب فرهنگی، اتخاذ گردد.