صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۸۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۲ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶
از یک معدن در دهانه آتشفشانی در شرق جزیره جاوا در اندونزی گوگرد استخراج می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سولفور یا همان گوگرد از آتشفشانی در اندونزی خارج می‌شود که شب هنگام درخششی به رنگ آبی دارد.

به گزارش «انتخاب»؛ هر روزه معدنکاران بسیاری به این آتشفشان می‌روند و هزاران پوند از تکه‌های سولفور را جمع می‌کنند تا به چین و جنوب شرق آسیا صادر شود.

دهانه این معدن گوگرد در نزدیکی دهانه آتشفشانی کاواای‌جِن در شرق جزیره جاوا در اندونزی قرار دارد. این آتشفشان به استخری از آب فیروزه‌ای رنگ شبیه است. از این آتشفشان هر روز چیزی شبیه به یک مایع آبی رنگ بیرون می‌ریزد که به نظر می‌رسد مواد مذاب باشد، اما در واقع نوری است که در نتیجه احتراق گازهای سولفوریک ایجاد می‌شود؛ در واقع حرارت زیاد و فشار گازهای سولفوریک در واکنش با هوا باعث تولید نور آبی تیره‌ای می‌شود.

مواد مذاب مایع و حاوی گوگرد از دهانه آتشفشان به داخل معدن جاری و در آنجا سفت و تبدیل به یک کیک زرد گرانبها یا همان مواد سولفاتی می‌شود که آماده برداشت است.

این آتشفشان از سال ۱۹۶۸ میلادی فعال شده و ۵۰ سالی می‌شود که از آن گوگرد برداشت می‌کنند. در این معدن گوگرد هر روز حدود ۳۰۰ کارگر مسیر سه کیلومتری را در شیبی تند و روی صخره‌های سنگی طی می‌کنند و پس از پایان این مسیر در عمق ۹۰ متری در شکم آتشفشان فرو می‌روند تا با میله‌ای فلزی مواد را خارج کنند.

به‌دلیل همین شرایط بسیار خطرناک کار در خارج و داخل، این کارگران گوگرد را طلای شیطان می‌نامند.

در ۴۰ سال گذشته آسیب‌های مربوط به شرایط کاری در این معدن باعث مرگ ۷۰ نفر شده که بسیاری از آنها در نتیجه تماس با گازهای مضر بود.